repro s 3Ohm na 4ohm ?

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
deer
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa deer »

BoBo_ napísal:nic v zlom ale uci sa to na zaciatku prveho rocnika :lol:
...vnutorny odpor
vnutorny odpor coho prosim ta? postavil som uz asi 20 zosikov ale nikdy som nepocul ze ked na 4-ohmovy vystup pripojis reproduktor s impedanciou 4-ohmy zmenis nejake Ri :?:
seriovym zapojenim predradneho rezistora zmenis celkovy odpor spotrebica (teda repraku), cize znizis prud tecuci koncovym tranzistorom, cize utlmis reproduktor, ale iba jeho hlasitost. iba by som chcel vediet co si studoval :8O:

EDIT: nie kazdy studuje elektrotechniku tak by si mohol brat ohlad. (nehovorim o sebe .. :wink: )
MB Asus A8V,CPUAthlon 64 3000+, RAM DDR 2GB, HDD WD 320GB/7200rpm., VGA GF6600, ATX 350W
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

ja myslim seriovy odor navyse,odpor zosiku + odpor kablov a vsetkych kontaktov v ceste...cim je ich tam viac tak ti stupa vnutorny odpor /Ri/ a tym padom klesa DF /cinitel tlmenia-cim je nizsi tak tym viac ti "lieta" bassak.../ to co sa konstrukter zosiku snazi nahnat na parametroch - ty v momente poseres odporom alebo tenkymi kablami

jasne,chapem jak to myslis :wink: ale aj ak,pokial to bude pustat na normalnom volume tak sa nema coho bat
sandy373
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa sandy373 »

Tak som to napojil na ten zosik pustam to s rozumom zatial drzi hoci membrana ide vyletiet ale drzi na vecsich hlasitostiach uz prasti tak ho nepustam uplne na max a ked zhori tak tam uz kupim nieco vykonejsie na 4Ohmi.Dakujem za vsetky rady.

Návrat na "Zvuk a PC"