jazdi niekto downhill
jazdi niekto downhill
ak to tu niekto jazdi chcel by som sa spytat..stavam novy bike a potreboval bych poradit na nejaku tu vydlu do tych 4000skk aspon s 120mm zdvih...
ASUS P5B-VM / Intel Core2Duo E6300@1,86GHz / 2X 512APACER DDR2 PC5300 / MAXTOR 200GB / ATX 400W / LG GSA-H42L / BENQ FP93GX
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Za 4 tisicky vidlu na downhill ? Neblazni
Na downhill sa pouzivaju vidlice so zvdihom 20cm ...
... a rozhodne ani jedny z nich nestoji 4000SK
EDIT: napr. nieco taketo
zdvih / pouziti: 203 mm / DH
pruzeni: pruzina
tlumeni: Intrinsic (olejova lazen)
mazani: otevøena lazen s tìsnìnim Evil Genius
regulace: vratny tlumic, tlumic komprese, progresivita tlumeni, pøedpìti (vymìnou pruziny)
vnitøni nohy: dural 34 mm
vnìjsi nohy: magnesium Reverse Arch
sloupek: dural 1 1/8
vaha: 3 270 g
ostatni: uchyt pouze pro kotoucovou brzdu, pevna osa Hex Lock 20 mm
barvy: cerna
cena: 22990 Kc
Na downhill sa pouzivaju vidlice so zvdihom 20cm ...
... a rozhodne ani jedny z nich nestoji 4000SK
EDIT: napr. nieco taketo
zdvih / pouziti: 203 mm / DH
pruzeni: pruzina
tlumeni: Intrinsic (olejova lazen)
mazani: otevøena lazen s tìsnìnim Evil Genius
regulace: vratny tlumic, tlumic komprese, progresivita tlumeni, pøedpìti (vymìnou pruziny)
vnitøni nohy: dural 34 mm
vnìjsi nohy: magnesium Reverse Arch
sloupek: dural 1 1/8
vaha: 3 270 g
ostatni: uchyt pouze pro kotoucovou brzdu, pevna osa Hex Lock 20 mm
barvy: cerna
cena: 22990 Kc
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Ako Wizo hovori, za 4 tisic korun by som si na downhill bike vidlu teda nedal, aj na street popripade dirt je to mala suma. Mohol si este spomenut, co mas za ram a ostatne komponenty, dalo by sa lepsie poradit. Popripade by som siahol po niecom v bazare (napriklad na bikemagazine), ale taktiez to nebude menej ako 10 tisic (nejaka Junior-T, popripade Boxxer alebo Marzzochi).
tak mozno vyssia...tak do tych 7000max..kamos co jazdi take tak ma dirt jumpera
a este toho teda niic nemaam..
ram bude asika MXM qalebo nieco z KGB.
ale skor ten mxm nieco na tento sposob...
a este toho teda niic nemaam..
ram bude asika MXM qalebo nieco z KGB.
ale skor ten mxm nieco na tento sposob...
ASUS P5B-VM / Intel Core2Duo E6300@1,86GHz / 2X 512APACER DDR2 PC5300 / MAXTOR 200GB / ATX 400W / LG GSA-H42L / BENQ FP93GX
- Wizik
- VIP
Mam taky pocit ze si myslis DH a dirt-street ... na DH su vidlice s minimalne 15cm zdvihom, celoodpruzena kostra, poriadne kotuce, dopredu 200mm dozadu staci aj 185mm ... normalny DH bike nezbuchas pod 50 000 ani keby neviem co, samozrejme novy, mozno v bazare by si za bakych 30-40 litrov zohnal daky DH bike ...
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Pokial chces jazdit downhill tak zaprve.ABez full ramu sa nezaobides a podruhe vidlice su v inych cenovych kategoriach.
Ziadna vidlica za 4000 Ti nevydrzi brtualny downhnill.
jedine asi RST SPACE..Ta ma dost tucne nohy a vseobecne sa o nej vie ze je pevna..Len ten chod nieje bohvieako plynuly.
Na freeride zozenies nejaku starsiu bomberu za 4000 (cez bazar), ale to bude mrte stary model a ta vidlica bude mat uz asi nieco aj odzite..
Ziadna vidlica za 4000 Ti nevydrzi brtualny downhnill.
jedine asi RST SPACE..Ta ma dost tucne nohy a vseobecne sa o nej vie ze je pevna..Len ten chod nieje bohvieako plynuly.
Na freeride zozenies nejaku starsiu bomberu za 4000 (cez bazar), ale to bude mrte stary model a ta vidlica bude mat uz asi nieco aj odzite..
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
Ja mam skor pocit, ze ide skor jazdit DH s pevnym ramom (pred rokom som bol na Specialized DH Cup v Nitre, takych blaznov tam bolo dost, ten kto bol na tej trati, asi vie, preco hovorim blaznov). Da sa aj tak, ale v tom pripade by som volil pevnejsi ram, popripade si dorobil vystuze. DH sa da ale jazdit na vsetkom, zalezi od tvojich schopnosti a hladiny adrenalinu v krvi.
W!Z!K, nie kazdy DH bike musi byt brutalne drahy, viacej profikov jazdi aj na jednokorunkovych vidliciach (samozrejme kvalitnejsie, ale kolkokrat aj o 5-10k lacnejsie, ako dvojkorunky). Kotuce stacia kvalitne mechaniky, popripade dozadu hydrauliku (v DH by som predok neriskoval).
W!Z!K, nie kazdy DH bike musi byt brutalne drahy, viacej profikov jazdi aj na jednokorunkovych vidliciach (samozrejme kvalitnejsie, ale kolkokrat aj o 5-10k lacnejsie, ako dvojkorunky). Kotuce stacia kvalitne mechaniky, popripade dozadu hydrauliku (v DH by som predok neriskoval).
viete ja to nejazdim profi ale len tak rekreacne..a kamos ma taku drahu na to spravenu.dost dobru..on sa tomu venuje trosku viac...sem tam aj nanejaku tu sutaz ide...
a ma ten ram co som uz daval od MXM...
nikdy sa nestazoval....
inak na celoodpruzenom na musi ist nahovno manualom ked ti to peruje pod zadkom..sak potom nemas stabilitu...
a ma ten ram co som uz daval od MXM...
nikdy sa nestazoval....
inak na celoodpruzenom na musi ist nahovno manualom ked ti to peruje pod zadkom..sak potom nemas stabilitu...
- Wizik
- VIP
Jaku drahu ? drahy su na dirt, kopce a hory su na DH! Celopero preto, lebo pri roznych dopadoch a prechodom cez prekazky typu velky suter a pod ... na pevnom rame by ta to fajne vytriaslo ... furt mam taky pocit ze si mylis dirt a DH :roll:
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
on ma drahu v lese downhillovu..
taku dlhu...ale to co myslim moze byt ten dirt a DH ako hovoris.
ale co je to ten dirt..potom bych ti povedal co myslim...
uz mam vybavene tak na 60% dirt jumpera...od kamosa...predava...
tak ho od neho zoberem...
taku dlhu...ale to co myslim moze byt ten dirt a DH ako hovoris.
ale co je to ten dirt..potom bych ti povedal co myslim...
uz mam vybavene tak na 60% dirt jumpera...od kamosa...predava...
tak ho od neho zoberem...