Prerobenie lubovolneho jacku na mic-in - da sa to?

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Sorrowind

Prerobenie lubovolneho jacku na mic-in - da sa to?

Príspevok od používateľa Sorrowind »

Zdravim,

som tu novy, a zaregistroval som sa sem prakticky len preto, ze mam jednu otazku, cize by som chcel poprosit o radu :). O co ide:

Mam dosku DFI LanParty, ktora nema integrovanu zvukovu, ale zvukovy modul Karajan. Istym mechanickym poskodenim, ktore urcite nebude zodpovedat reklamacii, sa mi podarilo znefunkcnit mic in, cize ruzovy jack. Potkol som sa o kabel v nom zastrceny, cim som urval volaku cast z neho ;) par mesiacov este fungoval, ale uz ho to prestalo bavit.

Nuz ale k veci, karajan modul ma okrem tejto dierky aj ine jacky, konkretne zeleny (line in), modry, cierny, biely (resp. sivy) a oranzovy. Na co sluzia, to vam nepoviem, nie som ziadny odbornik :) Snad aspon tento gif http://us.dfi.com.tw/Upload/Accessory/K ... audio1.gif
alebo tento pic

Z tychto pouzivam jedine zeleny line - in. Kedze mic - in mi odisiel, chcem sa spytat, ci sa z niektoreho z tych nepouzivanych neda spravit mic in, nejako softwarovo ci hardwarovo? Aj tak ich asi nevyuzijem, v blizkej dobe sa nechystam kupovat nic vacsie ako 2.0 :) nuz neda sa niektory z nich prerobit? Modry, orandzovy, cierny alebo biely?

Ak tu uz takato tema bola, neukamenujte ma prosim :)

Za vsetky odpovede vopred dakujem...
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Z toho mic in nespravis ani HW ani SW cestou - tie ostatne jacky su totiz vystupy, a mic je vstup, musel by si prerobit elektroniku.

Skor kup nejaky jack konektor v nejakom elektre, a daj to zaspajkovat miesto toho vylomeneho nejakemu elektrikarovi.
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

alebo kup lacnu zvukovku v bazare
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

kukni si soft co mas k doske.. na mojej gigabyte sa konketory prepinaju intuitovne, podla toho, co tam zapojis, cize do jedneho mozes zapojit mikrofon, alebo repraky, zvukovka si to sama prepne, popripade to nastavim rucne co ktory konektor ma byt...
lenze mam pocit ze to urcite nebude to co mas ty, lebo karajan pocujem po prvy raz :D ...ale aj tak to skus kuknut..ak nepmoze, kup nejau lacnu externu zvukovku, na mikrofon ti netreba nic extra...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

buD si to oprav / daj niekomu opravit / alebo si sprav predzosilnovac a pichni to do modrej dierky :wink:
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ties som za opravenie, je to v podstate jednoducha zalezitost.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Sorrowind

Príspevok od používateľa Sorrowind »

Nuz co sa tyka softu, nic som neporiesil, nepomohlo, cize uz len HW...hmm...len ci sa reku oplati to dat opravit...resp., nemam ziadne kontakty na nejakeho kamarata ktory by to spravil za pivo :D co to mam normalne odniest k radioamaterovi? neoplati sa potom rovno novu zvukovku radsej?
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ak sa nato necitis kup z bazaru hocijaku zbukouku za 200Sk, je to asi najjednoduchsie.

T. :wink:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent

Návrat na "Zvuk a PC"