Accelero S1 a S2 - pasivne chladice na grafiku ako sa patri
s1 namontovany :-))
takze som dnes namontoval accelero S1 na x1950xt od saphiru
tu su predbezne vysledky z everestu bez pridavneho ventilatoru mam tu jeden na odskusanie 120mm takze neskorsie sem dam aj s nim testy
IDLE
gpu vrm 59 stupnikov
gpu prostredie 42-43 stupnikov
graficky procesor 42-43 stupnikov
BURN - 10 min Test Drive Unlimited
gpu vrm 81 stupnikov
gpu prostredie 61-63 stupnikov
graficky procesor 61-63 stupnikov
skrinku mam Chieftec GX-01B
http://www.svethardware.cz/art_doc-4442 ... C25B8.html
v predu 80mm ventilator a v zadu 120mm. zdroj Chieftec 400w
este teplota zakladnej dosky asi cipset 40 stupnikov
tu su predbezne vysledky z everestu bez pridavneho ventilatoru mam tu jeden na odskusanie 120mm takze neskorsie sem dam aj s nim testy
IDLE
gpu vrm 59 stupnikov
gpu prostredie 42-43 stupnikov
graficky procesor 42-43 stupnikov
BURN - 10 min Test Drive Unlimited
gpu vrm 81 stupnikov
gpu prostredie 61-63 stupnikov
graficky procesor 61-63 stupnikov
skrinku mam Chieftec GX-01B
http://www.svethardware.cz/art_doc-4442 ... C25B8.html
v predu 80mm ventilator a v zadu 120mm. zdroj Chieftec 400w
este teplota zakladnej dosky asi cipset 40 stupnikov
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Re: s1 namontovany :-))
Noo, tak to su velmi slusne vysledky na to ze je to pasivne chladena XTcka. Az sa mi to nechce verit :8O: , fakt COOL.semtex napísal:............................
Kazdopadne sa uz tesim na moju S2ku. Uz aby prisla Gabovi , chcem to uz mat v rukach a hlavne na karte
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
To by som nevidel ako idealne riesenie, vzhladom na zaruku / Dalsi predaj.popo666 napísal:Asi budes musiet na jednom kusku chladica kliestikmi odstrihnuk centimetrik rebrovania, inak si to neviem predstavit. Horsie bude, ak budes mat v ceste heatpipe. A ja osobne neviem o nejakych dokupitelnych mostikoch, co su dlhsie ako tie co su pribalene k doske.
Ale inak tiez mam v plane ho kupit na hd2600XT, kedze aerocool vm101 ktory som strasne dlho chcel, sa mi kvoli noctue do skrine nezmesti
takze zamrzla karta
takze vrm to nezvladla asi po 45min hrania two worlds mi zamrzol komp namontujem ten tichy 120 mm ventilator. potom pustim dalsie vysledky
No zaujimave...predsa len ten chladic VRM je tak 4x mozno aj viac masivnejsi...co tak skusit lepsi prietok v skrini? resp. nasavanie vykonnejsie trosku?
Inak S2 teda neskutocny zaujem o to je a dufam ze ta prva varka vyjde na vsetkych...
Inak S2 teda neskutocny zaujem o to je a dufam ze ta prva varka vyjde na vsetkych...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
takze s1 s 120mm fan
accelero S1 na x1950xt od saphiru
IDLE 120mm fan tichulinky
gpu vrm 49-50 stupnikov
gpu prostredie 38 stabilne stupnikov
graficky procesor 39 stabilne stupnikov
BURN 120mm fan tichulinky two worlds po 60min hrania
gpu vrm 60-62 stupnikov
gpu prostredie 48 stabilne stupnikov
graficky procesor 49 stabilne stupnikov
IDLE 120mm fan tichulinky
gpu vrm 49-50 stupnikov
gpu prostredie 38 stabilne stupnikov
graficky procesor 39 stabilne stupnikov
BURN 120mm fan tichulinky two worlds po 60min hrania
gpu vrm 60-62 stupnikov
gpu prostredie 48 stabilne stupnikov
graficky procesor 49 stabilne stupnikov
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
No velmi zaujimavy chladic za tu cenu... :o
Mohol by si sem prosim ta hodit nejake detailne fotky, ako to vyzera na tvojej karte? Hlavne VRM chladic ako sadol...
Ja o tom chladici premyslam, trosku by som ho upravil...
Mohol by si sem prosim ta hodit nejake detailne fotky, ako to vyzera na tvojej karte? Hlavne VRM chladic ako sadol...
Ja o tom chladici premyslam, trosku by som ho upravil...
Spoiler: ukázať
odkial mam zacat, tak asi od zleho k lepsiemu, budem len heslovite pisat
problem n.1: SLI-Bridge - a mam po zaruke kedze som bol domuteny spravit "dieru" cez rebra jedneho z chladicov
problem n.2: velkost chladica - z chladica spodnej karty som musel dat dolu zadnu plastovu krytku inak by som kartu niako neosadil skrz SATA konektor a tak isto je dost problem davat dole kartu bo kvoli velkosti je problem dociahnut na zapadku PEG zbernice, z tohto dovodu a aj z dovodu lepsie prietoku chladica chipset-u som dal dole aj krytku chladica vrchnej karty
problem n.3: pasta(alebo skor lepidlo) - na chladici je uz od vyrobcu akasi pasta, no a prave chaba kvalita tejto pasty ma dostala dost do uzkych(vzhladom na SLI konfiguraciu mi trvalo kym som zistil pricinu) lebo kartra vykazovala "artefakty" uz pri nabehu PC, po vymeneni za inu pastu uz bolo vsetko OK
problem n.4: kvalita opracovania - zakladna je hodne nerovna(edit: alebo skor neleskla, sak viete co myslim, nezaskodilo by aspon trosku vylapovat), konce heat-pipok su zaspinene, pripomina mi to zaciatky korozie mede, rebra sa pomerne lahko pohybuju po pipkach ...
a teraz to lepsie - ucinnost chladica
skusal som to na mojich GK(cize GF68 420/840MHz), ventilator bol na test pouzity taky postarsi 6cm, vysoko otackovy so slusnym prietokom(a adekvatnou hlucnostou), bol nasmerovany od spodu priamo na GPU, v pripade pasivneho chladenia nebol na chladice nasmerovany ziadny fan, tie dva co mam na CPU zabezpecuju vodorovny prietok vzduchu cez chladic, takze daky vhodny airflow moc nespravia, izbova teplota mohla byt okolo 25 stupnov(mozno trosku viac), voala tabulecka
osobne som spokojny s kupou, 47 stupnov burne sa mi paci
A ece som zabudol ze zahriatie GK som riesil 3dMark-om, priebeh grafu "teplota vs. cas" by som charakterizoval asi takto - v pripade ofukovania ventilatorom povazujem teplotu za konecnu(+- nieco samozrejme) lebo na zaciatku testu stupla a v priebehu testu sa uz celkom drzala, pri pasivnom chladeni pojde teplota pri dlhodobom zatazeni smerom hore pretoze pribeh grafu(za tu kratku dobu jedneho testu v 3dMark) by sa dal charakterizovat ako linearny, myslim ze spicku teploty som nedosiahol
A ece som zabudol napisat ze teploty v burne som opisoval z maximalnej teploty pocas behu posledneho test 3dMark06(to je ten snow-neviem co) a teploty v idle priblizne po minutke(minutke a pol) po skonceni 3dMark-u, pricom pri ofukovani trvalo karte len par desiatok sekund na schladenie sa na teplotu uvedenu v tabulke, teploty som meral Rivatuner-om
edit: a ece som zabudol skratka TT v tabulke znamena TT Schooner, dufam ze skratke S1 je kazdemu jasna
edit: po polhodinke hranie H&D2(ziadny velky zaberak pre GK) a teploty sa drzali stabilne na 45(vrchna) a 42(spodna GK) stupnov
problem n.1: SLI-Bridge - a mam po zaruke kedze som bol domuteny spravit "dieru" cez rebra jedneho z chladicov
problem n.2: velkost chladica - z chladica spodnej karty som musel dat dolu zadnu plastovu krytku inak by som kartu niako neosadil skrz SATA konektor a tak isto je dost problem davat dole kartu bo kvoli velkosti je problem dociahnut na zapadku PEG zbernice, z tohto dovodu a aj z dovodu lepsie prietoku chladica chipset-u som dal dole aj krytku chladica vrchnej karty
problem n.3: pasta(alebo skor lepidlo) - na chladici je uz od vyrobcu akasi pasta, no a prave chaba kvalita tejto pasty ma dostala dost do uzkych(vzhladom na SLI konfiguraciu mi trvalo kym som zistil pricinu) lebo kartra vykazovala "artefakty" uz pri nabehu PC, po vymeneni za inu pastu uz bolo vsetko OK
problem n.4: kvalita opracovania - zakladna je hodne nerovna(edit: alebo skor neleskla, sak viete co myslim, nezaskodilo by aspon trosku vylapovat), konce heat-pipok su zaspinene, pripomina mi to zaciatky korozie mede, rebra sa pomerne lahko pohybuju po pipkach ...
a teraz to lepsie - ucinnost chladica
skusal som to na mojich GK(cize GF68 420/840MHz), ventilator bol na test pouzity taky postarsi 6cm, vysoko otackovy so slusnym prietokom(a adekvatnou hlucnostou), bol nasmerovany od spodu priamo na GPU, v pripade pasivneho chladenia nebol na chladice nasmerovany ziadny fan, tie dva co mam na CPU zabezpecuju vodorovny prietok vzduchu cez chladic, takze daky vhodny airflow moc nespravia, izbova teplota mohla byt okolo 25 stupnov(mozno trosku viac), voala tabulecka
osobne som spokojny s kupou, 47 stupnov burne sa mi paci
A ece som zabudol ze zahriatie GK som riesil 3dMark-om, priebeh grafu "teplota vs. cas" by som charakterizoval asi takto - v pripade ofukovania ventilatorom povazujem teplotu za konecnu(+- nieco samozrejme) lebo na zaciatku testu stupla a v priebehu testu sa uz celkom drzala, pri pasivnom chladeni pojde teplota pri dlhodobom zatazeni smerom hore pretoze pribeh grafu(za tu kratku dobu jedneho testu v 3dMark) by sa dal charakterizovat ako linearny, myslim ze spicku teploty som nedosiahol
A ece som zabudol napisat ze teploty v burne som opisoval z maximalnej teploty pocas behu posledneho test 3dMark06(to je ten snow-neviem co) a teploty v idle priblizne po minutke(minutke a pol) po skonceni 3dMark-u, pricom pri ofukovani trvalo karte len par desiatok sekund na schladenie sa na teplotu uvedenu v tabulke, teploty som meral Rivatuner-om
edit: a ece som zabudol skratka TT v tabulke znamena TT Schooner, dufam ze skratke S1 je kazdemu jasna
edit: po polhodinke hranie H&D2(ziadny velky zaberak pre GK) a teploty sa drzali stabilne na 45(vrchna) a 42(spodna GK) stupnov
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
montaz schooner-a je mhoho-krat zlozitejsia, a aj problem prestrkovat tu vonkajsiu cast cez medzeru pre PCI mi robilo vzdy problemToman napísal:- no teploty vyzeraju super
- za ty cenu, niec co dodat - bomba
- mam TT schoner tam je montaz mozno zlozitejsia ale zase bezproblemova (netreba vrtat)
T.
Na dalsiu GK si ho urcite kupim.
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
cafte
ja mam Accelero S1 na karte MSI ATI 1950 XTX {ta cervena}
mam ho zatial ako pasiv
-v klude sa mi to ustali na 54 Stupnoch {okolie GPU 49}
-v burne som po prebehnuti celeho 3D Marku 05 som mal na jadre 90 ale pocas neho to mohlo byt este viac
ten burn je dost velke cislo tak neviem case mam http://www.tichepc.sk/produkt/Nine-Hund ... -1434.html
zdroj je dole a naopak cize troska odsava ten vzduch ,zdoj mam enermax liberty 500 , ale ma dost maly prietok vzduchu
chladic sa mi pozdava ale treba k nemu ventilator na vykonnejsie karty
ja mam Accelero S1 na karte MSI ATI 1950 XTX {ta cervena}
mam ho zatial ako pasiv
-v klude sa mi to ustali na 54 Stupnoch {okolie GPU 49}
-v burne som po prebehnuti celeho 3D Marku 05 som mal na jadre 90 ale pocas neho to mohlo byt este viac
ten burn je dost velke cislo tak neviem case mam http://www.tichepc.sk/produkt/Nine-Hund ... -1434.html
zdroj je dole a naopak cize troska odsava ten vzduch ,zdoj mam enermax liberty 500 , ale ma dost maly prietok vzduchu
chladic sa mi pozdava ale treba k nemu ventilator na vykonnejsie karty
Sony Vaio VPCF11M1E*Core i5 520M 2.4GHz*Ram 4Gb DDR3 1066MHz*Nvidia GT330M 1Gb*500Gb 5400Rpm*Display 16,4" 1920*1080*Blue Ray*External HDD 1.5Tb +320Gb 2,5"*Monitor Samsung SyncMaster T240 24"
Hmm ta v tom BURNE vidim prave problem v slabom prietoku vzduchu v skrini.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
S2 ako som uz pisal na tichepc.sk opet o dva tyzdne posun asi ma zrazi na kolena...este by bolo dobre ak by sa tie kontajnery potopili a uz fakt rezignujem.
Inak ako tak pozeram S1 a S2 drti vsetko okolo, ci uz cenou, vykonom...a len som zvedavy kto pride s niecim podobnym (zeby Thermaltake ? )
Inak ako tak pozeram S1 a S2 drti vsetko okolo, ci uz cenou, vykonom...a len som zvedavy kto pride s niecim podobnym (zeby Thermaltake ? )