No heh sa skor drzi pokope, kurna uz 10 minut nahanam tu gulicku po cipecrux2005 napísal:len opatrne aby sa ti neroztiekla ...
opatrnosti nie je pri tej paste nikdy dost
Coollaboratory Liquid Pro - teplov.pasta z tekuteho kovu
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Tak skusal som to naniest na keramicky cip, ale stale mi drzala taka mala gulicka pokope. Tak som zobral malu medenu platnicku, a na tej sa uz krasne rozliala.
Ak sa teda niektomu podari rozotiet tento kov na keramicky cip, klobuk dole, mne sa to pol hodinu nedarilo
Nakoniec som si stetcom bral kov z medenej platnicky a tak mi to uz islo krasne...
Ak sa teda niektomu podari rozotiet tento kov na keramicky cip, klobuk dole, mne sa to pol hodinu nedarilo
Nakoniec som si stetcom bral kov z medenej platnicky a tak mi to uz islo krasne...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
No, tak som si konecne nasiel trocha casu a naniesol Coolaboratory Liquid PRO na svoj procesor...
Vysledkom je pre mna maximalna spokojnost.
Trosku som potestoval pri izbovej teplote 27° cez Prime 25.1 svoj procesor AMD Athlon X2 3800+ socket 939 na 2400 MHz pri 1,4v s chladicom Scythe Ninja Plus rev.B:
Arctic Silver 5, Scythe FAN: 800 otacok
Core 1: Burn: 66°
Core 2: Burn: 65°
Coolaboratory Liquid PRO, Scythe FAN: 800 otacok
Core 1: Burn: 63°
Core 2: Burn: 60°
-------------------------------------------------------------------------------------
Arctic Silver 5, Scythe FAN: vypnuty
Core 1: Idle: 43°
Core 2: Idle: 51°
Coolaboratory Liquid PRO, Scythe FAN: vypnuty
Core 1: Idle: 39°
Core 2: Idle: 47°
-------------------------------------------------------------------------------------
Nanasania tekutiny sa netreba nijako bat, kto si dava pozor, nic nepokazi. Najprv vycistite Heatspreader aj chladic od starej pasty, potom Heatspreader poriadne utrite liehom alebo Isopropylalkoholom. Stycnu plochu medeneho chladica vylestite Sidolom alebo inym cisticom na kovy. Samozrejme, pasta sa nenanasa na Heatspreader, alebo keramicke jadro procesora, pastu naneste LEN na dokonale ocisteny medeny povrch chladica, kde sa krasne rozleje. Aby sa dostala aj na kraje chladica jej mozete pomoct plochou injekcie. Potom staci uz len prilozit chladic na CPU a je to hotove. Zakladnu dosku majte pri nasadzovani chladica VzDY v horizontalnej polohe, inak moze dojst k steceniu pasty na zakladnu dosku! Osobne som pouzil 0,03ml pasty, co sa mne zdalo ako optimalne mnozstvo vzhladom na dokonale hladky povrch stycnej plochy chladica, ale viac ako 5ml rozhodne nedavajte koli nebezpeciu pretecenia cez okraje chladica!
co dodat na zaver? Myslim si, ze zrazit dolu 4° oproti najlepsej konvencnej paste Arctic Silver 5 je vynikajuci vysledok! Sice je Coolaboratory Liquid PRO (0,15ml) je 1,5-krat drahsia ako Arctic Silver 5 (3,5g) a zDaleka nevystaci na tolko pouziti ako AS5 (cca na 5 procesorov s IHS), myslim, ze pre overclockerov je tato pasta ako stvorena.
O:) scool:
Vysledkom je pre mna maximalna spokojnost.
Trosku som potestoval pri izbovej teplote 27° cez Prime 25.1 svoj procesor AMD Athlon X2 3800+ socket 939 na 2400 MHz pri 1,4v s chladicom Scythe Ninja Plus rev.B:
Arctic Silver 5, Scythe FAN: 800 otacok
Core 1: Burn: 66°
Core 2: Burn: 65°
Coolaboratory Liquid PRO, Scythe FAN: 800 otacok
Core 1: Burn: 63°
Core 2: Burn: 60°
Arctic Silver 5, Scythe FAN: vypnuty
Core 1: Idle: 43°
Core 2: Idle: 51°
Coolaboratory Liquid PRO, Scythe FAN: vypnuty
Core 1: Idle: 39°
Core 2: Idle: 47°
Nanasania tekutiny sa netreba nijako bat, kto si dava pozor, nic nepokazi. Najprv vycistite Heatspreader aj chladic od starej pasty, potom Heatspreader poriadne utrite liehom alebo Isopropylalkoholom. Stycnu plochu medeneho chladica vylestite Sidolom alebo inym cisticom na kovy. Samozrejme, pasta sa nenanasa na Heatspreader, alebo keramicke jadro procesora, pastu naneste LEN na dokonale ocisteny medeny povrch chladica, kde sa krasne rozleje. Aby sa dostala aj na kraje chladica jej mozete pomoct plochou injekcie. Potom staci uz len prilozit chladic na CPU a je to hotove. Zakladnu dosku majte pri nasadzovani chladica VzDY v horizontalnej polohe, inak moze dojst k steceniu pasty na zakladnu dosku! Osobne som pouzil 0,03ml pasty, co sa mne zdalo ako optimalne mnozstvo vzhladom na dokonale hladky povrch stycnej plochy chladica, ale viac ako 5ml rozhodne nedavajte koli nebezpeciu pretecenia cez okraje chladica!
co dodat na zaver? Myslim si, ze zrazit dolu 4° oproti najlepsej konvencnej paste Arctic Silver 5 je vynikajuci vysledok! Sice je Coolaboratory Liquid PRO (0,15ml) je 1,5-krat drahsia ako Arctic Silver 5 (3,5g) a zDaleka nevystaci na tolko pouziti ako AS5 (cca na 5 procesorov s IHS), myslim, ze pre overclockerov je tato pasta ako stvorena.
O:) scool:
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v Pi 25. Máj, 2007, 10:26, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Dakujem, opravil som to
Este si to musi opravit aj Gabriel na svojej stranke, obsah je 0,15ml, nie 0,30ml. 0,30ml je len celkovy objem striekacky.
Je to mozne, ze sa nechcela rozliat, ak bola studena.
VeD ma byt tekuta pri izbovej teplote, tak tazko povedat, co je to za zmetka a ako sa chova pri inych teplotach...
Kazdopadne, som velmi spokojny.
Este si to musi opravit aj Gabriel na svojej stranke, obsah je 0,15ml, nie 0,30ml. 0,30ml je len celkovy objem striekacky.
Je to mozne, ze sa nechcela rozliat, ak bola studena.
VeD ma byt tekuta pri izbovej teplote, tak tazko povedat, co je to za zmetka a ako sa chova pri inych teplotach...
Kazdopadne, som velmi spokojny.
tak ma pri tychto kovovych srandach napadlo: co takto kupit praskove striebro, pridat trochu silikonu a urobit si skutocnu 99,9% striebornu pastu
..no dobre, tak nie
..no dobre, tak nie
Naposledy upravil/-a br4n0 v Pi 25. Máj, 2007, 16:43, upravené celkom 1 krát.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Toman: ono ide o to, ze tu pastu vobec nemas co davat na jadro, ci uz s Heatspreaderom, alebo bez neho, nanasat ju treba na medeny povrch chladica, keD ho potom das na CPU, vplyvom tepla a tlaku sa dostane sama, kam potrebuje.
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
No myslim ze na ich stranke som videl fotky nanasania a v popise bolo bud na cip alebo na chladic :roll:andydul napísal:Toman: ono ide o to, ze tu pastu vobec nemas co davat na jadro, ci uz s Heatspreaderom, alebo bez neho, nanasat ju treba na medeny povrch chladica, keD ho potom das na CPU, vplyvom tepla a tlaku sa dostane sama, kam potrebuje.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
pod aj nad heatspreader
treba odlupnut heatspreader z jadra, poriadne ocistit a supnut jeden mensi metal pad medzi jadro a heatspreader a druhy (vasci) medzi heatspreader a chladic!
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25