Nechcem do toho velmi zabrdat, ale to bol problem pravdepodobne jednej serie, osobne som NOCTUA 12ku daval minimalne do 30+ zostav a teda problem som nemal ziadny. Praveze to uchytenie cez dosku aj v pripade s775 je idealne, skus nahodit Scythe NINJU alebo INFINITY cez tie ich buzi sponky ale pritlacne kolicky a posli zostavu neskusenemu uzivatelovi cez UPS uvidis co ti zostane z NINJE a zo zakladnej dosky..andydul napísal:No co sa toho chladica tyka, docital som sa, ze jeho uchytenie nieje prave dobre vyriesene a stava sa, ze vplyvom svojej hmotnosti sa oddeluje od CPU a chladenie sa podstatne zhorsuje. Ak si teda presvedceny, ze mas chladic nasadeny spravne, je to podla mna zasa dalsi "uplne nahodou" vadny vyrobok znacky Noctua.
Pasty na plochu zakladne treba naniest minimalne mnozstvo, veD zakladna je opracovana celkom dobre.
Este jedna ustipacna poznamka...tu na fóre sa vyrobky znacky Noctua casto precenuju, ich FANy, ktore su povazovane za extra tiche v skutocnosti vobec tiche niesu, staci si preliezt fóra. tazko neuverit uzivatelom, ktory zainvestuju 500,-SK do FANu a potom sa stazuju, ze su hlucne. BuD narazili na vadne kusy, co prave o uspesnosti a kvalite vyroby vypoveda velmi vela, alebo su to jednoducho vsetko "dobre" kusy, ktore ale vobec nestoja za svoju cenu. Rovnako je to aj s chladicmi Noctua, na inych fórach s nimi az taka spokojnost veru nieje. Opytajte sa uja Googla, keD neverite.
A nieze mi tu niekto bude tvrdit, ze Noctua vie, co robi, keDze maju taky a taky vyskum. Je to len a len zastierka a reklama, nic viac.
Skromne si musime uznat, ze aj bez 3 vysokych skol a vyskumov vo vzduchovom tuneli je tu par ludi, co by vedeli navrhnut chladic podstatne lepsi.
Ujo Google toho napovie vela dokonca aj to ze pochadzam z USA , ale treba pochopit ze tieto veci si kupilo nespocetne mnozstvo uzivatelov a ze medzi nimi sa najdu co narazili na mozno hlucny alebo zly kus....to je uz ich problem ze si to nedaju vymenit...NOCTUA to dokonca prijme aj ako priamu zasielku od kupujuceho...staci len poslat priamo s dokladom od oficialneho predajcu.
Ine fora okrem tych ktore su normalne a kde su aj normalni uzivatelia nepozeram a to z toho dovodu ze taraju do nezmyslov...mne staci recenzia na silenpcreview kde NOCTUA dopadla v prvej 2ke a tych fanov tam testovali vela. Ine stranky kde pofotia ventilator a uznaju ze jaj tak ta NOCTUA na 1200 ot. je na hovno akosi neuznavam lebo to takto napise aj moj sused dokonca to aj tak nafoti.
No a co sa tyka vyskumu mozem ti potvrdit ze ano...neviem ci si zjedol tentokrat vsetku mudrost sveta alebo nedajboze priamo recnil s majitelom. Ludia co by mozno navrhli nieco lepsie mozno existuju, ale hmm na to treba kapital, cas a potom zas kapital a na to nema kazdy...to je to iste ako ked tu na stranke kazdy kritizuje ako a co by on lepsie zrobil a ked mu napisem...no vsak napis mas moznost tak stiahne chvost.
Hej a este k tej kvalite, opet neviem o com tocis nemas pomer RMA k predanym kusom tak by som nabuduce ani nepisal. NOCTUA patri medzi najmenej reklamovane veci, ine Fany odchadzaju podstatne podstatne viac.
Neber to ako nejaky natlak pretoze ich distribuujem a predavam, ale nemam rad polopravdy, ktore nie su podlozene pretoze kecy z roznych podradnych for mam niekde u prdele.
K tomu povodnemu problemu uz ako Andy napisal - na to TDP su to normal teploty.