Vypovedanie zmluvy s providerom - NEED HELP

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
robov
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Št 23. Dec, 2004, 14:00

Re: Ukoncenie zmluvy dohodou v podani Slovanetu

Príspevok od používateľa robov »

Rusty napísal:...Bodaj by skrachovali.
To nie je podmienka - kto by tu robil konkurencne prostredie, staci aby sa zamysleli nad svojim pristupom a nesnazili sa odrbavat za kazdu cenu.
xydankaxy

Príspevok od používateľa xydankaxy »

No vidite, ja mam uplne rovnaky problem. Po mailoch sa s nimi vybavovat nechcem, lebo som na to uz raz doplatila. V novembri minuleho roka som si u nich zaplatila sluzbu Flat. Vybrala som si ju z jedineho dovodu. Na tuto sluzbu bola poskytovana dotacia od statu. S dotaciou to malo stat okolo styristo korun maximalne aj s danou. Pani, s ktorou som telefonovala mi povedala, ze som zavolala vcas, ze dotacie este su a prave teraz mi jednu prideluju. Ja som bola spokojna, ale radsej som si vybrala produkt neobmedzeny poctom prenesenych dat aj casovo. Podpisala som zmluvu a potom mi prisla faktura na sedemsto korun. Bola som v soku, tak som pisala maily na Sluzby zakaznikom. Tam si ma vymienali ako horuci zemiak a nakoniec mi povedali, ze dotaciu nakoniec nemam. Pytala som sa ako je to mozne, ked mi ich zamestnanec jasne povedal, ze dotaciu mam. A odpovedou mi bolo, ze nech poviem kto to povedal a stazujem sa nanho. Hahaha, len keby som si pamatala to meno, ktore na mna vybachla pred troma mesiacmi...Ano, tak dlho im to vsetko trvalo. Dokonca som kvoli tej dotacii platila aj poplatky na mestskom urade! Tak mi opat prisla odpoved, ze ked si nepamatam meno, ze mam smolu a nemozu s tym nic spravit...Ako keby ta pani v telefone nekonala za ich spolocnost!!!! Jak je to sakra mozne!!!?? Uz vtedy ma tak nasrali, ze som chcela odstupit od zmluvy. Nebudem predsa platit nehorazne prachy za net, ktory mi ide najrychlejsie 2kB/s! Lenze sa zacali ohanat Vseobecnymi pravidlami, ktore som podpisala, kde bolo malinkymi pismenami, ze zmluva plati aj pri neposkytnuti dotacie. No nie su to hajzli??? Povedia, ze dotaciu mam a nakoniec mi ju nedaju a ohanaju sa tym, ze aj tak musim platit. Tak som ako normalny clovek, ktory sa v tom nevyzna, ako sa moze branit platila tie horibilne sumy. Ked zacali s tymi "Ferovimi" pravidlami mi isiel net namiesto 2kB/s asi priemerne 20kB/s, ked bol pekny den..a ked nebol tak 10kB/s. Tak mi to slo asi tyzden...potom mi to uplne padlo...stranky to necita, maily nenatahuje...tak ak mi potom poslali nejaky mail, neviem o tom...lebo sa mi ziaden este nenatiahol...vzdy mi to vypisalo chybu, ze je moc pomala odozva. To ma dost stve, lebo som si chcela stiahnut jeden diel serialu a takto sa to neda...pritom som na nete dost malo..a rozhodne som nestiahla ani jeden film a mozno dva albumy a ne 3000 mp3!!! Tak som napisala mail s pomocou mojho super kolegu, ktory je pravnik. Tak dufam, ze teraz s pravnym poradenstvom tym xxxxx prejdem nejak cez rozum, aby zabudli na viazanost a sankcie. Lebo nikto sa ma na to nepytal, ci to chcem. A uz s nimi nechcem mat nic spolocne po tom vsetkom, co som zazila a urcite este zazijem. Poprajte mi stastie, urcite ho budem potrebovat. Aby sme sa nedostali az na sud! papa

Edit by crux: premazane nadavky
napriek tvojmu evidentnemu rozhorceniu, sa krot s nadavkami pokial prispievas na toto fórum - je to proti pravidlam
Používateľov profilový obrázok
ClanLord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Po 07. Máj, 2007, 08:00

Hovoria pravdu !

Príspevok od používateľa ClanLord »

Chvilku mi trvalo nez som prisiel na to o co Slownetu ide tak som si cital ich spravy a zistil som ze treba citat medzi riadkami a hned vieme na com ste.
Samozrejme ze vam sa to nechce tak vam prinasam ich pravdive tlacove spravi samozrejme bez cenzuri 8).Uvediem aj starsie spravy nech viete kde to zacalo :o.
Zoradene od starsich po novsie.

Rychly dial up internet Slownetu bude este rychlejsi
Najvacsi alternativny operator Slownet na jar pre svojich klientov pripravuje vyrazny narast rychlosti vysokorychlostneho dial up internetu. V suvislosti s planovanymi zmenami a znizenim poctu zakaznikov Slowet nedavno zoslabyl medzinarodne pripojenie do internetu na 0,2 Mbit/s.

Bratislava 1. marec 2007 – Vyrazne zvysenie rychlosti dial up sapripravuje na jarne obdobie najvacsi alternativny internetovy poskytovatel a telefónny operator Slownet. Rast kapacity vysokopomaleho internetu zakaznikom umozni vyuzivat vyssiu agregaciu. „Vysokokvalitne“ pripojenie, postupne sa priblizujuce k standardom internetov v krajinach Afriky a Antarktidy.

Slownet nedavno vyraznejsie zvysil agregaciu a znizil kapacitu medzinarodnej internetovej konektivity, a to az na 0,2 Mbit/s. Hlavnymi dovodmi bola nielen priprava na jarne zmeny rychlosti Dial up internetu, ale aj ocakavany odchod poctu zakaznikov vysokopomaleho ADSL internetu.






Zakaznici Slownetu uz mozu vyuzivat rychlejsi Dial Up internet

Slownet pocinajuc 1. aprilom bude zakaznikom vysokopomaleho internetu poskytovat programy so zvysenou agregaciou. Vsetkym svojim klientom v priebehu aprila zodvihne doterajsiu maximalnu rychlost (poznamka 64kbit/s)o 0,512 kbit/s, pre programy datovo a casovo neobmedzeneho internetu Slownet zvysi agregaciu a “kvalitu „ sluzby aj zvysenim agregacie a zavedenim zasad feroveho pouzivania sluzieb.

Bratislava 3. april 2007 – Slownet bude od aprila poskytovat svoje programy vysokopomaleho internetu s vyssimi agregaciami . Zakaznici sirokopasmovych sluzieb Slownetu tak budu moct vyuzivat prenosovu rychlost zvysenu o vopred avizovanych 0,512 kbit/s. Pre viac ako 13 700 klientov to bude znamenat Dalsie spomalenie internetoveho pripojenia bez toho, aby sa to premietlo v zvyseni nakladov Slownetu

Zakaznikom casovo a datovo neobmedzenych, tzv. flatovych internetovych programov navyse Slownet zvysi aplikovanu agregaciu a zavedie zasady feroveho pouzivania sluzieb. Pre prevaznu vacsinu flatovych uzivatelov to bude znamenat odpojenie a zastavenie pristupu do internetu. Slownet odhaduje, ze tieto zmeny budu znamenat zlepsenie kvalitativnych parametrov sirokopasmovych sluzieb az pre 5% uzivatelov.

Zasady feroveho pouzivania sluzby umoznia klientom aj naDalej prenasat data bez obmedzenia objemu. Po prekroceni definovaneho objemu dat vsak zakaznikovi automaticky klesne maximalna prenosova rychlost, cim Slownet zbohatne a zabezpeci, aby mala cast uzivatelov neovplyvnovala “kvalitu“ pripojenia ostatnych a umozni tak spravodlivejsie zneuzivanie vsetkych zakaznikov. Slownet zavadza dva stupne prisposobovania maximalnej rychlosti. Pri dosiahnuti hranice 1 GB prenesenych dat v danom roku, bude mat uzivatel rychlostne maximum znizene na 0,256 kbit/s. Po preneseni 1,5 GB rychlost klesne na 0,032 kbit/s. Na zaciatku noveho roka Slownet rychlost znova este viacej znizi a prenesene data nezacne „pocitat“ nanovo.

Zmeny v rychlostiach vysokopomaleho internetu sa budu tykat vsetkych produktov z ponuky Slownetu pre novych aj existujucich zakaznikov. Vyssiu agregaciu internetu bez zmeny ceny tak ziskaju aj zakaznici starsich programov vratane internetovych produktov Slownetu so statnou dotaciou.




Slownet prinasa leto s agregaciou zadarmo a 100 leteniek k tomu

Slownet na prelome jari a leta pripravil agregacnu akciu, v ktorej mozu novi zakaznici ziskat mesiac agregacie zadarmo, Dalej mesacne programy za polovicnu cenu az na jeden rok, akciove FUP za zriadenie a lacne koncove doriadenie internetu. Navyse, Slownet klientom k mnohym znevyhodneniam exkluzivne rozda este aj 100 spiatocnych leteniek(zavazadlovym priestorom) do Kosic.

Bratislava 2. maj 2007 – Slownet novym zakaznikom v maji a juni prinasa akciovu ponuku vysokoagregovan0ho internetu. Klient v tomto obdobi ziska moznost bezplatne skusat agregaciu cely mesiac. Ak sa rozhodne vyuzivat ho aj naDalej, cely rok zan moze mesacne platit, platit a platit,no a ziskat extra FUP znizeny na polovicu. Dial Up pripojenie tak moze mat zakaznik iba za 239 korun mesacne pocas celeho dna. Navyse, ak si klient v tomto obdobi kupi “internet”, Slownet ho automaticky zaradi do zrebovania o 100 spiatocnych leteniek do Kosic.

„Spiatocnych leteniek, ktore su v hre do polovice juna, je az stovka, takze sanca na vyhru je nizka. Novi klienti si tak uz navzdy !!! oddychnu od lacneho a rychleho internetu.“ hovori Roman Gregus, riaditel oddelenia marketingu v Slownete, o aktualnej internetovej akcii.

Pocas majovej akcie novi zakaznici ziskaju od Slownetu okrem nizkych mesacnych FUP-ou ci pomaleho internetu na skusku este aj Dalsie zvyhodnenia pre nasu firmu. Koncove zariadenia za zvisene ceny, Dalej predrazene zriaDovacie poplatky, ale aj exkluzivny pristup na zabavny server GoFUPGo!, kde najdu vynosi Slownetu,nelegalne MP3 a videoklipy, viac ako desiatku specializovanych internetovych radii, a najnovsie aj internetovu pozicovnu filmov ale to len v pripade ze sa vam nejakym stastim zrychli internet.






Kvalita sirokopasmovych sluzieb vzrastla az pre 0,96% zakaznikov Slownetu

cisla, ktore Slownet ziskal za prve mesiace po zavedeni zasad feroveho pouzivania sluzieb, potvrdili, ze vDaka zmenam vzrastla “kvalita” sirokopasmoveho internetu az 0,96-im percentam zakaznikov Slownetu. Realne prenosove rychlosti sa uzivatelom za toto obdobie znizili o niekolko desiatok percent.

Bratislava 29. maj 2007 – Zasady feroveho pouzivania sluzieb, ktore Slownet zaviedol v aprili, sa vyrazne pozitivne prejavili na ziskoch Slownetu v poskytovanych sirokopasmovych produktoch. Potvrdilo to pravidelne sledovanie kvalitativnych parametrov internetovych sluzieb. V rovnakom case zaroven Slownet znizil maximalny objem prenesenych dat vsetkych svojich programov vysokopomaleho internetu. VDaka zmenam pocitilo v priebehu tohto obdobia znizenie rychlosti vysokopomaleho pripojenia az 99,04% uzivatelov internetovych programov Slownetu.

Vzhladom na zrusenie aplikovanej agregacie a zavedenie noveho modelu, ako aj na zaklade znizenia prenosovych rychlosti, zakaznikom Slownetu od aprila vzrastli nervi az o niekolko desiatok percent. Ziskane hodnoty ukazuju, ze zavedenie feroveho pouzivania sluzieb vyrazne pomohlo zabezpecit zisky Slownetu a rovnake moznosti zneuzivania pre kazdeho uzivatela s ich strany.



Tak dufam ze ste si uz o Slownete spravili ako taku mienku :red:
Používateľov profilový obrázok
carpediem
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Pi 27. Apr, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa carpediem »

nic nove, nieco podobne uz bolo pred mesiacom na dsl.sk
Používateľov profilový obrázok
ClanLord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Po 07. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa ClanLord »

zeby moja praca? :wink:
Používateľov profilový obrázok
robov
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Št 23. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robov »

Na stare zname miesto http://www.digibooks.sk/files/slovanet.htm
som doplnil "Porovnanie flatovych ponuk T-comu a Slovanetu 5.VI.200" pretoze mi nedal pokoj tento titulok:
Super Internet Naplno - Tento program je urceny pre vsetky domacnosti, ktore chcu mat zaruku konecnej ceny a internet pritom pouzivat neobmedzene!
http://www.slovanet.sk/menu/adsl_prehlad.html
Používateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 690
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany

Príspevok od používateľa _skrat_ »

taketo porovnanie je super pre niekoho kto uvazuje ku komu ist a nevyzna sa moc... keby to posles t-comu tak ti este aj zaplatia, ze im robis dobru reklamu :lol: ale nie....supnut to napriklad na dsl.sk alebo nieco podobne a fakt pomozes vela ludom...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
Používateľov profilový obrázok
AxelWers
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 07. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AxelWers »

Ja som klientom Slovanetu uz vyse 3 roky, od zaciatku mam sluzbu Total Fun. Zmluva mi skoncila koncom maja, napriek tomu som stale u Slovanetu.

Este keD uplatnovali agregaciu, ta rychlost najma pocas vikendov bola skutocne hrozna, casto padala aj na nejakych 30-40 kbit/s.
Za posledny pol rok som im poslal asi pol tucet neprijemnych mailov, ale az po zruseni agregacie sa vsetko vyriesilo.

Po zruseni agregacie a zavedeni FUP sa rychlost pohybuje stabilne niekde okolo 1360-1420 kbit/s.

Moj mesacny transfer je okolo 5-6 GB. Transfer si nesledujem, normalne surfujem, raz za cas pozeravam stream video, alebo nejake mensie stiahnem.

Hoci vela ludi je s FUP nespokojnych mne tento stav vyhovuje - net nemam iba na hranie a k mojej praci potrebujem rychle a stabilne pripojenie. S agregaciou mi to nehrozilo. Takze zatial mi Slovanet vyhovuje.

Je vsak mozne ze si casom zoberiem Magio od T-comu, ale to si este rozmyslim (stale cakam ako to dopadne s tou optickou sietou od Orange, ktora by mala fungovat v buducom roku).
Používateľov profilový obrázok
robov
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Št 23. Dec, 2004, 14:00

Prva lastovicka k dobremu smeru v kauze Slovanet

Príspevok od používateľa robov »

Chceli by ste vediet co, ze je to tak? Tak utekajte na znamu adresu http://www.digibooks.sk/files/slovanet.htm . Nie je tam toho sice vela, ale vyzera to slubne.
Používateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 856
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Príspevok od používateľa Fragrance »

Chello da best :wink:
Nechces zvysit rychlost a aj tak ti ju zvysia :lol: a za rovnaky pausal :D
Používateľov profilový obrázok
robov
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Št 23. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robov »

Fragrance napísal:Chello da best :wink:
Nechces zvysit rychlost a aj tak ti ju zvysia :lol: a za rovnaky pausal :D
ZaveD mi to prosim ta aj do Trencina...
Používateľov profilový obrázok
blesko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 19. Apr, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa blesko »

Cez tyzden mi dosla konecna odpoved z TU. V podstate potvrdili, ze Slovanet nam mal dat moznost odstupit od zmluvy bez sankcii, kedze sa jedna o zmenu zmluvnych podmienok, ale nemozu s tym nic urobit, lebo zakon im to neumoznuje. Tu je cela odpoved:
Zmena zmluvnych podmienok – doplnenie o informaciu o setreni uradu

Telekomunikacny urad OsD (Dalej len „urad“) Vam na zaklade listu c.j. 344/13/2007-II.vybavenie zo dna 10.05.2007 podava doplnujucu informaciu o vysledku vlastneho setrenia vykonaneho v rozsahu svojej posobnosti podla § 37 ZEK:

1. urad poziadal podnik o poskytnutie komplexnej informacie tykajucej sa poskytovania sprostredkovania pristupu do siete internet v ramci datovo a casovo neobmedzeneho pristupu na internet a s nimi suvisiacich zmien zmluvnych podmienok. Podnik vo vyjadreni zdoraznil, ze „nezaviedol zmenu agregacie na FUP“, ale „zaviedol FUP a zrusil agregaciu“ a ze agregaciu a FUP definuje ako diametralne odlisne a technologicky rozdielne opatrenia podniku, ktore nie je mozne navzajom si zamienat. Podnik zaroven uviedol, ze sucasne zavedenie FUP a zrusenie agregacie (v termine od 01.04. 2007) nebolo sice nutne, ale bolo vedene snahou o zlepsenie parametrov kvality poskytovanej sluzby.

2. Preverovanim urad zistil, ze podnik vykonal zmenu tarify (Dalej len „T“) s ucinnostou od 01.04. 2007 a v rovnakom termine tieto zmeny aj zverejnil. Teda ak vychadzame z § 43 ods.1 zakona c. 610/2003 Z.z. o elektronickych komunikaciach v zneni neskorsich zmien (Dalej len „ZEK“), podla ktoreho T je spolu so vseobecnymi podmienkami (Dalej len „VP“) sucastou zmluvy a ak zaroven vychadzame z § 43 ods. 4 pism. a) ZEK, podla ktoreho moze ucastnik odstupit od zmluvy bez sankcii, ak mu podnik oznami zmenu zmluvnych podmienok (teda aj zmenu T) najmenej jeden mesiac vopred a ucastnik tieto zmeny neakceptuje, potom urad ma za to, ze ak podnik zverejnil zmenu T v rovnakom termine ako ucinnost tychto zmien, teda nezverejnil zmenu T jeden mesiac pred ucinnostou tychto zmien, nedal moznost ucastnikovi akceptovat zmeny zmluvy a odobral mu jeho zakonne pravo odstupit od zmluvy bez sankcii.

3. V ZEK a ani v platnych vseobecne zavaznych pravnych predpisoch, ktore urad vydava nie je blizsie specifikovane a definovane co je „podstatnou castou zmluvnych podmienok“ a z toho dovodu nemozno zo ZEK blizsie urcit ci sa jedna o „podstatne zmeny zmluvnych podmienok“ alebo nie. Napriek tomu podnik v posudzovanom pripade zdoraznuje, ze nedochadza k podstatnej zmene zmluvnych podmienok a preto nepostupoval vo vztahu k ucastnikovi podla § 42 ods. 3 pism. e) ZEK t. j. neoznamil mu najmenej jeden mesiac vopred podstatnu zmenu zmluvnych podmienok a zaroven ho neinformoval o jeho prave odstupit od zmluvy bez sankcii, ak tieto zmeny neakceptuje. urad ma za to, ze ak sa podnik vo VP pri charakterizovani prav a povinnosti zmluvnych stran pri zmene a trvani zmluvy opiera o „ podstatne zmeny zmluvnych podmienok“, bol povinny tento pojem aj vo VP presne specifikovat a charakterizovat. Ak tato presna specifikacia pojmu „ podstatnych zmien zmluvnych podmienok“ vo VP chyba, nie je mozne o nich vobec hovorit, pretoze vsetky podmienky maju rovnaku vahu.

4. urad Vam pripomina svoje stanovisko v odpovedi zaslanej listu c. j. 344/13/2007 zo dna 18.04. 2007, kde je uvedene, ze posobnost uradu je definovana § 6 ods. 3 ZEK, medzi ktore nepatri riesenie zmluvnych vztahov medzi uzivatelom a poskytovatelom sluzieb. Vzniknuty problem je mozne riesit vzajomnou dohodou s podnikom, alebo podanim zaloby na prislusnom sude v ramci Obcianskeho sudneho poriadku s poukazanim na skutocnosti uvedene v jednotlivych bodoch tohto listu a na porusenie prislusnych ustanoveni ZEK. Moznou alternativou riesenia sporu s podnikom, ale to len v pripade, ak sa jedna o spor s podnikom tykajuci sa spravnosti uhrady a kvality poskytovanej verejnej sluzby, o ktorom sa uskutocnilo reklamacne konanie a uzivatel nie je so sposobom vybavenia reklamacie spokojny, je pre uzivatela moznost predlozit uradu spor podla § 73 ZEK. V takom pripade urad spor riesi s cielom jeho urovnania a dosiahnutia zhody o predmete sporu medzi podnikom a uzivatelom, avsak urad v rieseni sporu nema prikazovacie alebo nariaDovacie pravomoci smerom k podnikom poskytujucim telekomunikacne sluzby ani k uzivatelom tychto sluzieb. Ak nedojde k zhode ucastnikov riesenia sporu, spor nie je mimosudne riesitelny a riesenie sporu urad musi ukoncit.
Poslal som to do Slovanetu a toto prislo spat:
Dobry den,

Vasa reklamacia bola prehodnotena, napriek tomu sa stanovisko
spolocnosti Slovanet nemeni, tj. zostava rovnake ako bolo
uvedene v predchadzajucej komunikacii.

Vyjadrenie TU bolo adresovane Vam, spolocnost Slovanet v danej
veci zatial ziadne oficialne stanovisko od TU neobrzala.

S pozdravom
Reklamacia o ktorej sa tu hovori je moja ziadost aby my poskytovali pripojenie podla povodnych podmienok teda s agregaciou alebo umoznili odstupenie bez sankcii. Toto stale odmietaju, takze idem studovat ako sa to da riesit cez TU podla bodu 4.

Neviem ci si pani v Slovanete uvedomuju, kolko ich tieto vymeny listov, vyjadrenia pre TU a zla publicita stoja penazi a ci im to stoji zato. Podla mojho nazoru financne stratili ovela viac ako by stratili umoznenim odstupenia od zmluvy alebo jednoducho ak by sa spravali slusne od zaciatku.
Používateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1677
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od používateľa Jofo »

GOOD NEWS EVERYONE - Slovanet zmiernuje FUP


LINK

Zmeny:
- Prva hranica znizenia rychlosti na 256kbit/s vzrastla z 10 na 15GB
- Druha hranica je od 20GB, rychlost po druhom zrazeni vsak stupne z 32 na "uzasnych" 64kbit/s

Odporucam si precitat zvasty na druhej strane, najme clanok, preco aplikuju FUP aj cez vikendy a sviatky...
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Návrat na "Debata o všetkom"