cavte vsetci, pred nedavnom som sejmul x2 5200+ pri jednom nestastnom pokuse o odstranenie IHS. Zaujimali by ma Vase skusenosti s max overclockom X2-jky a vase rady ktora technológia je na OC lepsia? Ja skromne predpokladam, ze 65nm.
Dik Meloon, no FSB na viac ako 260 Mega som ani nedvihal. No ajtak som zvedavy na maximum mojej dosky. Nevies nahodou o nejakych benchmarkoch taktnutej x2 3600+. Ja budem teraz dokoncovat vodu tak ma to celkom zaujima.
lkuzman napísal:Dik Meloon, no FSB na viac ako 260 Mega som ani nedvihal. No ajtak som zvedavy na maximum mojej dosky. Nevies nahodou o nejakych benchmarkoch taktnutej x2 3600+. Ja budem teraz dokoncovat vodu tak ma to celkom zaujima.
Pozri si tuto recenziu a ako vidis tak ho taktli na 2.8GHz na default napati (aka 5400+ za cenu 2500Sk )! mas tam aj pod tym OC testy tak si to pozri
Xbox Series X... Samsung S24 ... Intel Core 8600K ...
Celkom pekny clanok. Asi uz viem co asi kupim jednoznacne to bude 65nm. Ak sa dobre pamatam niekto pisal ze nie je dobre na OC 90nm technológia s EE (65W).
Pracoval som aj vo fabrike na vyrobu polovodicov a poviem Ti celkom presne, ze nic kde pracuju ludia nemoze byt vychytane. . No an tem OC 65 nm si teda posvietim.... az ho kupim.
Ja ked som ho kupil, hned som ho dal na 2,8GHz na default napati a tak to mam doteraz. Skusal som aj vyssie OC ide na 3Ghz pri 1,48V len uz potom Ninja nestiha chladit sa to splha cez 60°C.
Moj nazor, ked X2 tak jedine 3600+ brisbane. Vyssie Athlony64 X2 su uz vyhodene prachy.
Vsak sa este mam cas rozhodnut. Kym nasetrim nejake prasule tak to chvilu potrva. Medzicasom som cital zahranicne fóra kde zasa na taktenie odporucaju jedine windsory a to iba 89Watt verzie. Mne moja 5200+ (RIP) isla nataktit uplne krasne na v default a stock cooleri na 2860 MHz a to bez prehrievania.
lkuzman napísal:Pracoval som aj vo fabrike na vyrobu polovodicov a poviem Ti celkom presne, ze nic kde pracuju ludia nemoze byt vychytane. . No an tem OC 65 nm si teda posvietim.... az ho kupim.
keD si taky mudry, preco sa potom pytas take zakladne otazky ?
lkuzman napísal:Vsak sa este mam cas rozhodnut. Kym nasetrim nejake prasule tak to chvilu potrva. Medzicasom som cital zahranicne fóra kde zasa na taktenie odporucaju jedine windsory a to iba 89Watt verzie. Mne moja 5200+ (RIP) isla nataktit uplne krasne na v default a stock cooleri na 2860 MHz a to bez prehrievania.
zaujimave, ze to su prave tie 90nm Athlony X2 :roll:
lkuzman napísal:Mne moja 5200+ (RIP) isla nataktit uplne krasne na v default a stock cooleri na 2860 MHz a to bez prehrievania.
260MHz naviac ? No ziaden zazrak ... :roll:
- ak vravis ze este pockas kym budu prachy tak by bola snad dobra volba aj Athlon X2 BE-2350 alebo 2300 s TDP 45W, kde by sa snad mohli konat pretaktovavacie orgie ala Core 2 Duo
Xbox Series X... Samsung S24 ... Intel Core 8600K ...