ASUS P5B-E Plus
no post after flashing Bios
Zdravim. Tieto dosky z rady p5b od asus maju taku velmi nepriemnu ficuru, ze sa casto stava, ze po flashnuti biosu sa uz nepreberie.
Stavaju sa spravidla dve veci :
1. pri flashovani cez AsusUpdate sa vyskytne chyba. Stary bios sa zmaze. Novy sa nevypali. Neostava nic len preflashovat bios cez SPI, co vsak robia asi iba technici pre asus, takze reklamacia to riesi.
2. po preflashovani (bezchybnom) sa doska uz nenastartuje. Tu sem tam pomaha to, ze sa zamenia ramky za ine, ktore vedia bezat na defaultnych 1.8V. Niekedy pomaha vypnut PC, clearnut cmos, nastartovat, potom vypnut PC, ramky vybrat, nastartovat, vypnut PC dat iba jeden ram modul do a2 slotu, nastartovat, vypnut pc, dat spat dve ramky do a1 a b1 slotov a mal by uz zbehnut POST.
1. pri flashovani cez AsusUpdate sa vyskytne chyba. Stary bios sa zmaze. Novy sa nevypali. Neostava nic len preflashovat bios cez SPI, co vsak robia asi iba technici pre asus, takze reklamacia to riesi.
2. po preflashovani (bezchybnom) sa doska uz nenastartuje. Tu sem tam pomaha to, ze sa zamenia ramky za ine, ktore vedia bezat na defaultnych 1.8V. Niekedy pomaha vypnut PC, clearnut cmos, nastartovat, potom vypnut PC, ramky vybrat, nastartovat, vypnut PC dat iba jeden ram modul do a2 slotu, nastartovat, vypnut pc, dat spat dve ramky do a1 a b1 slotov a mal by uz zbehnut POST.
cpu e6300
mb asus p5b-e plus
vga msi nx7950gt
ram a-data chip v-data 2x1gb 800mhz
hdd hitachi deskstar 250GB sata2 t7k500
mb asus p5b-e plus
vga msi nx7950gt
ram a-data chip v-data 2x1gb 800mhz
hdd hitachi deskstar 250GB sata2 t7k500
Re: no post after flashing Bios
Aky jednoduchy postup. To je jak zaklinadlorendis napísal:Zdravim. Tieto dosky z rady p5b od asus maju taku velmi nepriemnu ficuru, ze sa casto stava, ze po flashnuti biosu sa uz nepreberie.
Milujeme tých ktorí nás odmietajú. A pre tých,ktorí si to nevážia odmietame tých, ktorí nás milujú
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Caute. Uz ked sa tak bavite o doskach Asus P5B a ich typoch, tak aka je podla vas tak zakladna http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8648577 ?
Je nejaky ozaj vazny problem s nou co by mi nejak zneprijemnovalo zivot ? Napr. problemy so SATA 2 HDD, problemy s RAM, BIOS alebo prehrievanie a pod. ?
Dik za odpovede.
Je nejaky ozaj vazny problem s nou co by mi nejak zneprijemnovalo zivot ? Napr. problemy so SATA 2 HDD, problemy s RAM, BIOS alebo prehrievanie a pod. ?
Dik za odpovede.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- tie maju iba nVidia cipsetygammaray napísal:problemy so SATA 2 HDD
- aktualizaciou bios-u a vyberom RAM z QVL listu sa im vyhnes (ja to robim tak vzdy)gammaray napísal:problemy s RAM
- s nim by problem byt nemal, Asus ma uz tradicne pri svojich doskach bios s mnohymi moznostami...gammaray napísal:BIOS
- vzhladom na ten maly chladic by som si dal pozor na cirkulaciu vzduchu v skrinke...ale vyrobca nevyda dosku s chladenim ktore by sposobilo nestabilitu (v "rozumnych" podmienkach). Pri pretaktovani by som ale aspon ofukoval ten chladic...gammaray napísal:alebo prehrievanie
btw, nieje to zrovna high-end, takze necakaj take moznosti ako napr P5B Dlx
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Diky za vycerpavajucu odpoved. Idem poskladat kamaratovi PC tak nech su s tym neni problemy. A hlavne ma zaujimala doska kedze to je ten hlavny zaklad PC. Dik
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
ludia, nemate nahodou na tejto doske problem so snizovanim napatia procesora, akonahle ho zatazite?
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Myslel som to tak, ze ak zapnes CPU-Z, Everest alebo Speed Fan a ukazuje ti nejaku hodnotu napatia a ak nasledne zatazis procesor napriklad Prime95 25.2 alebo Intel TAT, ci sa ti znizi napatie a ak ano, o kolko?
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Heh aj som si myslel Problem to vlastne ani nieje, to len mne vadi kazda vec, vzdy som zasadne nespokojny...