Mam Gigabyte 965P DS3 - ako zistim aka je to verzia: 1.0 , 2.0 alebo 3.3? A aky je medzi jednotlivymi verziami rozdiel?
Everest aj CPUZ mi vypise verziu x.x, bios je na nej original F9,
Na stranke Gigabyte som sa docital , ze rev. 1.0 ma moznost flashnutia biosu od F1 po F12, rev. 2.0 od F7 do F12 a nakoniec rev. 3.3 od F10 po F12. Znamena to ze jediny rozdiel medzi reviziami je len nahrany bios? Po nahrati napr. F12 sa vlastne stratia rozdiely medzi reviziami dosky, alebo je tam rozdiel aj hardwarovy?
Gigabyte 965P DS3 - revizie -rozdiel
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
1. Funguju vam na tejto doske SATA disky v AHCI móde?
2. Funguje vym EIST a C1e (teda ci naozaj dochadza k znizovaniu napatia a nasobica) aj pri OC nastaveniach?
3. V akom rozpati vam kolise napatie v maximalnej zatazi (cez Intel TAT utilitu) oproti idle?
4. Ktory BIOS je najvhodnejsi?
2. Funguje vym EIST a C1e (teda ci naozaj dochadza k znizovaniu napatia a nasobica) aj pri OC nastaveniach?
3. V akom rozpati vam kolise napatie v maximalnej zatazi (cez Intel TAT utilitu) oproti idle?
Spoiler: ukázať
Andydul, keD ty chces vsetko tak podrobne vediet... Potom sa necuduj , ze Ti nikto nezadal na porovnanie tych teplot a hodnot C2D vo vedlajsom prispevku o procesoroch.andydul napísal:1. Funguju vam na tejto doske SATA disky v AHCI móde?
K bodu 2. -veD vsade som sa docital, ze pocas OC CPU mam EIST a C1E vypinat!!! Na ostatne otazky neviem odpovedat alebo som neskusal.
vcera som ju vymontoval z kompu, takze mozem ti ju predat/zapozicat, a doskusas samandydul napísal:...
dovod preco som vymontoval je ze som menil chladic, a lacno som zohnal P5B Deluxe
PC: E8200@4GHz,P5K Premium,2GB 1066 Aeneon cl5,9800GTX,22" Samsung 225BW Repro, 2xSamsung 750GB F1, Pioneer DVR-212,Fortron Epsilon 700W,Avance C001, 2xUV Lampa, UB kable
NB1: ASUS Z71Vp+
NB2: ASUS M68Ne
HTPC: miniPC aOpen (PM735,512MB,HDD 60GB), 32" Hyundai Q321
konzola: XBOX360 Premium
NB1: ASUS Z71Vp+
NB2: ASUS M68Ne
HTPC: miniPC aOpen (PM735,512MB,HDD 60GB), 32" Hyundai Q321
konzola: XBOX360 Premium
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
1palo: Vies, ja chcem mat pri OC EIST a C1e zapnuty, nemam dovod nevyuzivat setrenie energie. skoda, ze nikot nema chut do mojho postu zadat potrebne udaje a screenshoty, ide mi o to, vyvratit nazory typu: "...mam C2D a v zatazi mam 24°..." Pretoze ludia nevedia, co na meranie teploty pouzit a hadzu tam somariny, ktore meria zakladna doska.
gebo: Dakujem, ale definitivne som sa rozhodol, ze si nechavam svoju ASUSku, nakolko som mal cas si prejst fóra a tak sa mi zda, ze ASUS P5B ma podstatne menej much ako Gigabyte 965 DS3. Aj BIOS F12 robi stale problemy, takze nechcem riskovat. Dnes som si na doske vylepsil chladenie a som spokojny. Predsalen, DS3 ma uz dvanasty BIOS a problemy stale pretrvavaju, to znaci o tom, ze vyrobca ma problem napravit, co nezvladol pri vyrobe.
gebo: Dakujem, ale definitivne som sa rozhodol, ze si nechavam svoju ASUSku, nakolko som mal cas si prejst fóra a tak sa mi zda, ze ASUS P5B ma podstatne menej much ako Gigabyte 965 DS3. Aj BIOS F12 robi stale problemy, takze nechcem riskovat. Dnes som si na doske vylepsil chladenie a som spokojny. Predsalen, DS3 ma uz dvanasty BIOS a problemy stale pretrvavaju, to znaci o tom, ze vyrobca ma problem napravit, co nezvladol pri vyrobe.
Prave som to skusil na mojom E4300: FSB som dal v Biose 267 MHz , cize CPU clock 2400MHz, zapol C1E, EIST a potom este TM2 a napatie CPU som dal v biose na auto. PC bezi v dvoch rezimoch podla potreby 9x267=2400 MHZ nap. jadra 1,260 - 1,280 V a 6x267= 1600 HMz nap jadra 1,136V. Telota v jadre podla TAT mi klesla pri idle z povodnych 56°C (2400MHz) na 50°C (1600MHz). :o To som skutocne netusil, ze EIST funguje aj pri OC. Pri AMD platforme CaQ tusim neslo pocas OC.andydul napísal:2. Funguje vym EIST a C1e (teda ci naozaj dochadza k znizovaniu napatia a nasobica) aj pri OC nastaveniach?
Naposledy upravil/-a 1palo v Ne 24. Jún, 2007, 21:50, upravené celkom 1 krát.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Mne z nejakeho dovodu C1e nefunguje, EIST funguje ok. skoda... Samozrejme, nemam Gigabyte dosku.