Core 2 Duo procesory - skusenosti, pretaktovanie
rottenkiwi
Mam: E4400,
sSpec: SLA3F
revision: Q646A713
MB: Asrock, ConRoe 945G-DVI
Ram: 667, Kingston
FSB: 241 MHz
Ram: 241x2.66 = 641 MHz, 5-5-5-15
CPU: 2410 Mhz
systemp: 27 'C, zatazene obe jadra na 100 %, 48 hod
CPUtemp: 36 'C, zatazene obe jadra na 100 %, 48 hod
chladic: BOX, z Celerona D, 3,059 Ghz
Question: Ide vam ten procesor na inej doske vyssie ?
Na mojej sa neda dvihat Vcore.
Nad 241 Mhz FSB je to nestabilne
a nie je to pamatami.
Mam: E4400,
sSpec: SLA3F
revision: Q646A713
MB: Asrock, ConRoe 945G-DVI
Ram: 667, Kingston
FSB: 241 MHz
Ram: 241x2.66 = 641 MHz, 5-5-5-15
CPU: 2410 Mhz
systemp: 27 'C, zatazene obe jadra na 100 %, 48 hod
CPUtemp: 36 'C, zatazene obe jadra na 100 %, 48 hod
chladic: BOX, z Celerona D, 3,059 Ghz
Question: Ide vam ten procesor na inej doske vyssie ?
Na mojej sa neda dvihat Vcore.
Nad 241 Mhz FSB je to nestabilne
a nie je to pamatami.
- akoze to cim chladis comp vonku na balkone 18 °C a este zatazene 48hod.
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
cim to merias tie teploty sakra, zeby speedfan? no nic, skus radsej intel tat, to bude objektivnejsie a zatazit vie procesor este lepsie ako orthos apod.
Inac dost dobry kusok ten e4400 keD da pri 1,296 3,2ghz, doska nepodvoltuje? Bo mne ds4 pri 3ghz pri burn dava z 1,25 v biose 1,168, aspon podla cpuz :o .
Inac dost dobry kusok ten e4400 keD da pri 1,296 3,2ghz, doska nepodvoltuje? Bo mne ds4 pri 3ghz pri burn dava z 1,25 v biose 1,168, aspon podla cpuz :o .
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Realna teplota CPU je asi o 20° vyssia ako ti ukazuju senzory na doske, kedze mas Gigabyte 965P DS3 revision 3.3. Gigabytacke dosky s cipsetom i965 ukazuju cca 20°C menej ako CoreTemp alebo Intel TAT. KeD neveris, nainstaluj na skusku Windows a budes nemilo prekvapeny.
Spoiler: ukázať
Vychadzam z toho, ze teplota tych 61 stupnov, co udava intel ako max je merana na povrchu, to co meria tat al ctemp je jadro /tam by malo byt max tjunction nie?/.
Tie teploty sa mi nezdaju preto, lebo ja mam o dost vyssie s acf7pro, co je chladic lepsi ako box a realne ocakavat, ze pri burne bude teplota aj na povrchu cpu 36 stupnov, no neviem.
Tie tvoje vypocty som dajak nepochopil, len viem, ze teplotne vyzarovanie cpu sa zvysuje primo umerne s frekvenciou a kvadraticky so zvysenym napatim - asi tak.
Tie teploty sa mi nezdaju preto, lebo ja mam o dost vyssie s acf7pro, co je chladic lepsi ako box a realne ocakavat, ze pri burne bude teplota aj na povrchu cpu 36 stupnov, no neviem.
Tie tvoje vypocty som dajak nepochopil, len viem, ze teplotne vyzarovanie cpu sa zvysuje primo umerne s frekvenciou a kvadraticky so zvysenym napatim - asi tak.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Senzory na MB meraju svoje hodnoty a kazdy vyrobca pouziva ine a ich presnost je povacsinou na dve veci. VeD si precitaj zopar recenzii na DS3 a mozno pochopis. CoreTemp alebo Intel TAT snimaju hodnoty namerane v jadre, TCaseMax je zasa ina hodnota, teplota na povrchu procesora pod Heatspreaderom. Nebudem ta presviedcat, kludne maj aj -20°C, ak ti to ukazuje senzor dosky. Hlavne, ze si spokojny, nie?
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ja zasa verim, ze si sa mohol snazit viac a poslat sem svoj prispevok aj viac ako len 3-krat
Features v BIOSe nie vzdy funguju, ale keD na to spoliehas...
Features v BIOSe nie vzdy funguju, ale keD na to spoliehas...
- Fester007
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 25. Jún, 2007, 08:00
Vedel by niekto poradit ako a na aku maximalnu frekvenciu sa da taktnut tento procesor,ci staci zvysit FSb alebo aj voltaz - popripade skusenosti alebo ci sa musi zvysovat aj frekvencia ramky.
Je v tejto zostave
Dualcore e 6420 4mb
ASUS P5B
CORSAIR DDR2 2x1024MB 675MHz TWIN2X
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Je v tejto zostave
Dualcore e 6420 4mb
ASUS P5B
CORSAIR DDR2 2x1024MB 675MHz TWIN2X
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Stiahni si Orthos rozbal a spusti. Po kazdej zvyseni frekvencie ho na par minut nechaj bezat a ak nezahlasi chybu, mozes ist vyssie. Ked budes mat frekvenciu ktora by ti vyhovovala, nechaj ho bezat par hodin.
Teplotu je [podla mna] celkom dobre drzat pod 60°C, no nic hrozne sa nestane aj pri vyssej teplote.
Inac keby si nebol natolko lenivy, precital by si si cely tento thread a dozvedel by si sa kopa veci...
Teplotu je [podla mna] celkom dobre drzat pod 60°C, no nic hrozne sa nestane aj pri vyssej teplote.
Inac keby si nebol natolko lenivy, precital by si si cely tento thread a dozvedel by si sa kopa veci...
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Ohladne tych teplot, kolko je max a kolko odporuca intel to je len bla bla bla...
Raz sa mi podarilo nasadit zle chladic, zapnem komp a kym som zapol pc probe, zahrial sa na rovnu 100vku...samozrejme som ho hned vypol, ale nesalo sa mu nic, aj momentalne fici...
Takze daka 60tka mu nemoze ublizit...
Raz sa mi podarilo nasadit zle chladic, zapnem komp a kym som zapol pc probe, zahrial sa na rovnu 100vku...samozrejme som ho hned vypol, ale nesalo sa mu nic, aj momentalne fici...
Takze daka 60tka mu nemoze ublizit...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Orthos nevie zatazit obe jadra na 100%, takze na testovanie stability by som ho urcite nepouzil, v tomto pripade je najlepsi Intel Thermal Analysis Tool, ktory procesoru zakuri aj o 10°C viac ako Orthos. Tych vysokych teplot sa neboj, nezaskodi mu ani 80°C.