Zdroj# 15. ledna, nase rubrika Kratke zpravy: "Slovenske studio Cauldron dìla pro Activision nìjakou ackovou first-person akci."
# 16. ledna, na pøani vyvojaøù nezveøejnìny e-mail do redakcni schranky od ctenaøe s pøezdivkou Hypnos: "Zo spolahliveho zdroja som sa pred par minutami dozvedel, ze hra, ktoru Cauldron momentalne kuchti pre Activision, je Soldier Of Fortune III. Info pochadza od cloveka, ktory pre Cauldron dlhsi cas pracoval. Verim, ze vam informacia padne vhod."
# 27. cervna rano, zjistìni serveru Worthplaying ze sveho interniho zdroje: "Chysta se Soldier of Fortune: Pay Back pro listopadove vydani na PC/X360/PS3."
# 27. cervna vecer, mail od Activision øadì medii: "Potvrzujeme existenci Soldier of Fortune: Pay Back, ktery ma na starosti nase pobocka v Minneapolis." Jelikoz tahle jejich divize stala napøiklad za loveckou serii Cabela, vede to nìktere zahranicni zurnalisty k uvaham, zda novy SoF mozna nebude jen budgetovou (levnìjsi) hrou pod Activision Value. Avsak jak nam øekli tvùrci, jedna se o bìzny full-price titul, cemuz nasvìdcuje i cenova hladina 40, resp. 60 dolarù na online shopech.
Kruh se uzavira a my jiz mùzeme veøejnì gratulovat slovenskemu studiu Cauldron k pøevzeti stafety po znamych Raven Software s pokracovatelem FPS serie, ktera si vydobyla pozornost svou brutalitou a moznosti ustøelit nepøiteli jednotlive casti tìla (recenze prvniho dilu z r.2000 a recenze dvojky z r.2002). Bratislavsky Cauldron, ktery ma na svìdomi napøiklad Chasera, Knights of the Temple II ci Conana, tak navazal na lonskou spolupraci s Activision, kteøi si jeho schopnosti provìøili v budgetove FPS History Channel: Civil War o americke obcanske valce.
Nez bude tøeti Soldier of Fortune standardnì oznamen, k cemuz asi dojde nejpozdìji za dva tydny na E3, mùzeme cerpat par drobkù o jeho naplni z Kotaku. Jeho zdroj, ktery pry hru nazivo spatøil jestì ve velmi rane fazi vyvoje, hovoøi o celkem 36 mistech na modelu kazde postavy, kde lze od sebe oddìlit casti tìla, coz by znamenalo jestì vìtsi masakr nez minule. Take pry bylo v planu zahrnout do hry znicitelne prostøedi.
:8O: Raven Software zveril vyvoj SoF3 do ruk Cauldrona . No neviem ako vy ale ja moc Cauldronu neverim, ze dokazu vypustit do obehu Ackovy titul (ako prvy diel) . . Tak ci onak Cauldron moze nasu krajinu aspon trocha pozdvihnut v hernom priemysle, som fakt zevdavy ako to vsetko dopadne ...
- inak SoF (hlavne jednotka) patri medzi moje TOP hry