AMD 2000+ XP help stym :\
CTRL a F1 som skusal nic a aj v manuali maticnej na CD som nenasiel v biose polozku hybrid booster mozno to neni sucastou biosu co ja viem a zabudol som neviem ci si cital od zaciatku ale ja mam JUMPERE na multiplier @ nasobic hned pri sockete na maticnej nesu tam ziadne jumpere takze procak je zamknuty to som si isty mozno sa to meni cez tamat ten nasobic......
- mirrco
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Mar, 2007, 08:00
Ramky mam A-Data 400Mhz CL3 a ja ked dam na tej doske viac ako 166FSB tusim este 172 je ok tak ona ked sa tam trosku daco ozhreje zacne blbnut chladice uz mam aj na tych delickach ale neviem cim to je tak som radsej odomkol ten multiplikator a dal so mho na 13.5 tych 2250mhz je pre mna akurat.Petros napísal:No ja mam tiez tento CPU a myslim ze mi slo najviac 10x180...ale mam 2x ram 333 a 400 (512), dosku tiez KT400 tak neviem ako sa ty podarilo dat 2250 Mhz..ake mas ramky mirrco?
- Bubu123
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
mircoo stacilo keby si natom zahral dajaku hru narocnu priklad Splinter Cell 3 tak neviem ci by ti to v pohode behalo na tych vyse 2200mhz by ti na burne s takym priemernym chladicom davalo aj 60 stupnov ale aj tak boze jak sa vam podarilo dat tolko fsb mne pri 166 to padne teraz mam 160 * 12.5 to je maximalna stabilita musim odomknut ten multiplier lebo mne viac nez 160 nejde no ide ale prime95 uz hlasi chyby ramky mam dajake SEITEC DDR400 ale ked dam auto nastavovanie tak furt mi da DDR333 nechapem preco ked na ramkach mam ddr 400 a pri tych 160 fsb su ramky fest horuce tak nieco nad 50 stupnov bo este ako tak nanich udrzim ruku ked chcem dosiahnut viac FSB mal by som znizit kus vykon ramiek ? priklad na ddr 266 abo tak dajak ?
- mirrco
- Nový používateľ
Ramky by nemali byt horuce mne tie moje slapali na 480Mhz CL3 a 3.2Volta ale boli teplunke.Nefuka ti ten 60stupnovy vetrik z toho procak uan tie ramky?
No ked vytazim na full mam az 72 stupnov na procaku teraz v lete v tych horucavam mozem dat len 2250Mhz inac nieco padne alebo zmrzne ale v ziem na intraku kde je kosa facham na 2333Mhz.
No niektorymi doskami ako si dvihal FSB tak aj frekvenciu PCI slotov z 33Mhz na 42Mhz a viac a poto mto blbne aj zbernicu disku aj AGP.
nemas tam jumper na tej doske a hned hodit 166Mhz?
Ak mas len 133Mhz dosku tak musis prepojit tu prepojku na L5
Inac co mam procak tak an MSI KT3U som slapal na 1.97V a teraz stale na 1.85 uz je tomu 2.5 roka co facha na takom napati.Raz sa mi aj prehrial na 1viaca ko 130Stupnov z nicoho nic sa mi spustila doska ked so mtam daval ten procak
A to je org 166*9
a ja som tam mal este default 100*9
a ten procak z fialovej farby uplne zosedol myslel som ze je po nom.Ale stale funguje myslim ze ty mze ma procak take napatie sa skracuej doba zvitnosti zo 100 rokov na 50 rokov.
teda moj 166Mhz@2.5V server stale slape na 266Mhz@3.3V
A to je procak Cyrix teda nie bohvico znacka ten procak ma mozno aj 11rokov ale nataktovany facha 5 rokov a nic stale rovnaky performance
procaky sa kazia inym sposobom,mechanicky ti praskne silnym tlakom ked tam davas chalic aleob sa ti prehne(chudak barton)a praske v strede alebo sa ti odlomi z rozku(znameho duron)
Ja so mdal na svoj CPU nechatiac 22V a nic sa nestalo napatie na trafak usa stiahlo na 1.72V a nasledne zacal smrdiet vinutie trafaku.
CPU ma velmi maly odpor niekolko miliohmov.preto uz na novyh CPU uz pri 1.6V ide cca 60A a viac
No ked vytazim na full mam az 72 stupnov na procaku teraz v lete v tych horucavam mozem dat len 2250Mhz inac nieco padne alebo zmrzne ale v ziem na intraku kde je kosa facham na 2333Mhz.
No niektorymi doskami ako si dvihal FSB tak aj frekvenciu PCI slotov z 33Mhz na 42Mhz a viac a poto mto blbne aj zbernicu disku aj AGP.
nemas tam jumper na tej doske a hned hodit 166Mhz?
Ak mas len 133Mhz dosku tak musis prepojit tu prepojku na L5
Inac co mam procak tak an MSI KT3U som slapal na 1.97V a teraz stale na 1.85 uz je tomu 2.5 roka co facha na takom napati.Raz sa mi aj prehrial na 1viaca ko 130Stupnov z nicoho nic sa mi spustila doska ked so mtam daval ten procak
A to je org 166*9
a ja som tam mal este default 100*9
a ten procak z fialovej farby uplne zosedol myslel som ze je po nom.Ale stale funguje myslim ze ty mze ma procak take napatie sa skracuej doba zvitnosti zo 100 rokov na 50 rokov.
teda moj 166Mhz@2.5V server stale slape na 266Mhz@3.3V
A to je procak Cyrix teda nie bohvico znacka ten procak ma mozno aj 11rokov ale nataktovany facha 5 rokov a nic stale rovnaky performance
procaky sa kazia inym sposobom,mechanicky ti praskne silnym tlakom ked tam davas chalic aleob sa ti prehne(chudak barton)a praske v strede alebo sa ti odlomi z rozku(znameho duron)
Ja so mdal na svoj CPU nechatiac 22V a nic sa nestalo napatie na trafak usa stiahlo na 1.72V a nasledne zacal smrdiet vinutie trafaku.
CPU ma velmi maly odpor niekolko miliohmov.preto uz na novyh CPU uz pri 1.6V ide cca 60A a viac
- Bubu123
- Používateľ
co sa tyka tych ramiek su pomerne teple pri DDR333 ked dam na DDR400 tak maju mozno tak 50-53 stupnov lebo ako tak udrzim ruku nanich a to teraz bezim na 160fsb a som skusal prehodit jumper hned na 166fsb ale bez vysledku nabotoval ale vo windovse spadol a ramky su asi 10centimetrov od od rebier pasivneho chladica na procesor neviem vobec co pri tych 166fsb.Procak to nebude ten aj po 1.76Vcore sa drzi na 51 stupnov burn maximalne 55 a 1.76 je max vcore ja tam mam len +5% a +10% vcore viac tam nemam .Skusal som agresivnejsie casovanie dal som CL2 a to je jedine co mozem menit DDR cas latency a napatie tam na ramkach mam LOW AUTO HIGH neviem vobec kolko maju bez oc ani kolko maju na LOW ani na high.Mam tam este jednu polozku v biose este CPU to AGP CLK Skew potom CPU to PCI CLK Skew a este CPU to NB CLK Skew neviem ci to neni nahodou daco podobne ako AGP/PCI LOCK nemas stymito polozkami dajake skusenosti a aku mas MB?
- mirrco
- Nový používateľ
Ja som mal vela MB a mam aj skusenisti z takymi ze boli cudne.Zmenil som delicku a ono to slo ale ked so mdal inu delicku to blblo alebo ekd so mtal Tras to cas 5 tak to slo fajn a ked so mdal 6 to blbo 7 zase fajn...zazil som vselico.No ty si daj casovanei ake mas mat alebo CL3.Ale na 2250 potrebujes 1.8Volta teda aspon ja mam 1.84V.Ked dam 1.6 tak to dam tak 2050Mhz.
Pri tych 2420Mhz a 1.97V sa hrial ten moj procak na 88 stupnov ale ten chladic mal tak 45stupnov proste uz ta pasta to netihala odvadzat aleob to medene jadro.musis dat 166FSB a v buiose daj casovnaie na default.
ozaj ty mas aky multiplikator?A mas mobilny?Alebo ako to vlastne mas?aku mas frekvencieu ked das FSB 166Mhz?
Pri tych 2420Mhz a 1.97V sa hrial ten moj procak na 88 stupnov ale ten chladic mal tak 45stupnov proste uz ta pasta to netihala odvadzat aleob to medene jadro.musis dat 166FSB a v buiose daj casovnaie na default.
ozaj ty mas aky multiplikator?A mas mobilny?Alebo ako to vlastne mas?aku mas frekvencieu ked das FSB 166Mhz?
- Bubu123
- Používateľ
no ta ja stou maticnu barz taktovat nemozem vcore mozem dat max 1.76 a da sa aj menit vcore s niakym softikom lebo to je max co dam a pri 166fsb mam 2083 mhz raz mi stabilne behal na tom 166fsb ale mi padol a neviem co je zle procak ci ramky alebo co ja viem procak si drzi 45 stupnov takze procak to nebude jedine tie ramkky dajake lacne seitec a miltiplikator menim cez maticnu pomocou jumperov este som neskusal a delicku zatial som nemal kde menit delicku mam 1:1 a neviem kde menit a casovanie mam len 2T 3T 2.5 default ked dam tych 166fsb mal by som zmenit aj ramky? ako dat im DRR266 alebo viac alebo volta im dat lepsieho casovanie na CL3 alebo jak ?mirrco napísal:Ja som mal vela MB a mam aj skusenisti z takymi ze boli cudne.Zmenil som delicku a ono to slo ale ked so mdal inu delicku to blblo alebo ekd so mtal Tras to cas 5 tak to slo fajn a ked so mdal 6 to blbo 7 zase fajn...zazil som vselico.No ty si daj casovanei ake mas mat alebo CL3.Ale na 2250 potrebujes 1.8Volta teda aspon ja mam 1.84V.Ked dam 1.6 tak to dam tak 2050Mhz.
- mirrco
- Nový používateľ
Pocuj ja mam sice VIA KT400 ale mozno by to mohlo byt aj v tom procaku!To je tvoj procak ako si pisal - Thoroughbred A462
A vies ci A alebo B verzia?
Takto to mam ja Clock Latenci (CL)2T doporucujem pre stabilitu 3T
Precharge to active Trp [2T]
Active to precharge Tras[5T/6T] doporucujem 7T/10T
Active to CMD Trcd [2T]
DDram burst lengt [4]
DDram command rate [2T command]
Write recovery time [3T]
DDram twTR [3T]
pamata mam zn. A-DATA 400/CL3 ale na 166Mhz mozu ist aj na CL2(Ked na CL3 cli az na 480Mhz)
Napriklad ja som sice mohol dat FSB199 ale ta doska to proste nezvlada,bud AGP alebo niekde nastane chyba preto mam 166Mhz a nema ani problem z pamatiami...pripustnost podla Everstu je 2.6GB a to mi staci..
Takze ak mas moznost daj FSB 166 ale nie v BIOSe ale na doske jumperom ak to je tak robene.
Dosku vyzera ze mas lepsiu ako ja aspon podla toho novsieho chipsetu a znacky Asrock ja mam matsonicMS8147C ta da najviac FSB 186Mhz potom aj 196 ale musim dat na chipset 3.3V zo zdoja a to sa pekne hreje a nie len on ale aj daky krystal co je pri pamatiach
(taky cierny cip po bokoch ma vela noziciek a este je tam taky podobny pri AGP ale ten je taky vlazny)
,ten urcuje FSB a rozne ine frekvencie mozno je to ta delicka ci co.
Ale z tym prockamo to moze byt ak mas Tu A verziu ta je trosku starsia.
Co sa tyka toho napatia daj mu 1.85V inac z toho viac nedostanes.
Ja tiez dokazem nataktit procak na 1200Mhz pri 1volte a ma max teplotu okolia..
Z vrastom napatia zrasta aj teplota procaku teda jeho vykon ktory treba odviest!
Ja mam dost velky chladic a CPU sa mi hreje na 72 stupnov ale chladic je studeny a uz to nestiha absorbovat ta pasta pod CPU a to tam amm este tu TITAN co je sice vodiva ale 4x lepsie vodi teplo ako biela...
takze podla teploty co mas na CPU by som povedal ze na nom mas tak 1.6Volta najlepsie odmerat multimetrom.ja mam napr pri 1.84V co ukazuje doska 1.862Volt a meni sa to ak je zatazeny Prime95-kou je tam len 1.825
A vies ci A alebo B verzia?
Takto to mam ja Clock Latenci (CL)2T doporucujem pre stabilitu 3T
Precharge to active Trp [2T]
Active to precharge Tras[5T/6T] doporucujem 7T/10T
Active to CMD Trcd [2T]
DDram burst lengt [4]
DDram command rate [2T command]
Write recovery time [3T]
DDram twTR [3T]
pamata mam zn. A-DATA 400/CL3 ale na 166Mhz mozu ist aj na CL2(Ked na CL3 cli az na 480Mhz)
Napriklad ja som sice mohol dat FSB199 ale ta doska to proste nezvlada,bud AGP alebo niekde nastane chyba preto mam 166Mhz a nema ani problem z pamatiami...pripustnost podla Everstu je 2.6GB a to mi staci..
Takze ak mas moznost daj FSB 166 ale nie v BIOSe ale na doske jumperom ak to je tak robene.
Dosku vyzera ze mas lepsiu ako ja aspon podla toho novsieho chipsetu a znacky Asrock ja mam matsonicMS8147C ta da najviac FSB 186Mhz potom aj 196 ale musim dat na chipset 3.3V zo zdoja a to sa pekne hreje a nie len on ale aj daky krystal co je pri pamatiach
(taky cierny cip po bokoch ma vela noziciek a este je tam taky podobny pri AGP ale ten je taky vlazny)
,ten urcuje FSB a rozne ine frekvencie mozno je to ta delicka ci co.
Ale z tym prockamo to moze byt ak mas Tu A verziu ta je trosku starsia.
Co sa tyka toho napatia daj mu 1.85V inac z toho viac nedostanes.
Ja tiez dokazem nataktit procak na 1200Mhz pri 1volte a ma max teplotu okolia..
Z vrastom napatia zrasta aj teplota procaku teda jeho vykon ktory treba odviest!
Ja mam dost velky chladic a CPU sa mi hreje na 72 stupnov ale chladic je studeny a uz to nestiha absorbovat ta pasta pod CPU a to tam amm este tu TITAN co je sice vodiva ale 4x lepsie vodi teplo ako biela...
takze podla teploty co mas na CPU by som povedal ze na nom mas tak 1.6Volta najlepsie odmerat multimetrom.ja mam napr pri 1.84V co ukazuje doska 1.862Volt a meni sa to ak je zatazeny Prime95-kou je tam len 1.825
- Bubu123
- Používateľ
ja mam tiez KT400 v manuali pise KT400 v dajakom programe KT600 ale KT400 mam a maximalne co mozem menit tie clock tak to len DDRCASLATENCYa to len mozem menit na 3T 2.5T(to je defeault) a 2T toto ostatne co si ty vypisal otom moj bios ani zdaleka nepocul ( ked sa to vobec cez bios tie ostatne hodnotu nastavuju) 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) toto je casovanie ktore mi pise v everest a neviem jak to ani menit len to prve mozem menit CL nic ine
zatial moje MAx fsb drzim teraz a to je 160 procak ma presne 2000mhz delicka fsb:ddram 1:1 (delicku nemozem menit nemam otom v biose nic) a stou teplotou ta teplota co som udal je pri 1.68Vcore aj ked dam 1.76 nerozbehnem ho na tych 166FSb sice raz som ho rozbehol asi na hodinu na 166fsb pri 2083mhz
ale potom zamrzol neviem co presne zlyha a reviziu procaka mam B tu novsiu proste ja v tom biose proste nic nemam ! ohladom oc aj ked dam najnovsi bios maximalne tam mam jedne hodnoty ktorym ani nerozumiem a to su
CPU to AGP CLK Skew
CPU to PCI CLK Skew
CPU to NB CLK Skew
potomuz len ohladom OC tam je ddram napetie AGP napetie vcore zmena a fsb zmena a nastavenie ramiek (DDR266,DDR333,DDR400) proste ohladom OC tam mam v biose velmi malo
zatial moje MAx fsb drzim teraz a to je 160 procak ma presne 2000mhz delicka fsb:ddram 1:1 (delicku nemozem menit nemam otom v biose nic) a stou teplotou ta teplota co som udal je pri 1.68Vcore aj ked dam 1.76 nerozbehnem ho na tych 166FSb sice raz som ho rozbehol asi na hodinu na 166fsb pri 2083mhz
ale potom zamrzol neviem co presne zlyha a reviziu procaka mam B tu novsiu proste ja v tom biose proste nic nemam ! ohladom oc aj ked dam najnovsi bios maximalne tam mam jedne hodnoty ktorym ani nerozumiem a to su
CPU to AGP CLK Skew
CPU to PCI CLK Skew
CPU to NB CLK Skew
potomuz len ohladom OC tam je ddram napetie AGP napetie vcore zmena a fsb zmena a nastavenie ramiek (DDR266,DDR333,DDR400) proste ohladom OC tam mam v biose velmi malo
- Bubu123
- Používateľ
UPDATE rozbehal som ho teraz na tych 166FSB CPU @ 2083MHZ(menil som fsb nie nastavenie jumperov na doske) VCORE 1.74-76(kolise to)Casovanie som zmenil len to DDRCAS#LATENCY na 3T a celkove casovanie sa mi zmenilo s povodnich defeault casovani 2.5-3-3-8 na 3-5-4-9-2 teplota procaka 47 stupnov IDLE dal som ho na prime95 okamzite po par sekundach spadol test a dal som moznost len cisto procak zatazenie maximalny stress ramky som nedal testovat
- Bubu123
- Používateľ
Bubu123 napísal:UPDATE rozbehal som ho teraz na tych 166FSB CPU @ 2083MHZ(menil som fsb nie nastavenie jumperov na doske) VCORE 1.74-76(kolise to)Casovanie som zmenil len to DDRCAS#LATENCY na 3T a celkove casovanie sa mi zmenilo s povodnich defeault casovani 2.5-3-3-8 na 3-5-4-9-2 teplota procaka 47 stupnov IDLE dal som ho na prime95 okamzite po par sekundach spadol test a dal som moznost len cisto procak zatazenie maximalny stress ramky som nedal testovat
dalsi update spadol po hodinke hrania konkretne Counter Strike zase bezimna 160fsb
- Bubu123
- Používateľ
no skoda no urcite to bude tou maticnou doskou ramky su sice no name ale teraz idu na ddr333 maticna ich tak vzdy nastavi ale v pohode ich dam na ddr400 ale nechapem on mi behal v pohode procak uplne v pohode BURN mal okolo 48-50 stupnov cez 50 lebo som vyriesil termoregulaciu na ventilatore co je na procaku vzdy behal na 1500 tak preto som ho nerozbehal tak vysoko teraz RPM su 2500-3000 a to je dost velky vetrak tak uz to ide ako teraz ked som tu termoregulaciu vyriesil som neskusal som cez jumpere dat hned 166fsb lebo ja tam mam 4 moznosti 200(100fsb) 266(to mam jaa to je 133fsb) potom 333(to je tych 166fsb a 400(to je 200fsb skusim hned mu naparit 166 uvidim co to snim zrobi lebo PCI a AGP nemoze nic zrobit ani odpalit lebo to bude na default ked dam hned 166 fsb ako zaklad a mal by som tym padom dat ramky DDR400 a zvysit im kusok napatie ? a dat menej agresivne casovanie 3T? a nevies co znamenaju tieto polozky co ?mirrco napísal:No ja mam na doske take jumperi ze 100Mhz/133 a 166 a ked to dam an ten 133 tak mozem dat max 166Mhz ale to nejde ani sa nespusti.Musel so mdat ten jumper na 166..
Podla mna to procakom nebude skoda ze si z Kosic by som dobehol z PC a skusil nataktit na mojej doske
CPU to AGP CLK Skew
CPU to PCI CLK Skew
CPU to NB CLK Skew
-moznosti tam su AUTO NORMAL a -50ps az 900ps to su moznosti ktore tam su v tych polozkach v biose
ma to spolocne daco s taktovanim ale nemam sajnu co to robi nemas stym skusenosti?
- Bubu123
- Používateľ
a mimochodom co mas za dosku pre pana boha ked si mu dal cez 1.8Vcore vsak moj max je 1.76 to sa da aj cez dajaky software alebo cisto bios?
no som si teraz meral priepustnost pri citani mam priepustnost 1588MB/s
pri zapisu mam 498MB/s
latencia 166.8ns a to mam slabe casovanie
dalsi update dal som ho na prime95 dal som len cisto testovat procak a spadol po pol minute podla mna asi malo VCORE 1.76 je podla mna malo ale nefim jak dat viac v maticnej mam len vcore +5% a +10% nic viac on wo windovse nespadne podla mna ale pri zatazi .... a ja snim aj daco chcem hrat ne len vo windovse byt
no som si teraz meral priepustnost pri citani mam priepustnost 1588MB/s
pri zapisu mam 498MB/s
latencia 166.8ns a to mam slabe casovanie
dalsi update dal som ho na prime95 dal som len cisto testovat procak a spadol po pol minute podla mna asi malo VCORE 1.76 je podla mna malo ale nefim jak dat viac v maticnej mam len vcore +5% a +10% nic viac on wo windovse nespadne podla mna ale pri zatazi .... a ja snim aj daco chcem hrat ne len vo windovse byt