Projekt chladic na X1800 XT
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Projekt chladic na X1800 XT
Takze doma som troska bastlil a z povodneho chladica na X1800 som navrhol zatial iba v kartonovej podobe takyto chladic, co vy na to Povodny je strasne hlucny, je viem ze teraz bude fukat do bedne, ale jeho uccinost pri MAX otackach je v ceku slusna, preto som navrhol tento, jedine co menim je vlastne samotny ventik, rozmyslam nad plechom, myslite si,ze to ma vyznam alebo je to dopredu strata casu ??? Chcel by som to vystrihnut v jednom kuse z plechu
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- Tomasjerry
- Používateľ
Hmm lesteny plech, odkial ze to mas ?? Plexisklo nie, to nemozem sam rezat, lebo nemam na to vekgzaig.
To NemesiS_SVK
no neviem, karton nieje prave odolny proti teplu, takze asi preto by som to oznacil ako navrh.
To NemesiS_SVK
no neviem, karton nieje prave odolny proti teplu, takze asi preto by som to oznacil ako navrh.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Nechcem ta odradzat, ale bude to strata casu ako pises. Vysledok bude mat viac nevyhod ako vyhod. Dosiahnes len stisenie, ale za cenu horsich teplot a vyfukovanie tepleho vzduchu do case nebude zrovna to najlepsie.
Robil som totozne riesenie na Silencery, ktory je hodne podobny tomu stocku. Nic dobre to neprinieslo.
Na kvalitny ofuk toho stock rebrovania je potreny sustredeny tok vzduchu. Ventilator by musel byt v kolmejsej polohe a musel by mat za sebou zuzovaci tunel, ktory by ustil priamo na rebrovanie. Tak ako to mas momentalne, stracas velku cast prietoku tym, ze za ventilatorom nie je volny priestor. Su tam odrazy od spodnej hlinikovej platne a to mu nerobi dobre.
Ako docasne riesenie na par dni sa este da, ale na stalu prevadzku... neviem teda. clovek ma sice vacsiu radost s vlastnej roboty, ak sa tu vsak ponuka elegantne S1 riesenie splnujuce vsetky poziadavky, stoji par korun a ziaden volny cas, skoda je vobec rozmyslat nad bastlenim.
Robil som totozne riesenie na Silencery, ktory je hodne podobny tomu stocku. Nic dobre to neprinieslo.
Na kvalitny ofuk toho stock rebrovania je potreny sustredeny tok vzduchu. Ventilator by musel byt v kolmejsej polohe a musel by mat za sebou zuzovaci tunel, ktory by ustil priamo na rebrovanie. Tak ako to mas momentalne, stracas velku cast prietoku tym, ze za ventilatorom nie je volny priestor. Su tam odrazy od spodnej hlinikovej platne a to mu nerobi dobre.
Ako docasne riesenie na par dni sa este da, ale na stalu prevadzku... neviem teda. clovek ma sice vacsiu radost s vlastnej roboty, ak sa tu vsak ponuka elegantne S1 riesenie splnujuce vsetky poziadavky, stoji par korun a ziaden volny cas, skoda je vobec rozmyslat nad bastlenim.
- Tomasjerry
- Používateľ
Hej to ti poviem je pravda, ale S1 ne nedostatkovy tovar, v BA ho nikde nemaju Takze mam smolu, a Akcelero X2 je sice dobre, ale pre mna sklamanim co sa tyka chladenia napajania. Takze som zase len na skuchu, skusim vymisliet nieco ucinnejsie. Dik za odpoved
- Bikermotyl
- VIP
ucinnejsie by bolo, ako som pisal, ak by mal dostatocny priestor ventilator na nasavanie, ale aj volny priestor za sebou.
Nevojde ti fan zpredu dosky? Stock chladic by sa dal cely zakrytovat a z ventilatora, ktory by bol pred kartou vyviest redukciu priamo na rebrovanie.
Hruby nacrt :
Ventilator len mierne naklonit smerom k PCB karty. Takto by sla rapidne ucinnost hore oproti povodnemu rieseniu, kde bol tok vzduchu dost brzdeny.
Nevojde ti fan zpredu dosky? Stock chladic by sa dal cely zakrytovat a z ventilatora, ktory by bol pred kartou vyviest redukciu priamo na rebrovanie.
Hruby nacrt :
Ventilator len mierne naklonit smerom k PCB karty. Takto by sla rapidne ucinnost hore oproti povodnemu rieseniu, kde bol tok vzduchu dost brzdeny.
- Tomasjerry
- Používateľ
Tak toto sa mi paci, pokusim sa to spravit z kartonu a potom sa uvidi. Myslis, ze 8 cm bude stacit, nema ho radsej dimenzovat na 9 cm, vetrak ???
- Bikermotyl
- VIP
- Tomasjerry
- Používateľ
Este jedna vec mi tam troska koliduje, je to to chladenie stabilyzatorov napatia, asi podla tvojho nakresu, by to malo by prave v tom tunely, len sa obavam aby mi prave v spoji so samotnym chladicom neunikal vzduch
- Bikermotyl
- VIP
no, ak to budes robit z kartónu, ten je hodne makky a tvarny, s tym by sa to malo dat celkom slusne utesnit
dajaky unik tam urcite bude vzdy, vzduch bude ale dostatocne nasmerovany a bude ho kvantum, takze vyrazneho ubytku by som sa nebal
najlepsie skusit. taky na rychlo urobeny testovaci kus by sa mal dat zvladnut za dajaku pólhodinku, tipujem. s tym to odskusat a nasledne dolaDovat
dajaky unik tam urcite bude vzdy, vzduch bude ale dostatocne nasmerovany a bude ho kvantum, takze vyrazneho ubytku by som sa nebal
najlepsie skusit. taky na rychlo urobeny testovaci kus by sa mal dat zvladnut za dajaku pólhodinku, tipujem. s tym to odskusat a nasledne dolaDovat
- Tomasjerry
- Používateľ
- Tomasjerry
- Používateľ