AMD 2000+ XP help stym :\
- Bubu123
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
dal som raazne hned 166fsb na doske a sa mi zmenila delicka s povodnych 1:1 na dajaky mne neznamy typ vid obrazok
http://img152.imageshack.us/img152/5751/beznzvult6.jpg
uz dva hodiny bezi na 166fsb pomocou jumperov na doske procak idle 43 stupnov pri voltazi 1.76 dal by a viac len nemozem uz viac dat nez 1.76 keby bol dajaky software na ten vcore bo ten procak citim ze da ovela viac spadol po 5 hodinach teraz idem ze Jumpere su na 133fsb na doske a fsb som dal na 165 a ma ovela vacsi vykon prepustnost ma skoro o 300MB vyssiu nez na 166 a latenciu ma mensiu o 35ns a zapis o 100mb vyssiu
http://img152.imageshack.us/img152/5751/beznzvult6.jpg
uz dva hodiny bezi na 166fsb pomocou jumperov na doske procak idle 43 stupnov pri voltazi 1.76 dal by a viac len nemozem uz viac dat nez 1.76 keby bol dajaky software na ten vcore bo ten procak citim ze da ovela viac spadol po 5 hodinach teraz idem ze Jumpere su na 133fsb na doske a fsb som dal na 165 a ma ovela vacsi vykon prepustnost ma skoro o 300MB vyssiu nez na 166 a latenciu ma mensiu o 35ns a zapis o 100mb vyssiu
no 1.85V je uz riadne vela... ja bezpecne slapen na 166x11.5 pri 1.456V kedze v biose nemozem zvysovat napatie, bezi na stock napati ale zaujimave ze ani jedne XPcka nemali TB0 s def. napatim 1.456V (teda 1.45V)... horsia doska ako ta moja nieje, len ked tak jej pribuzna Assrock...
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
- mirrco
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Mar, 2007, 08:00
No mam tu istu dosku co ty.Tam hore pri cievkach je taky integrac od RichTech tam ej taky pin ze ADJ na to daj potenciometer 22K na nozisky daj 5V a Zemmiqra napísal:no 1.85V je uz riadne vela... ja bezpecne slapen na 166x11.5 pri 1.456V kedze v biose nemozem zvysovat napatie, bezi na stock napati ale zaujimave ze ani jedne XPcka nemali TB0 s def. napatim 1.456V (teda 1.45V)... horsia doska ako ta moja nieje, len ked tak jej pribuzna Assrock...
a na bezec daj ten pin ADJ a mozes si natocit napatie ake len chces...
Datasheet od toho richteku najdes aj v googli...
- Bubu123
- Používateľ
mirrco napísal:To FSB -33 znamena ze FSB je 166 a fsb pamati je 133...
no ja mam zvysene napatie pomocu prepojok na druhej strane Socketu.
ocinside.de
tam so mto nasiel co treba pospajat aby bolo 1.85V
dosku mam shunt za 600sk este davno ale tak pohoda za tie peniaze.daky Matsonic
tu metodu na zadku socketu by to jaka presne je stym potenciometrom to radsej neskusam to dojebkam jaka to je metoda stuou druhou stranou socketa?
zistil som ze nasobic je otvoreny chcem ist hore s procakom len to napatie mi vadi je velmi male pri 2083 je moj strop stym 1.74V
- mirrco
- Nový používateľ
ocinside.de
tam to je pisal som to v predch. .
je to v pdf neda sa poslat konkretny link je to scrip co ti podla chceneho napatia vygeneruje ak oa co treba pospajat
daj workshop a tam daj
interaktive pin mod guide for amd athl XP Tbre barton..
a da jPCB wiwv to je ako to mavyzerat z druhej strany MB tak presne to mam ja na 1.85V
tam to je pisal som to v predch. .
je to v pdf neda sa poslat konkretny link je to scrip co ti podla chceneho napatia vygeneruje ak oa co treba pospajat
daj workshop a tam daj
interaktive pin mod guide for amd athl XP Tbre barton..
a da jPCB wiwv to je ako to mavyzerat z druhej strany MB tak presne to mam ja na 1.85V
- mirrco
- Nový používateľ
No to PCB to ej vlaste to od zadu mas tak spojit ja so mto spajal kablikom som ho tam prilozil a naletoval, tusim na tejto co man new to ani neni lebo ked som spravil mobilny tak prepojky L11 sa ignoroval ia tie L8 su nadstavenie pre mobilny a tam bol ispojene takze 1.85V.
Ale este chcem si srpavit Vmod na 2V ale este potrebujem poriadny chldaic 2.4Ghz hadam bude a tych vysninavych 3.2GB/s real mem bandwitch
hadam hej
Ale este chcem si srpavit Vmod na 2V ale este potrebujem poriadny chldaic 2.4Ghz hadam bude a tych vysninavych 3.2GB/s real mem bandwitch
hadam hej
- Bubu123
- Používateľ
no diky skusim to len cin si zohnat a to 2.4ghz nato potrebujes solidne ramky a extra vysoke FSB aspon 200 ako zakladmirrco napísal:No to PCB to ej vlaste to od zadu mas tak spojit ja so mto spajal kablikom som ho tam prilozil a naletoval, tusim na tejto co man new to ani neni lebo ked som spravil mobilny tak prepojky L11 sa ignoroval ia tie L8 su nadstavenie pre mobilny a tam bol ispojene takze 1.85V.
hadam hej
ja osobne som s 512MB ram DDR400 2060mhz procakom pri 217FSB dosadujem citanie 2.1GB/s zapis 600MB/s latencia som na urovni 3ghz P4-riek 119ns pri225fsb som mal este viac ale to uz ramky nezvladali kupim aspon 1GBram a uvidim rozdieli aj ja pokorim 3GB/s hranicu stym chladenim obycajny Artic Cooling Cooper Silent bez termoregulacie mne pri 1.74V 2060mhz chladi na 43 stupnov pri zatazi 46 (a to mam s termoregulaciov) takze nekupuj nic extra vykonne do 500sk ked mas rad vykon tak Zalman je naj
- mirrco
- Nový používateľ
Teraz mam novu dosku a stiahol som do nej daky modifikovany BIOS a je tam aj funkcia Strong stability a rozne ine veci napajanie sa da menit v rozmedzi 1.3 az 1.8V...
Kedze as mi endal odomknut multiplikator tak som skusil preskrabat L1 a mal som chvilu 11x a potom asi odpalol z jednej dierky grafit tak som mal 5x ale zase v Boise mam funkciu change multipplikaotr tak tam som si ju dal na 10x a teraz mam FSB 216 ale ked som mal 221Mgz tak som mal priepustnost pamati 3.3GB ale obcas to proste seklo tak 216 je ok a mam aj agresivne casovanie CL2.5 a vsetko 3. napajanie som musel dat 2.8Volt pre pamate.
Jasne chladic sa da kupit aj lacno a dobry este mame v meste aj obchod z repasovanymi komponenntmi a ta msa da kupit za 200sk dobry chladic z medenim jadrom alebo za 300sk aj celomedenny.Med ma svoje caro
A skusal si spravit ten mobilny?Ja si mylim ze to pojde na vsetkych lebo ja som mal toho semprona a ten bol dsot novy a tam sa to tiez dalo a ma to vyhodu ze si mozes nadstavil multiplikaotr aky potrebujes.
Kedze as mi endal odomknut multiplikator tak som skusil preskrabat L1 a mal som chvilu 11x a potom asi odpalol z jednej dierky grafit tak som mal 5x ale zase v Boise mam funkciu change multipplikaotr tak tam som si ju dal na 10x a teraz mam FSB 216 ale ked som mal 221Mgz tak som mal priepustnost pamati 3.3GB ale obcas to proste seklo tak 216 je ok a mam aj agresivne casovanie CL2.5 a vsetko 3. napajanie som musel dat 2.8Volt pre pamate.
Jasne chladic sa da kupit aj lacno a dobry este mame v meste aj obchod z repasovanymi komponenntmi a ta msa da kupit za 200sk dobry chladic z medenim jadrom alebo za 300sk aj celomedenny.Med ma svoje caro
A skusal si spravit ten mobilny?Ja si mylim ze to pojde na vsetkych lebo ja som mal toho semprona a ten bol dsot novy a tam sa to tiez dalo a ma to vyhodu ze si mozes nadstavil multiplikaotr aky potrebujes.
- Bubu123
- Používateľ
ja som si tiez myslel ze mam zamknuty alebo mozno aj mam ale mam piny pri procesory cez ktore mozem menit Mulplier od 5 do 24 njaprv som skusal strop procaka pri tom napati najviac mi behal 2061 uplne stabilne teplota 48 idle a tiez aj burn 49 max som dosiahol fsb 223 x 9 zas som mal priepustnost (RAM 512 DDR400) 2090MB/s zapis cez 600MB a latenciu pod 120ns viac ako 223fsb uz ramky nepovolili nato ze nemam AGP/PCI lock normalne pri defeault FSB 133 166 200 mam blby vykon jak uz zvysim od zakladnych priepustnost velmi ide hore aj v hrach citim viac FPS (asi to vyzera ze zmena frekveciu AGP/PCI asi pomaha) a toto stym modifikovanym biosom vedel by som aj ja niekde zohnat daco take aj na moju dosku???? mas nato stranku alebo to mas odporucane vyrobcom? bo ked ne daj stranku nech si upgradnem ten moj Plazma bios mozno tam daco naviac dostanemmirrco napísal:Teraz mam novu dosku a stiahol som do nej daky modifikovany BIOS a je tam aj funkcia Strong stability a rozne ine veci napajanie sa da menit v rozmedzi 1.3 az 1.8V...
- Bubu123
- Používateľ
1.85V je este v pohode XP-cka to su ako Nokie vydrzia aj tretiu svetovu aj ked mu jebnem 1.9V este moje deti sa nanom budu hrat a mozno aj ich detiskaa to si pis ze default napatie na TB0 neni najnizsie je 1.6 nerozbehol by si ho na Default Frekvecii pri takom Vcore to podla mna neni moznemiqra napísal:no 1.85V je uz riadne vela... ja bezpecne slapen na 166x11.5 pri 1.456V kedze v biose nemozem zvysovat napatie, bezi na stock napati ale zaujimave ze ani jedne XPcka nemali TB0 s def. napatim 1.456V (teda 1.45V)... horsia doska ako ta moja nieje, len ked tak jej pribuzna Assrock...
- mirrco
- Nový používateľ
Sak tie procaky znesu aj viac,prierazne napatie je 2.9V podla ocinide.de.Ae ked ho prerazi nic sa nestane len ti vypnePC lebo to bude ako skrat...Lenze pokial ma slabe chladenie mzoe dojst k destrukcii, pretoze nim v tedy tecie velky prud a moze sa stat ze pri tom prieraze sa procesor zohreje na taku teplotu ze sa poskodia spoje s DIE na ten plosacik.Typujem dakych 180 stupnov ked sa tavi cin,lebo mam jeden CPU bez die a vyzera ze tie male bodocky cez co je prichiteny su cinove,alebo potom strieborne.Ale zarucujem ti ze ten moj CPU vydrzi cez 130 stupnov!A urcite kazdy od AMD.
NA ten multoplikatro sa ais serie msi si ho odomkol na 11,potom sa mi jedna prepojka svojvone odpojila a mal som 5x to sa dalo doladit biosom a ze mam 13x.. furt sa mi to odpaja alebo tam treba fakt tu stribornu pastu nech je to tam vodive a nech to tam drzi.
a vcom merias tu pripustnost pamati?Ja v evereste
co som teraz najblizsie dosiahol tak max 3.2GB/s citanie a 3.3GB/s zapis
potom osm to este overil RightMark memory analyzer
NA ten multoplikatro sa ais serie msi si ho odomkol na 11,potom sa mi jedna prepojka svojvone odpojila a mal som 5x to sa dalo doladit biosom a ze mam 13x.. furt sa mi to odpaja alebo tam treba fakt tu stribornu pastu nech je to tam vodive a nech to tam drzi.
a vcom merias tu pripustnost pamati?Ja v evereste
co som teraz najblizsie dosiahol tak max 3.2GB/s citanie a 3.3GB/s zapis
potom osm to este overil RightMark memory analyzer