Unmountable_boot volume

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Insider

Unmountable_boot volume

Príspevok od používateľa Insider »

Mam na PC nainstalovany Windows XP Profesional. Ked zapnem pocitac, tak pri nabiehani systemu mi nabehne modra obrazovka ktora hlasi: system windows bol ukonceny aby nedoslo k poskodeniu pocitacu, nazov chyby: unmountable_boot_volume. Pritom uz mi bezal system asi pol roka bez problemov, teraz to vypisuje pri zapnuti pc ale nie vzdy, obcas system nabehne v pohode. Skusal som aj zrusenie particie, vytvorenie novej, naformatovanie disku a nanovo nainstalovat windows, ale robi to stale... poradite?
Používateľov profilový obrázok
diablik87
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa diablik87 »

podla mna mas nieco zle nastavene v BIOS-e skus sa pozriet ci nemas pocitac nejako prilis pretaktovany....alebo ci nahodou nemas zly BIOS, potom prezri bednu ci tam nemas nahodou uvolneny nejaky komponent...(najhorsia je v tomto grafika.....) a ked nic nezaberie tak to chod reklamovat(ak sa este da)
hej a skus tiez ci nemas nahodou uvolneny disk..
AMD Athlon1333mhz@1400mhz,QDI KUDOZ,
512MB RAM 266mhz, GeForceTi4200128MBMSI, AOC 9K+,Sound Blaster 5.1,Creative repro 5100, 40GB Maxtor 7200
HP iPAQ rx3715,1GB SD-card
pjongy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Máj, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa pjongy »

mne toto presne zacalo robit, ked som nainstaloval Kerio firewall, som musel reinstall win, potom islo v pohode.Clovek by si myslel ze ten program ma pomoct :-(
Abit NF7-SL | AMD Barton 2500+@3200+ 1.6V AC Copper Silent 2 L | 512MB ddram PQI (400) | ATI Radeon Saphire 9800SE | 10GB HDD maxtor + 40GB HDD IBM | DVD-RW LG 4120B | Eurocase 5412A 350W EC
PeqpeK
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 23. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa PeqpeK »

No chlapi mne sa to tiez stalo dva krat a par krat som to robil aj kamosom.
Treba nabootovat z XP CDcka a spustit konzolu zotavenia, tam napises prikaz "chkdsk /v" (tusim tak nejak) a potom cca po 15min to prejde, resetnes a komp ide akoby sa nic nestalo :D
P5N-E SLI, E6400@3GHz 1,3V, 2x2GB DDR2, GTS250 1GB, BlueStormII 500, case, ventilatory, spina a ine drobnosti
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

PeqpeK napísal:No chlapi mne sa to tiez stalo dva krat a par krat som to robil aj kamosom.
Treba nabootovat z XP CDcka a spustit konzolu zotavenia, tam napises prikaz "chkdsk /v" (tusim tak nejak) a potom cca po 15min to prejde, resetnes a komp ide akoby sa nic nestalo :D
Konkretne aj somnou... ;) ci...??
staci aj dat dany HDD niekam na funkcny PC, nechat nabootovat XP z dobreho disku a teoreticky by XP mal sam odseba pustit chkdsk pri nabiehani winov. Treba ho nechat prejst. A je to..
Mne to robilo dost casto. Nakoniec to bolo "vysokou" FSB (z 133 na 143) bez PCI/AGP locku..
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
PeqpeK
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 23. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa PeqpeK »

S tebou to nebolo, to sme sa ece moc nepoznali :D
No ale naco by si nosil disk na funkcny PC ked to spravis aj svojom ze :?:
BTW mne to vysokou FSB nerobilo lebo som nic netaktil a u kamosov to iste non OC
P5N-E SLI, E6400@3GHz 1,3V, 2x2GB DDR2, GTS250 1GB, BlueStormII 500, case, ventilatory, spina a ine drobnosti
andynko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa andynko »

SurrendeR napísal:
PeqpeK napísal:No chlapi mne sa to tiez stalo dva krat a par krat som to robil aj kamosom.
Konkretne aj somnou... ;) ci...??
staci aj dat dany HDD niekam na funkcny PC, nechat nabootovat XP z dobreho disku a teoreticky by XP mal sam odseba pustit chkdsk pri nabiehani winov. Treba ho nechat prejst. A je to..
Mne to robilo dost casto. Nakoniec to bolo "vysokou" FSB (z 133 na 143) bez PCI/AGP locku..
Spustanie nainstalovaneho XP na stroji A neodporucam pustat na stroji B, pretoze ak to nema niekto zabezpecene cez vyber hardware profil-u pri boote tak to urcite bude kolidovat s ovladacmi chipovej sady alebo raid a podobne...

Návrat na "Operačné Systémy"