V tomto smere suhlasim. Uz nejaky ten rok pracujem a viem co je to sediet za pocitacom. Ak ho mate pred ocami skoro kazdy den najradsej by ste ho zapalili. Som zanieteny hrac a zacinal som asi ako kazdy priemerny slovak na warezoch u pecku. Pomalinky z jednej zostavy na druhu. Zahral som si kopu dobrych hier v podstate zadarmo no i napriek tomu som dospel k nazoru, ze v buducnosti chcem isto prejst aj na konzolu. Preco? No v prvom rade kvoli tomu, ze PC nie je vonkoncom ergonomicke zariadenie. Ak si napriklad zoberiete klasicku FPS s klavesnicou a myskou v ruke a travenie tohto casu tak na dve hodiny denne nejaky ten defektik sa na chrbtici ukaze. Po case sa pekne ohnete ako banan a to len kvoli tomu, ze ste si chceli uzivat hry. Mozno by pomohlo nejake obyvackove PC prepojene na telku, ale FPS takto dobre nezahrajete. Dalej upgrade. OK, OK priznavam vsetkym grafickym magom a umelcom. casom sa konzola svojou kvalitou posunie za priemer PC grafik, ale ako hovori DUDE - WHO GIVES A SHIT?! Pri hre predsa nejde o grafiku! Vonkoncom sa tato vec neriesi. Krasa a zabava hry je v jej originalite, ovladani a celkovej hratelnosti. Nie, zeby som nemal rad upgrade PC a nasledne sa z neho tesil. To nie, ale neustale predavanie a nakupovanie komponentov, len kvoli tomu, aby mi napr. Alan Wake ci Crysis netrhal proste nepotrebujem. PC je v prvom rade PC nech robi svoju funkciu. Hry su len addon, ktory napr. pri Diablo RPG, FPS ci strategiach dobre funguje no stale nema to caro ako konzola. Proste raz si kupite konzolu a neriesite ziaden upgrade ani nic okolo toho. Pre mna jedna Dalsia vyhoda. No a nakoniec pre mna najdolezitejsia vec - POHODA! Toto nebude mat pecko nikdy a to hovorim po odohranej velkej kope hier. Pani, vsetci co pracujete viete co nasleduje po navrate z prace. No konecne ste doma! Dobity, zniceny nemate chut na nic len sa drbnut do kresla, vybrat si nejake to pivko, zranicu a nic neriesit. Zapnete bednu prepnete programiky zase ten isty bullshit a ako jediny uletik si zvolite nejaku tu gejmku. Len tak chill out v pohodke. Vlozite medium a hrajete. Proste max hlupucke, ale ake krasne! Pani v jednoduchosti je krasa a to je co konzoly maju. Jednoduchost, zabavu a hratelnost. Krasne sa takto po praci uvolnite, vypnete poistky a zresetujete. To je podla mna asi najvacsia vyhoda konzole. Pochopi to aj Vasa kocka a zahraje si s Vami. Proste, ziadne komplikovane vysvetlovanie nejakeho RPG, ci strielacky. Preto si myslim, ze po tych dlhych rokoch hrbenia sa pred PC su konzoly prijemna zabavka pre tych co sa chcu v prvom rade zabavat. CrakeN preto dostava odo mna respekt, lebo vie o com hovori!
No a ak niekoho prenasleduje zly pocit s hrami i na to maju sikovny ludia riesenie. Warezy, modchipy atd atd da sa vsetko sa da, len treba chciet...
CrakeN napísal:Hmmm, dost ludi tu hovori o PC. Si uvedomte, ze hry pre taky XboX alebo PS3, ktore vyjdu o dajme tomu 2 roky, vzdy pojdu na konzole plynulo. Na pocitaci nejdu hry ani o pol roka uz plynulo, pokial to nebola vtedy dost velka investicia. A ak si niekto kupi za 15.000 Sk konzolu, ma dobry televizor na rozliseni 1080i, ktory vyuzije aj na ine, ako na hranie (myslim teda pozeranie), a v neposlednom rade je naruzlivy hrac, je mu vyhodnejsie kupit konzolu, ako kazdy polrok (rok) investovat do novych komponentov, aby sa opat na takom vysokom rozliseni a s max. detailami zahral (preto vysoke rozlisenie, aby si naozaj tu hru vychutnal ako na konzolach).