l0k2 napísal:To Gogi: keby sa ti tentokrat podarilo prist hned piatok rano, tak mi mozes pomoct navrhnut rozlozenie predlzovaciek, nejak sme si to uz nacrtli s crakym, ale ty to mozes dorazit do uplnej dokonalosti.
nem dovolenka
z toho co som doteraz videl/zazil na vcelarni, nie je vobec problem s pretazovanim siete ale so startom spotrebicov(nadherny priklad: odpalili sme 2ks 20A poistiek, nahradili sme ich 10A, bo silnejsie tam neboli, pomalinky sme pripajali kompy a do konca lanky nebol problem, frcali sme s o polovicu slabsimi poistkami ako sme pred tym roztopili), zle rozlozena zataz nebude gro problemu, navod na nevyhodenie isticov je jednoduchy : pripajat v jednej chvili iba jeden spotrebic, a ten by mal mat vypinac vypnuty, az po zapojeni do siete zapnut vypinacom PC/Monas, pekne jedno za druhym
pripojenie 2/3 PC+Monas zavesenych na jednu zasuvku tym stylom ze je vsetko zapnute a pod napetie sa to dostane v momente ked sa strci predlzovacka do zasuvky - to sa rovna vyhodeny istic(nie len preto ze tieto nase spotrebice si cucnu na zaciatok vela, ako keby mali hned na privode napajania velke kondiky :8O: (co sa mi nezda), ale aj preto ze zastrcka nieje vypinac a mozu tam vznikat zakmity/rusenie)
hlavne ten tanec stabilneho istica
edit: zajtra skusim opacit toho nasho skladnika ci by mi nepozical neake tie istice, myslim ze nove(moderne) istice by mohli vyrazne pomoct prezit prudove spicky pri zapinani PC