Je citelny rozdiel ked ma doska do ASUSu int. zvukovku v HD?
Je citelny rozdiel ked ma doska do ASUSu int. zvukovku v HD?
Chcem sa len spytat ci sa oplati priplatit si par korun za integrovanu zvukovu ktora ma HD audio ? ci to nieje len akasi blbost ktora ma lakat ludi ??
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Vseobecne zvukovky ADI xxx co pouziva Asus su dost mizerne. KeD uz tak Realtek ALC883 alebo ALC888 pripadne nieco starsie na sposob AC650-655.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Presne tak, integrovane zvukovky su vseobecne na dve veci,napriklad na mojej ASUS P5B je nejhorsia zvukovka, aku som kedy na doske videl. Ak porovnam so svojou staruckou dobrou Creative Sound Blaster Live, tak je to skutocne obrovsky rozdiel. Integrovana zvukovka ma zastreny zvuk, kopec sumov a navyse pri pretaktovani CPU neskutocne praska, je teda uplne nepouzitelna...
Esteze som si svoj Sound Blaster pekne nechal...
Esteze som si svoj Sound Blaster pekne nechal...
Spoiler: ukázať
JJJ, presne tak, ja mam tiez P5B deluxe, a ta zvukovka co tam je (Sound Max HD audio) je nieco priserne, ked som mal staru dosku Epox s realtek zvukom tak to bolo neporovnatelne stym co pani od Asusu integrovali sem, tak som si kupil Sound blaster extrem gamer fatality pro, a to je poriadny rozdiel uz, len chcelo by to aj lepsie repraky
ako GENIUS Home Theater SW-5.1 5000, ja mam este tu strasiu verziu s 45w subakom, nieco na sposob Z5500 by bolo idealne 

samotna zvukovka ADI 1988 nieje vobec zla, prave naopak, jedna z najlepsich z integrovanych, no co v Asus-e pokaslali, je jej integracia - sumy a ruchy su sposobene niecim inym, asi napr. D/A prevodnikmi alebo ruchmi ktore zasumia signal na ceste k vystupu...tak ci onak, moju dosku som kvoli tomu vyreklamoval a dostal som taku, co je na tom podstane lepsie (zvukovka ta ista verzia, doska ta ista verzia).
Samotna integrovana zvukovka je D/A prevodnik, v podstale LEN DA/AD prevodnik pre zvukovy procesor integrovany v cipsete, ale mas pravdu s nekvalitnou integraciou.
Tiez mam problem s dobre hodnotenou ALC850, ktora na mojej MSI K8N znie priserne. SB 128 znie ovela lepsie. Reklamovat ma to nenapadlo, ale asi by hneD argumentovali tym, ze nemozem cakat zazraky od int. codecu.
Tiez mam problem s dobre hodnotenou ALC850, ktora na mojej MSI K8N znie priserne. SB 128 znie ovela lepsie. Reklamovat ma to nenapadlo, ale asi by hneD argumentovali tym, ze nemozem cakat zazraky od int. codecu.

- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Pani, ja sa nebranim tomu, ci je zla zvukovka alebo prevodnik, skratka to hra velmi zle. Ale Gudas mal dobry napad reklamovat a uspel, ja som strcil svoju osvedcenu zvukovku SB Live a ako je vyssie uvedene, aj SB 128 hra lepsie a to uz je skutocne hanba pre ASUS. 100 rocne zvukovky hraju lepsie... No ASUS, ASUS, zasa ste nieco spravili na 

Spoiler: ukázať