Zahranicne auto u nas...

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00

Zahranicne auto u nas...

Príspevok od používateľa ANDYMAN »

ahoj, neviete niekto ako je to s pouzivanim auta registrovaneho v zahranici na slovensku ? (tj. SPZ a poistenie zahranicne) . Staci ked budem mat technicak od auta alebo potrebujem aj nejake dalsie doklady o povode. Pytam sa preto, lebo sestra ma zopar aut v cechach a jedno by som chcel trvalo pouzivat tu u nas, ale nechce sa mi to prehlasovat na nase tabulky a poistenie a pod....
dakujem za rady...
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...
Sheep221
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 30. Máj, 2007, 08:00

Re: Zahranicne auto u nas...

Príspevok od používateľa Sheep221 »

prehlasovat ho nemusi pokial bude do ceska platit poistky atd...auto sa tu pouzivat moze ale ked ho chces zaregistrovat tak malo by to byt auto vyrobene po roku 1996 a preslo to STK inak nic ti specialne netreba...aspon si myslim ze to takto je...
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

- ja som 5 rokou jazdil z ceskimi znackami (sluzobne auto)

Potrebujes:
- technicky preukaz (mali)
- karticku z STK
- karticku z EK
- karticku z Poistovne (zelenu kartu)
- ak je auto pisane na firmu tak potrebujes od firmi "ze ti bolo zverene do uzivanie" (za 5 rokou to pomne chceli policajti len raz a to boli taky co sa namne skolili v policajnej akademii, som to nemal a tak ma pustili)

- kazde 2 roky musis za hranice na STK
- ak je auto firemne dakto musi platit cestnu dan
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

Kamarat jazdi u nas na aute z Irska, cize ma aj volant na druhej strane a nema problem. Potrebujes presne tie doklady, ktore treba v krajine kde je zapisane. A samozrejme ako pise Toman, robit STK a platit poistku musis v krajine kde je zapisane.

Nikto neoveruje ci si na tom aute zo zahranicia u nas len na navsteve na par dni alebo tu jazdis na nom dlhsiu dobu.

Návrat na "Debata o všetkom"