cierna skrina

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

cierna skrina

Príspevok od používateľa scarinko »

Nazdar

mam taky problem
zariadujem si izbu a potrebujem zohnat ciernu alebo velmi tmavu hnedu skrinu. Rozmery v/s/h (maximalne) 250/140/70 (idealne 200/140/60)
Najlepsie by bolo keby mala posuvacie dvere ale nemusia byt, mozu byt aj pantove.
Hlavna je farba a potom cena.
Mala by mat moznost aj na zavesenie na tyci aj policky.
Ak mate niekto nejaky napad kde tak budem rad, pretoze uz som prezrel vsetky obchody typu Ikea, kika, drevona, meganabytok, europamobel, ...)
Neviem ci sa to da aj niekde na mieru vyrobit alebo nie.

dik

priklady:
ObrázokObrázok
tato skrina je super az na velkost, ma na sirku len 100 cm a to je trocha malo ale ked nebude nic tak si ju mozno zoberem
stoji 7890,- v drevone (tempo condela) je to skrina C6 zo serie Corsico vo farbe wenge

V nakupnej poradni mi to zamkli s odovodnenim ze to nie je HW aj ked nie je napisane ze sa tam moze postovat iba HW.

Tak prosim pokracujme tu.
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Re: cierna skina

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

scarinko napísal: V nakupnej poradni mi to zamkli s odovodnenim ze to nie je HW aj ked nie je napisane ze sa tam moze postovat iba HW.
Chcel by si snaD v tunajsej nakupnej poradni hladat pomoc pri vybere niecoho ineho, ako spadajuceho do IT oblasti? napr. mlieko, bravcovu mast, nadrozmerne velkosti podprseniek, ci obracacku na seno za traktor Super50???
Ja isto nie, a ani nik iny
svoje nabytkarske utrapy si mal napostovat hneD do tejto sekcie, nie do prvej, ktoru si zbadal :roll:
...prave tu je to spravne miesto na "debatu o vsetkom" :wink:

...a k teme:
Najlepsie by bolo zrejme obvolat, pripadne osobne navstivit firmy vyrabajuce nabytok na mieru. Vyhladat ich by nemal byt v dnesnej dobe internetu a zlatych stranok problem. KeDze pozadujes presne miery, v beznych obchodoch sa to bude tazko zhanat, i keD sa mi tie rozmery nezdaju az tak nestandardne.
Osobne som riesil uz niekolkokrat podobnu dilemu, a keDze vzdy som pozadoval velmi presne, zaroven i velmi nestandardne rozmery, zacal som si nabytok robit sam. Mozno by si i ty nasiel odvahu na jednu skrinu: navrh tak hodinka-dve, najst firmu rezucu lamino a sololit, zbehnut tam s mierami (alebo este lepsie rovno s reznym planom), ohranovanie cca 0,5-1hod., poskladanie cca 0,5-1hod.
...a mal by si skrinu absolutne presnych rozmerov a v podstate za facku (taka ako v tvojom priklade = 2500-3000,-Sk - komplet material, rezanie, panty, tyc, skrutky...). Dokonca cierne gravirovane lamino je to absolutne najlacnejsie, takze cena by mohla byt este nizsia.
scarinko
Používateľ
Používateľ

ohladom tej nakupnej poradne som hovoril so smooxom tusim cez SS
je tam sice napisane ze je to primarne urcene pre HW ale nie striktne co znamena ze tam nie je zakazane postnut aj poziadavku na nieco ine co sa netyka HW (vid post so stolickou)

Nepostol som to hned do prvej sekcie co som uvidel.
Nie som tu prvy den. Pred tym ako som to postol som si pozrel pravidla nakupnej sekcie ci tam nieje pravilo ako v bazare ktore vymedzuje pouzitie len na veci tykajuce sa IT. Nebolo a tak som to postol.

k teme:
hladal som samozrejme cez google firmy ktore by robili nabytok na mieru ale vzdy som sa dopracoval len k tomu ze robia vstavane skrine a nie obycajne.

Nakolko nie som tak technicky zdatny ako ty a ani neviem kde by som zhanal material na to tak si netrufam do toho sa pustat.
pretoze ked si to zoberiem v globale ked odrezem tu dosku na dvere tak mi vznikne rez ktory bude najskor bledy alebo vo farbe toho dreva vo vnutri. POtreboval by som nejaku laminacnu pasku rovnakej farby a rovnakej sirky ako je hrubka tej dosky a to by sa asi dost tazko zhanalo. A skor by som chcel tie posuvne dvere. V pripade ze by neboli by som sa uspokojil aj s pantovymi.

dik
sm_oOx^
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

hmm... toto mi pripomina vtipne historky s americkymi obcanmi, ktori odisli pocas jazdy spoza volanta v aute do zadnej casti karavanu, pretoze v navode nebolo napisane, ze sa to nesmie... tos, niekomu to pride logicke, niekomu nie...

k teme: existuju ludia, ktori si hovoria stolari a cely den nerobia nic ine, iba nabytok na mieru.

prvych par linkov z googlu (okolie bratislavy)

http://www.hmh-interier.sk/
http://www.nabytkovestolarstvo.sk/
http://www.thomes.sk/
http://web.orange.sk/stolar_kotora/

existuju zlate stranky a podobne veci...

staci mat predstavu, pozriet si referencie jednotlivych stolarov, dat si spravit ponuky a je to...
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ja si doma vyrabam "specialny" nabitok sam

- navrhnes si
- ides do hornbachu, tam ti na mieru narezu dosky za 30 minut
- kupis si ohranovacie pasky
- nabytkarske srouby
- panty, klucky, kolieska listy na suflik, koliky a inu bizuteriu

- ak niesi totalne drevo a mas naradie (aspon level 3) tak si skrinku postavis aj sam.

podobnu skrinu som postavil za 3000Sk a mas presne co chces....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
scarinko
Používateľ
Používateľ

vies tome len problem je s ciernymi doskami
tie co vyzeraju ako drevo su vsade ale zohnat peknu ciernu alebo cierno hnedu (wenge) farbu je trocha problem
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

skus sa spytat v baumaxe, hornbachu, vec cierny nabytok sa bezne vyraba, mali by to vediet objednat.....

http://www.drevari.sk/ - tam som nasiel vela vyrobcov drevotriesky

T. :wink:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

samotnu ciernu dtd mas hladku (rovna cierna doska), raster (jemny vzor, tvary sa to ako drevo), perlicku (dobry pilnik na nechty a najviac vydrzi) ina uz nieje, potom je este od roznych vyrobcov (aj tak su to len sami madari). cize viacej s ciernou nenavymyslas. kebyze si bol z ke tak ti to spravim, v ba bohuzial kontakty na toto odvetvie nemam :(
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
scarinko
Používateľ
Používateľ

je to asi ten raster
ale v pohode aj tu dtd aj hladke by mohlo byt
pilnik neee to sa mi nepaci

musim este pohladat a najviac sa mi asi paci ta firma Thomes co mi dal link smoox asi sa tam vyberiem opytat co a ako a za kolko

Návrat na "Debata o všetkom"