Zdravim.
Potrebujem trocha pomoct...v Matlabe niesom este nejak zbehly a v exceli sa takisto neviem pohnut...
O co ide:
Mam prud vo fourierovom tvare a potreboval by som vykreslit vysledny priebeh do grafu...
pojde to?
Vykreslenie priebehu prudu do grafu
Re: Vykreslenie priebehu prudu do grafu
Omega je konstanta? Alebo to ma byt trojrozmerny graf ?Gudas napísal:Zdravim.
Potrebujem trocha pomoct...v Matlabe niesom este nejak zbehly a v exceli sa takisto neviem pohnut...
O co ide:
Mam prud vo fourierovom tvare a potreboval by som vykreslit vysledny priebeh do grafu...
pojde to?
A napis to tu v texte, nech to nemusim rucne prepisovat
Ze omega je uhlova frekvencia vieme .. a fazovy posun tiez chapemeGudas napísal:Omega je uhlova frekvencia + cislo mi znaci len kolkata je to harmonicka, cize u mna len prva, tretia a stvrta, uhol je fazovy posun.
u(t)=0,5108sin(wt+90°)+0,0455sin(3wt+48,8°)+0,163sin(4wt+107,7)
Neviem ci nepotim blbost keD to chcem do jedneho grafu...ak ano, zmazte to tu nech sa nehanbim
Do jedneho grafu to mozes dat, ale musis povedat kolko je uhlova frekvencia - ak je to premena tak to 2D graf byt nemoze. Musis mat dve premenne a na nich zavisi u : tj u = f(t,w), to je 3D graf. Ak je u len = f(w) tak omega bude konstatna a mas 2D graf.
Povedzme ze omega = 0.5.
Potom je priebeh takyto
Staci vykreslit graf funkcie :Gudas napísal:VDaka.
Ak by si mal chut/cas, naznacil by si mi prosim ta, akym sposobom to bolo spravene?...rad by som sa to trocha naucil...
( 0.5108*SIN((X*(2*3.14*100))+(3.14158/2.0)) ) + ( 0.0455 * SIN(3*(2*3.14*100)*X) + (3.1415*48.8/180)) + (0.163 * SIN((4*(2*3.14*100)*X) +(3.1415*107.7/180) ))
vela programov to priamo podporuje, ak to nevies, mas problem len so syntaxou. Plus nezabudaj ze uhly sa takmer vzdy vo vsetkych programoch zadavaju v radianoch.
Ak to teda nevies v nejakej aplikacii, tak si vytvor nejaky vlastny jednoduchy program (v c, pascal, hocicom co vies),
- generuj X -> pocitaj celu tuto funkciu -> zapis x a vysledok do suboru -> subor vykresli v exceli
Plus : ak je problem Matlab/Maple/Mathematica/IDL/ci akykolvek komplexnejsi nastroj skus Origin : http://www.originlab.com/ Origin je jednoduchy naklikavaci program, najlepsie co mozes bez programovania/scriptovania mat.