Kolise FSB
Kolise FSB
Nuz mam nasledujuci PROBLEM ale neviem ci je to fakt problem mam procak Celeron D335J 2,8 maticnu GIGABITE 8I915P-G a 512Mb ramky. Problem je ze ked spustim CPU-Z tak vidim ako kolise Bus speed pracak je na 533 skutocna frekvencia je 535,8-536,5 neviem ci to vadi zrejme nie ale mne to nada spavat.
- romang
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Mar, 2005, 20:00
Re: Kolise FSB
metiu napísal:Nuz mam nasledujuci PROBLEM ale neviem ci je to fakt problem mam procak Celeron D335J 2,8 maticnu GIGABITE 8I915P-G a 512Mb ramky. Problem je ze ked spustim CPU-Z tak vidim ako kolise Bus speed pracak je na 533 skutocna frekvencia je 535,8-536,5 neviem ci to vadi zrejme nie ale mne to nada spavat.
A nemas zapnute v biose DYNAMIC OVERCLOCKING inak povedane dynamicke pretaktovavanie? myslim sice ze je to specialitka MSI, ale.. mozno aj Gigabite take nieco ma, pozri to v biose.
No 1 Mhz kolisanie samozrejme nieje ziadna tragedia, ALE.. nemalo by to robit, taky rozdiel ako popisal Surrender, tak.. to ma snad kazdy. Spavat kvoli tomu mozes, ale pozri este ten bios.
Good luck.
Spread spectrum by si mal mat. Je to bezna polozka v biose . Daj si to na disabled. Sluzi to na odstranenie interferencii v obraze v pripade rusenia zo zbernice.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
:shock: tak to je 13MHz, tak ale to uz sa mi zda dost...jaffar napísal:co v pripade ze kolise od 98 po asi 111mhz to uz asi bude chyba ne?
Ale zase... pokial je to stabilne... a nemeni sa ti viditelne vykon, tak je to tiez v poho
Ale aj tak sa mi to zda dost. cim si to "meral", akym prog.
Spoiler: ukázať