Ahoj, tak by som sa chel poradit, chcel by som si zarchivovat oblubene data (mp3, fotky, blbosti momentalne cca 150 GB, nieco vypalene na CD a DVD).
Poradte mi kupit si externy HDD, alebo to zalohovat na kvalitne DVD (prepalit starsie CD).
Hlavne z hladiska zivotnost, predpokladam ze HDD je asi jasn volba, ale nestarnu data nanom ak sa nepouziva?
Pripadne ma niekto lepsi napad?
Dik.
Archivacia na externy pevny disk alebo na DVD
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
Archivacia na externy pevny disk alebo na DVD
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
nho mal som fotky na disku asi 3 roky som ich neotvaral, proste si len hnily v tom istom adresary a uz ich neviem otvorit , taka perfektna chata to bola. hadzu mi same crc chyby, pritom ani jeden z diskov co som mal za ostatnych 5 rokov neskolaboval ani sa mu nic vazne nestalo.
mozno za skusku by stali nejake naozaj kvalitne dvd, mozno riesenim by boli aj cd, sa mi zda ze boli odolnejsie, hlavne kodak robil tusim gold ktore by mali vydrzat 90 rokov.
mozno za skusku by stali nejake naozaj kvalitne dvd, mozno riesenim by boli aj cd, sa mi zda ze boli odolnejsie, hlavne kodak robil tusim gold ktore by mali vydrzat 90 rokov.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
-
- Sponzor fóra silver
presne tohoto sa bojim, ze ak ho s datami odlozim do policky tak us neotvorimjararak napísal:nho mal som fotky na disku asi 3 roky som ich neotvaral, proste si len hnily v tom istom adresary a uz ich neviem otvorit , taka perfektna chata to bola. hadzu mi same crc chyby, ...............
aj ja uz musim zalohovat fotos.....
a idem to spravit tak, ze... neham to aj na disku..ale napalim to aj na dvd:)
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com
-
- Sponzor fóra silver
doteraz som to mal aj ja tak, ale us to nestiham skladovat na HDD nakolko pouzivam notas a tam je kapacita obmedzena. (samozrejme ratam fotky+hudba+dokumenty)Nikrolino napísal:aj ja uz musim zalohovat fotos.....
jaj....sak mp3, filmy ti staci na dvd...to neni problem dobehnut...
ale ked stratis fotky...a mal si ich iba ty....taak je to velky pluser...
ale ked stratis fotky...a mal si ich iba ty....taak je to velky pluser...
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com