Skodlive prvky od Intelu
Skodlive prvky od Intelu
Je to vseobecne o hardware-i takze som to dal sem. Ak to sem nepatri, tak to mozte presunut. Nasiel som taku otazku a neviem na nu odpoved. Vraj Intel uz davnejsie prestal vyrabat svoje produkty s vyuzitim skodlivych prvkov, medzi ktore patri aj:
a) Zinok
b) Ortut
c) Hafnium
d) Olovo
Co si myslite? Vie niekto na to odpoved? Ktory prvok to je? Diki.
a) Zinok
b) Ortut
c) Hafnium
d) Olovo
Co si myslite? Vie niekto na to odpoved? Ktory prvok to je? Diki.
Spoiler: ukázať
A kvoli comu je olovo spravna odpoved, ked je ortut tekuta? To nevadi ked je ortut nebezpecna a je tekuta?LittleMan napísal:nebezpecne su iba ortut a olovo, a kedze je ortut tekuta, tak spravnou odpovedou bude olovo ...
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Olovo nieje take skodlive, len jeho vypary a pochybujem ze keby bolo nejake olovo v CPU tak by to nejako ovplyvnilo nose zdravie...
Olovo sa pouziva uz odnedavna, takze ak ho nebude topit a schvalne sa na dychavat vyparov alebo ho nebudes oblizovat tak ti neublizi...a s ortutou je to tiez podobne...lenze je pri izbovej tepote tekuta a teda sa da vypit(co neodporucam ak sa chcete dozit zajtrajska. )
Olovo sa pouziva uz odnedavna, takze ak ho nebude topit a schvalne sa na dychavat vyparov alebo ho nebudes oblizovat tak ti neublizi...a s ortutou je to tiez podobne...lenze je pri izbovej tepote tekuta a teda sa da vypit(co neodporucam ak sa chcete dozit zajtrajska. )
<OT> inak olovo skodi aj v tuhom stave => vzduchovka </OT>r1z1ko napísal:Olovo nieje take skodlive, len jeho vypary a pochybujem ze keby bolo nejake olovo v CPU tak by to nejako ovplyvnilo nose zdravie...
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
Ano, lenze asi sa to bude tykat skor obsahu CPU a nie postupu vyroby. A bude to asi olovo, pretoze olovo je, pokial viem, zakazane pouzivat vo vacsine vyrobkoch.killswitch napísal:nikto netvrdi, ze ma byt pouzita priamo v CPU. mnoho chemickych prvkov sa pouziva pri vyrobe, napriklad leptanie plosakov a co ja viem co este..
a spajka sa z coho sklada?Nemyslite ze je pre vyrobcov lacnejsie pouzit olovnate spajky?Xenon napísal:Ano, lenze asi sa to bude tykat skor obsahu CPU a nie postupu vyroby. A bude to asi olovo, pretoze olovo je, pokial viem, zakazane pouzivat vo vacsine vyrobkoch.killswitch napísal:nikto netvrdi, ze ma byt pouzita priamo v CPU. mnoho chemickych prvkov sa pouziva pri vyrobe, napriklad leptanie plosakov a co ja viem co este..
CPU:Sempron 2600+ 64bit Palermo, RAM:512 MB
Kingston, GPU:ASUS Radeon X550 256 MB RAM, MB: MSI K8N Neo3-F, DVD RW:LG GSA 4167-B, HDD:Hitachi 80GB,Maxtor 10GB Case:Mercury KM87 350W
Kingston, GPU:ASUS Radeon X550 256 MB RAM, MB: MSI K8N Neo3-F, DVD RW:LG GSA 4167-B, HDD:Hitachi 80GB,Maxtor 10GB Case:Mercury KM87 350W
neni skodlivy aj XENON ?
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] ★ Kingston HyperX 32GB ★ ASRock Z87 OC Formula ★ EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water ★ Samsung 850EVO RAID-0 ★ HDD cca 10TB ★ Creative SB-Z ★ Asus 4K 32" LED ★ RAZER Deathstalker Ultimate ★ Logitech Z5450 THX ★ Enermax Platimax 1500W ★ Corsair 900D ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
Leda tak xenon a aj to len pre jedincov so slabsou povahou.ANDYMAN napísal:neni skodlivy aj XENON ?
Xenón je neskodny (leda, ze by si sa snazil dychat zmes kde je samy xenón a menej nez 8% kyslika, to by uz problem bol)
Btw odpoveD je asi naozaj to olovo. Celkom by ma zaujimalo, aku pajku pouzivaju, keD olovo nie.