Co ja viem u A64 s939 to bolo tak 5-10% ...ako u A64 s754SurrendeR napísal:Najviac by si pocitil pri A64 s939.. Ta ma integrovany radic pameti a viacmenej tazi z frekv. a casovania ramiek
Casovanie ramiek?
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Spoiler: ukázať
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Suhlas. Mozno by sa dalo urobit aj takych 15%, ale zalezi to na Ramkach. Pri nizkych casovaniach to moze byt nestabilne, ak comp vobec nabehne.Mtex napísal:Co ja viem u A64 s939 to bolo tak 5-10% ...ako u A64 s754SurrendeR napísal:Najviac by si pocitil pri A64 s939.. Ta ma integrovany radic pameti a viacmenej tazi z frekv. a casovania ramiek
Ja by som mal ohladom casovania takyto dotaz: Daju sa nejakym sposobom nastavit hodnoty: Row Cycle Time (Trc) a Row Refresh Cycle Time (Trfc)??? Ale nie az po nastartovani Windows (napr. v A64Tweaker). Tam to ide, ale ja by som to potreboval mat podla seba nastavene uz pri boote compu. Su tieto hodnoty uz priamo zadefinovane v Ramkach? Lebo hodnoty su zavisle a menia sa len so zmenou nastavenia delicky v BIOSe. Pri 166MHz je to: Trc-10, Trfc-12 a pri 133MHz Trc-9, Trfc-10.
Ak by sa to dalo nastavovat, mohol by som pretaktit na 8x305 delicka na 133MHz, ale potrebujem aby boli spominane hodnoty zhodne s udajmi pri nastaveni delicky na 166MHz. Takto sa to da v tom A64Tweaker, mam to preskusane a je to stable. Akonahle to tak nastavim v BIOSe, comp nenabehne len a len koli odlisnym hodnotam tychto dvoch parametrov.
Pri Trc-9 a Trfc-10 mozem ist len po max. 8x267.
- Bikermotyl
- VIP
Tak som to samozrejme nastavil, ale v BIOSe sa daju menit len hodnoty: Tcl, Trcd, Tras, Trp a timing (1T,2T). Som pisal, ze tieto su zhodne pri oboch nastaveniach.dexter napísal:nastav rovnake hodnoty v biose ako v a64twkr
a malo by to ist
Ja potrebujem zmenit hodnoty: Row Cycle Time (Trc), Row Refresh Cycle Time (Trfc) a tieto v Biose nenachadzam.
- Bikermotyl
- VIP
To je pekne, ale moj problem to neriesi. Nehodim predsa moju MSI do kosa a nepobezim hneD kupovat DFI. Aj keD aj to by bolo jedno z riesenii.Mtex napísal:U DFI Lanparty serie nf 3 je vsetko co sa tyka nastavenia pamati a v rozsahoch o ktorych sa MSI K8N Neo Plat. ani nesniva. :8O:
Ja som chcel len vediet, ci nema nahodou niekto s tym skusenosti a ci sa to nejako neda vyriesit aj na tej MSI. Napriklad aj modifikovanym BIOSom.
- Bikermotyl
- VIP
Pokusim sa este ponahanat tie modBiosy ,lebo kazdy raz to rucne nastavovat v A64Tweak. sa mi moc nechce. Keby sa to tam aspon dalo rozumne sejvnut a vyuzit Apply at Startup, ale akonahle to tak urobim, nahra mi tam hodnoty niektorych parametrov, ze sa nestiham cudovat a samozrejme spadne Windows hneD na zaciatku. Napr.: okrem inych, namiesto Refhres Rate-133MHz 3,6us mi da 100MHz 15,6us pricom frekvencia MEMCLK zostane na 133MHZ a co je najhorsie odstavi mi RAMku v tretom slote MEM CLK2-Disable. :cry2:
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ved to funguje v startupBikermotyl napísal:Pokusim sa este ponahanat tie modBiosy ,lebo kazdy raz to rucne nastavovat v A64Tweak. sa mi moc nechce. Keby sa to tam aspon dalo rozumne sejvnut a vyuzit Apply at Startup, ale akonahle to tak urobim, nahra mi tam hodnoty niektorych parametrov, ze sa nestiham cudovat a samozrejme spadne Windows hneD na zaciatku. Napr.: okrem inych, namiesto Refhres Rate-133MHz 3,6us mi da 100MHz 15,6us pricom frekvencia MEMCLK zostane na 133MHZ a co je najhorsie odstavi mi RAMku v tretom slote MEM CLK2-Disable. :cry2:
zalezi na verzii. oficialna je v.031 ostatne idu ako chcu (bety)
- Bikermotyl
- VIP
- Bikermotyl
- VIP
Takze ta "oficialna" verzia A64Tweaker v0.31 je este horsia ako v0.50XT Beta. Davam hodnoty, ktore mi sejvla do StartUp-u:
.............................................tieto nastavujem....................save-v0.50XT...................save-v0.31
Timing parameters
cl......................................................2,5..........................................2,5..........................Reserved[111b]
rc......................................................10............................................9..........................................22
rfc.....................................................12...........................................10.........................................24
rcd.....................................................4.............................................4...........................................7*
rrd.....................................................2..............................................2..........................................7*
ras....................................................7..............................................7...........................................15
rp......................................................4..............................................4...........................................7*
wr......................................................3..............................................2...........................................3
wrt....................................................1..............................................1............................................2
rtw....................................................4..............................................4............................................8*
ref.............................................133MHz-3,9ns...................100MHz-15,6ns.....................200MHz-1.95us*
Configurations parameter
RW-QueueBypass............................8x...........................................8x...........................................16x
ControllerMode..............................64bit.......................................64bit......................................128bit
ECC-Mode....................................Disable...................................Disable.....................................Enable
2T-Timing.....................................Disable...................................Disable.....................................Enable
BypassMax.......................................4x...........................................4x............................................7x
MaxAsyncLatency............................7ns.........................................7ns.........................................15ns
ReadPreamble...............................6,5ns......................................7,5ns.......................................9,5ns
IdleCycleLimit................................16clks.....................................16clks.....................................256clks
DynamicIdleCycleCounter.............Enable.....................................Enable....................................Enable
MEMCLK-Frequenci.........................133..........................................133..........................................200
MEM-CLK-0...................................Enabled...................................Enabled...................................Enabled
MEM-CLK-1...................................Enabled...................................Enabled...................................Enabled
MEM-CLK-2...................................Enabled.................................Disablesd...................................Disabled
MEM-CLK-3...................................Enable....................................Enabled.....................................Enabled
Je teda hadam jasne preco som pisal, ze v0.31 je este horsia ako v0.51XT Beta. Tie hodnoty, ktore si sama vytvori su naprosto nelogicke. Idem este skusit rucne prepisat STARTUP subor a keD to nepojde, vyskusam ine verzie. Ale, ako som pisal, mam dojem, ze cez A64Tweaker to asi nepojde.
.............................................tieto nastavujem....................save-v0.50XT...................save-v0.31
Timing parameters
cl......................................................2,5..........................................2,5..........................Reserved[111b]
rc......................................................10............................................9..........................................22
rfc.....................................................12...........................................10.........................................24
rcd.....................................................4.............................................4...........................................7*
rrd.....................................................2..............................................2..........................................7*
ras....................................................7..............................................7...........................................15
rp......................................................4..............................................4...........................................7*
wr......................................................3..............................................2...........................................3
wrt....................................................1..............................................1............................................2
rtw....................................................4..............................................4............................................8*
ref.............................................133MHz-3,9ns...................100MHz-15,6ns.....................200MHz-1.95us*
Configurations parameter
RW-QueueBypass............................8x...........................................8x...........................................16x
ControllerMode..............................64bit.......................................64bit......................................128bit
ECC-Mode....................................Disable...................................Disable.....................................Enable
2T-Timing.....................................Disable...................................Disable.....................................Enable
BypassMax.......................................4x...........................................4x............................................7x
MaxAsyncLatency............................7ns.........................................7ns.........................................15ns
ReadPreamble...............................6,5ns......................................7,5ns.......................................9,5ns
IdleCycleLimit................................16clks.....................................16clks.....................................256clks
DynamicIdleCycleCounter.............Enable.....................................Enable....................................Enable
MEMCLK-Frequenci.........................133..........................................133..........................................200
MEM-CLK-0...................................Enabled...................................Enabled...................................Enabled
MEM-CLK-1...................................Enabled...................................Enabled...................................Enabled
MEM-CLK-2...................................Enabled.................................Disablesd...................................Disabled
MEM-CLK-3...................................Enable....................................Enabled.....................................Enabled
Je teda hadam jasne preco som pisal, ze v0.31 je este horsia ako v0.51XT Beta. Tie hodnoty, ktore si sama vytvori su naprosto nelogicke. Idem este skusit rucne prepisat STARTUP subor a keD to nepojde, vyskusam ine verzie. Ale, ako som pisal, mam dojem, ze cez A64Tweaker to asi nepojde.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
u mna to funguje sqele
zmaz startup.a64 a vypni autostart (remove settings at startup) potom restartuj.
po restarte nastav vlastne hodnoty a zadaj apply settings at startup.
to co popisujes robi prave pri pouziti bety + tej 0.31 robilo to aj mne pri pouziti 2 verzii