Coollaboratory Liquid Pro - teplov.pasta z tekuteho kovu
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
To, ze stuhne, je normalne, znova sa da rozotriet, to, ze zacne reagovat s chladicom alebo CPU je dosledok nedokonaleho ocistenia, sam mam tu skusenost, tiez som myslel, ze som obe plochy vycistil "dokonale", ale mylil som sa. Odvtedy si dam zalezat a vsetko je v poriadku.
Spoiler: ukázať
- Lkuzman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
2 andydul & jergus
JJ hosi. Najskorej som asi nedokonale ocistil zakladnu. Bude to asi presne tym ze to zacalo papkat Niklovu vrstvu. co je vsak zaujimave je to, ze IHS procaku ostal bez zamok naleptania. :8O:
To bude asi tym cistenim.
Inak pre tych, ktori si nevsimli existuje lacnejsia nahrada, ktoru som ale este neskusal: http://www.tichepc.sk/produkt/Alphacool ... -2262.html
Inak pre tych, ktori si nevsimli existuje lacnejsia nahrada, ktoru som ale este neskusal: http://www.tichepc.sk/produkt/Alphacool ... -2262.html
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
a este kyanid sodny a par organickych rozpustadiel, ale tie si uz bohuzial nepamatam...
Impulsive: a nie nahodou chlorovodikova a dusicna? tam predsa vznika daky chlorecnan a ten rozpusta zlato...
najdite to niekto na gugli, mne sa nechce
Impulsive: a nie nahodou chlorovodikova a dusicna? tam predsa vznika daky chlorecnan a ten rozpusta zlato...
najdite to niekto na gugli, mne sa nechce
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Problem s Coollaboratory Liquid Pro
Neviem, prečo toto vlákno neprešlo do nového diskusného fóra, prosím, dajte ho sem a pripojte môj príspevok.
Akurát som v rámci povinného čistenia komponentov od prachu rozobral PC, sňal Ninju zo svojho CPU a čo sa zasa nestalo?
Coollaboratory zasa rozožrala medený povrch základne chladiča, navyše poškodila aj Heatspreader procesora!
Keď sa mi to stalo naposledy s Ninjou na Athlone X2, presvedčil som sám seba, že som obe plochy určite dôkladne neočistil, i keď som tomu neveril.
Moje čistenie oboch plôch spočíva v 2x očistení Sidolom a asi 5-krát izopropylalkoholom, podotýkam, že veľmi dôkladne, takže nieje možné, aby na plochách zostali akékoľvek minimálne množstvá termopasty.
Teraz už nemám žiadne pochyby, že je táto pasta nebezpečná pri kontakte medzi meďou a poniklovaným IHS.
Na CPU i chladiči sa vytvorili oxidy kovu, ktorý som musel z chladiča doslova vybrúsiť brúsnym vodným papierom o zrne 200, zhruba pol hodiny práce, preleštenie cez jemnejšie zrná a plocha bola v pôvodnom, takmer zrkadlovitom stave.
Z IHS sa naštastie oxidy dali čiastočne zoškrabať, ale sú na ňom vidieť matné fľaky.
Toto je moja posledná skúsenosť s Coollaboratory, tentokrát som naniesol osvedčenú Arctic Cooling MX-2 pastu, teploty pozorujem identické, takže už nevidím dôvod použiť Coollaboratory a znova riskovať poškodenie komponentov.
Akurát som v rámci povinného čistenia komponentov od prachu rozobral PC, sňal Ninju zo svojho CPU a čo sa zasa nestalo?
Coollaboratory zasa rozožrala medený povrch základne chladiča, navyše poškodila aj Heatspreader procesora!
Keď sa mi to stalo naposledy s Ninjou na Athlone X2, presvedčil som sám seba, že som obe plochy určite dôkladne neočistil, i keď som tomu neveril.
Moje čistenie oboch plôch spočíva v 2x očistení Sidolom a asi 5-krát izopropylalkoholom, podotýkam, že veľmi dôkladne, takže nieje možné, aby na plochách zostali akékoľvek minimálne množstvá termopasty.
Teraz už nemám žiadne pochyby, že je táto pasta nebezpečná pri kontakte medzi meďou a poniklovaným IHS.
Na CPU i chladiči sa vytvorili oxidy kovu, ktorý som musel z chladiča doslova vybrúsiť brúsnym vodným papierom o zrne 200, zhruba pol hodiny práce, preleštenie cez jemnejšie zrná a plocha bola v pôvodnom, takmer zrkadlovitom stave.
Z IHS sa naštastie oxidy dali čiastočne zoškrabať, ale sú na ňom vidieť matné fľaky.
Toto je moja posledná skúsenosť s Coollaboratory, tentokrát som naniesol osvedčenú Arctic Cooling MX-2 pastu, teploty pozorujem identické, takže už nevidím dôvod použiť Coollaboratory a znova riskovať poškodenie komponentov.
Re: Coollaboratory Liquid Pro
Uplne nahodou, foto si nerobil? Celkom by ma to zaujimalo, kedze o Collaboratory L.P uvazujem resp. som uvazoval.
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nemám foťák, inak by bolo foto, neostáva vám iné, len mi veriť. pol roka bola Coolaboratory na E2160, predtým na Athlone X2, takže to nieje zapríčinené zlým očistením plôch, až také nemehlo zasa niesom.
Naozaj, kúp si radšej MX-2, to je veľmi lacné a výkonné riešenie a hlavne - bezproblémové.
Naozaj, kúp si radšej MX-2, to je veľmi lacné a výkonné riešenie a hlavne - bezproblémové.
- A2C
- Ban
- Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
Foto ti urobím ja kúpil som Infinity na ktorom tak isto ten tekutý kov urobil škodu a podotýkam že to bola čisto medená základňa
Edit: Link:
Edit: Link:
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
No a je to tu!
Podotýkam, že Tvoj chladič dopadol ešte relatívne veľmi dobre, ten môj ostal celý hrboľatý od oxidov.
Coollaboratory obe tuby poputujú do smetí...
Podotýkam, že Tvoj chladič dopadol ešte relatívne veľmi dobre, ten môj ostal celý hrboľatý od oxidov.
Coollaboratory obe tuby poputujú do smetí...