4GB RAM
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ten clanok som cital ked vysiel.
Je v nom zopar chyb takze naozaj treba preluskat aj tu diskusiu.
Zakladne veci sm o 2 strany dozadu napisal. To aky system zvolit je na uzivatelovi
Je v nom zopar chyb takze naozaj treba preluskat aj tu diskusiu.
Zakladne veci sm o 2 strany dozadu napisal. To aky system zvolit je na uzivatelovi
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Jednoducho povedane, kto ma 3 a menej GB RAM a neplanuje jej upgrade, staci mu 32-bitovy OS od MS.
Kto ma 4 GB a viac, MUSi pouzit 64-bitovy OS od MS, inak ich nevyuzije.
Vzhladom na to, ze 64-bitovych aplikacii je malo, treba brat do uvahy, ze v takomto 64-bitovom systeme pojdu vsetky 32-bitove aplikacie cez emulaciu - teda nikdy nie rychlejsie, nez by sli na nativne 32-bitovom systeme.
Ja osobne som sa po niekolkomesacnom pouzivani Visty 64-bit vratil k osvedcenej a spolahlivej XP 64-bit.
Zvlastne, ze tak spravili VsETCI ludia z mojho okolia, ktori Vistu skusili. Alebo si dali XP 32-bit.
Kto ma 4 GB a viac, MUSi pouzit 64-bitovy OS od MS, inak ich nevyuzije.
Vzhladom na to, ze 64-bitovych aplikacii je malo, treba brat do uvahy, ze v takomto 64-bitovom systeme pojdu vsetky 32-bitove aplikacie cez emulaciu - teda nikdy nie rychlejsie, nez by sli na nativne 32-bitovom systeme.
Ja osobne som sa po niekolkomesacnom pouzivani Visty 64-bit vratil k osvedcenej a spolahlivej XP 64-bit.
Zvlastne, ze tak spravili VsETCI ludia z mojho okolia, ktori Vistu skusili. Alebo si dali XP 32-bit.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja som dal vistu ako primarny szstem , pretoze som nevidel nijaky rozdiel medzi XPX64 a VistouX64, samozrejme okrem skinu
praca s diskami je podla mna jednoznacne lepsia pri viste, to ze zerie ram , nepokladam za zle, naco by mi inak ta ramka bola ze
niektore problemy vyplyvaju skrorej z mensich skusenosti s vistou
inak tomu jednemu nechapem preco prekopali interface
praca s diskami je podla mna jednoznacne lepsia pri viste, to ze zerie ram , nepokladam za zle, naco by mi inak ta ramka bola ze
niektore problemy vyplyvaju skrorej z mensich skusenosti s vistou
inak tomu jednemu nechapem preco prekopali interface
Naposledy upravil/-a dexterav v So 22. Mar, 2008, 13:06, upravené celkom 1 krát.
tak stym nesuhlasim, preco by niekdo musel pouzit system od MS ?? kludne mozem pouzit hociaku linuxovu dstribuciu ktora bezi s danym typom procesoraandydul napísal:kto ma 3 a menej GB RAM a neplanuje jej upgrade, staci mu 32-bitovy OS od MS.
Kto ma 4 GB a viac, MUSi pouzit 64-bitovy OS od MS
Asus P5k-E WifiAP, Core2Duo E8400, GeForce8600GTS Silent, Kingston HyperX KHX8500D2K2/2G, 2x WD500GB SATA II Greenpower, Fortron 400W, Thermaltake Wing RS, Samsung SyncMaster 226BW
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Preto som tam dal "MS", lebo pri Linuxe to samozrejme neplati.
To, ze Vista zerie vsetku RAM je vlastnost a da sa povedat dobra, co potrebuje, to si natiahne vopred do pamate.
Mne problemy s Vistou 64-bit Ultimate znemoznili napriklad obycajne sledovanie videa, pretoze neustala (a zbytocna) aktivita disku a cpu nedovolila plynule prehravanie.
Nehovorte mi, ze je to mojou neskusenostou, alebo HW, tato "vlastnost" sa prejavila na viacerych pocitacoch.
A o pomalosi hier pod Vistou tiez nema zmysel rozpisovat sa.
Vsetky som si otestoval a porovnal.
Posledna vec: Vsimnite si, ako Vista pekne sama od seba komunikuje cez internet a odosiela bez vasho vedomia informacie Mrkvosoftu.
Ak vam to nevadi, ignorujte moj prispevok.
To, ze Vista zerie vsetku RAM je vlastnost a da sa povedat dobra, co potrebuje, to si natiahne vopred do pamate.
Mne problemy s Vistou 64-bit Ultimate znemoznili napriklad obycajne sledovanie videa, pretoze neustala (a zbytocna) aktivita disku a cpu nedovolila plynule prehravanie.
Nehovorte mi, ze je to mojou neskusenostou, alebo HW, tato "vlastnost" sa prejavila na viacerych pocitacoch.
A o pomalosi hier pod Vistou tiez nema zmysel rozpisovat sa.
Vsetky som si otestoval a porovnal.
Posledna vec: Vsimnite si, ako Vista pekne sama od seba komunikuje cez internet a odosiela bez vasho vedomia informacie Mrkvosoftu.
Ak vam to nevadi, ignorujte moj prispevok.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Tak tak andydul
dobre hovoris, ja tiez bezim na XP 64 a ziaden problem, krasne vsetko ide. Nad Vistou ani neuvazujem
dobre hovoris, ja tiez bezim na XP 64 a ziaden problem, krasne vsetko ide. Nad Vistou ani neuvazujem
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Presne tak, vela ludi ma rovnaku skusenost.
XP 64-bit su absolutne stabilny a spolahlivy system, jediny, opakujem jediny soft, ktory mi nefunguje (nejde nainstalovat) je program na pouzivanie proxy adries (kvoli potrebe anonymity na internete).
Ostatne 32-bitove aplikacie bezia vDaka emulacii stabilne, hry co som testoval su asi o necele 1% pomalsie ako pod 32-bit XP.
XP 64-bit su absolutne stabilny a spolahlivy system, jediny, opakujem jediny soft, ktory mi nefunguje (nejde nainstalovat) je program na pouzivanie proxy adries (kvoli potrebe anonymity na internete).
Ostatne 32-bitove aplikacie bezia vDaka emulacii stabilne, hry co som testoval su asi o necele 1% pomalsie ako pod 32-bit XP.
jasne ze to pomoze.tiez planujem dokupit ramky 2x2Gb k 2x1Gb
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: RTX EVGA 2060 Super 8Gb , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: SeaSonic FOCUS 750w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h
myslim, ze by stacilo len dokupit Dalsich 1GB...p3t3r napísal:Ked sa uz bavime od tych Vistach,ramkach.Frajerka ma book od HP s Vistou Bussiness 64 a 1GB ramky,book sa mi zda dost pomaly na to ze je to dvojjadro,disk stale hrmoce.Myslite ,ze pomoze prechod na 2*2GB ??
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: 4GB RAM
Gaming Performance Analysis podla Corsair-u...
http://corsair.com/_appnotes/AN804_Gami ... alysis.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://corsair.com/_appnotes/AN804_Gami ... alysis.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
...áno, vieme: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ead&id=710" onclick="window.open(this.href);return false;Martan napísal:Gaming Performance Analysis podla Corsair-u...
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Re:
sorry za starsiu reakciu, ale stale ficis na tych 64bit XP?? Zvazujem nakup novej zostavy s 4GB RAM a moc sa mi do visty nechce... vraj vela zerie a XP mi funkcne aj vzhladovo plne vyhovuje-akurat co instalacky ktore pouzivam aktualne na 32bit Xpckach?? pojdu??andydul napísal:Presne tak, vela ludi ma rovnaku skusenost.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Uplne ti staci Win XP 64, ja tiez bezim na nom dlho a nemal som s instalaciou 32 bit programov ziadne problemy.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit