nVidia - vsetko o SLI - problemy, informacie, skusenosti
nVidia - vsetko o SLI - problemy, informacie, skusenosti
Zdravim,Kedze do buducna planujem SLI zapojenie,napadla mi v mojej bedni otazka...ako je to s dvoma grafikami?ak uz jednu mam a rozhodnem sa pridat druhu inej znacky,musim tu druhu instalovat tiez?alebo to len ,,pichnem" do slotu a bude to fachat,lebo mi to pride nepravdepodobne... vdaka vopred za vase odpovede
edit nazvu - crux
edit nazvu - crux
Spoiler: ukázať
to vsetko viem,aj viem ze ich mam zapojit obe co vsak neviem,ci mam instalovat ovladace oboch vyrobcov,to znamena ze napr.mam Gainward kartu naisntalovanu vo svojom pc...zrazu,kedze mam dosku podporujucu SLI,sa rozhodnem kupit est ejednu kartu avsak bude to ASUS...ide mi o to,ze ked uz mam Gainward naisntalovany,treba instalovat i tu ASUSU???
- ---Diablo---
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
- masko
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Jan, 2008, 14:00
instalujes proste ovladace pre Nvidia karty z www.nvidia.com... je jedno ci je to asus alebo gainward. to co mas na cd od vyrobcu karty je standardny nvidia ovladac (spravidla stary) + daky nepotrebny software od toho ktoreho vyrobcu.
Athlon X2 5200+ [AC Freezer 64 PRO], Asrock AliveNF5 eSata2+, Apacer 2 GB 800 Mhz, MSI 8800GT 512 MB, SB Audigy 2 ZS + Genius 5.1 HomeTheater, 22" HP w2207, Chello 10Mbit
ako nechapem pointu tohto threadu,planujes SLi,nemas ani na to dosku radsej by si mohol premyslat nad kompletnym uprage,a uz aj ked by si chcel davat napr: dve 7600GT do SLI tak to je uuuuplne strata penazi lebo narast vykonu v SLI u tychto VGA bude minimalny,a neviem naco chces SLi tieto riesenia si robia zaduty gambleri ktory chcu hrat vsetko na plnom a celu vyplatu davaju do pc,a potom ked pozeraju na ucet za elektriku tak si davaju pozicky a potom rozpredavaju cely pc lebo ho nedokazu uzivit alebo ked chces SLi len preto aby si machroval ze mas dve grafi tak mozes hned a teraz si to zrobit zober neaku grafu zatåc ju do PCI slotu a zalep ju spolu s tou 7600GT a na lepiacu pasku napis SLI :roll:
ako nerozumiem preco tak velmi to SLI :blind: ked je vela perfektnych vga za velmi dobru cenu a napr taka HD3870 sa da zohnat aj za 4500sk!Alebo tiez aj 9600GT tiez v ageme ju maju za par supov a ma skoro taky isty vykon ako HD3870,no a vidis ake grafy sa daju zohnat za dobre prachy tak neviem preco SLI
ako nerozumiem preco tak velmi to SLI :blind: ked je vela perfektnych vga za velmi dobru cenu a napr taka HD3870 sa da zohnat aj za 4500sk!Alebo tiez aj 9600GT tiez v ageme ju maju za par supov a ma skoro taky isty vykon ako HD3870,no a vidis ake grafy sa daju zohnat za dobre prachy tak neviem preco SLI
Mili Pani...neviem preco ma tak buzerujete,pytam sa na nazor k SLI a co k tomu potrebujem,nepotrebujem pocuvat,ze 7600GT je do SLI na hovno,to viem aj sam planujem komplet novy komp a casom 9600GT do SLI...ked vravim Casom,myslim tak,ze ked nebude uz stihat dokupim dalsiu,prosim Vas tak zbytocne ma za to nezd... ked neviete co s tym planujem dobre?je to zaklad slusnej moralky a konverzacie...zostavu budem ako som vravel komplet menit a kedze sa rad ucim nove veci chcel som sa spytat na SLI,aby som bol informovany..machrovat s tym neplanujem,ide mi cisto o vykon...a pointa Threadu?nieco nove sa naucit...
(ps:aky by bol svet pekny keby sa vsetci neriadili len popismi ale radsej odpovedali na otazky uzivatelov)
(ps:aky by bol svet pekny keby sa vsetci neriadili len popismi ale radsej odpovedali na otazky uzivatelov)
tak sa vyjadrim :roll:
ja ta nebuzerujem ja len hovorim vseobecne moj nazor na SLI.
Dalej pisal si ze planujes 9600GT SLi to je pekne :o ale! keD si to tak v hlave spocitas 9600GT stoji cca 4500sk-5000sk(zalezi od vyrobcu) plus Dalsiu do SLi to mas 9000-10000sk a samozrejme nejaku dobru dosku ktora ti to SLi bude tahat stoji tiez nejake peniaze cca 3500-4000sk(ja si myslim ze kludne aj viac) co mas CCA..14000sk(vsetko len priblizne ceny) len doska a VGA!! ,ale keD by sisi kupil jednu 8800GTS, sice ma trosku mensi vykon ako 9600GT v SLi co pochybujem zeby pri beznom hrani by si pocitil,v dobrom shope sa da 8800GTS kupit cca za 8000sk~ a keD to das do nejakej normalnej dosky napr: Asus P5B stoji cca 2000sk~ + ta doska podporuje 45nm cpu a ma velmi dobre OC a ine veci cize za toto by si zaplatil tych 10000sk keD to prepocitame usetril by si okolo 4000sk zaco by sa dali kupit napr: nejake velmi slusne ramky,vidis ako to je keD si to trosku aj prepocitas a mas velmi dobry pc za celkom slusne peniaze
a este si myslim ze s kludnym srdcom by si sa aj pozeral na ucet z elektriky
a masko teba poprosim zdrz sa trapnych argumentov
Dalej pisal si ze planujes 9600GT SLi to je pekne :o ale! keD si to tak v hlave spocitas 9600GT stoji cca 4500sk-5000sk(zalezi od vyrobcu) plus Dalsiu do SLi to mas 9000-10000sk a samozrejme nejaku dobru dosku ktora ti to SLi bude tahat stoji tiez nejake peniaze cca 3500-4000sk(ja si myslim ze kludne aj viac) co mas CCA..14000sk(vsetko len priblizne ceny) len doska a VGA!! ,ale keD by sisi kupil jednu 8800GTS, sice ma trosku mensi vykon ako 9600GT v SLi co pochybujem zeby pri beznom hrani by si pocitil,v dobrom shope sa da 8800GTS kupit cca za 8000sk~ a keD to das do nejakej normalnej dosky napr: Asus P5B stoji cca 2000sk~ + ta doska podporuje 45nm cpu a ma velmi dobre OC a ine veci cize za toto by si zaplatil tych 10000sk keD to prepocitame usetril by si okolo 4000sk zaco by sa dali kupit napr: nejake velmi slusne ramky,vidis ako to je keD si to trosku aj prepocitas a mas velmi dobry pc za celkom slusne peniaze
- pepe-flash
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
to Fatal1ty : 2x7600GT v SLI = vykon 8600GT, keD zozenies lacno (nie ako tu niektori chcu za 7600gt 1500,- a viac - max cena tejto karty je 1000,-), nie je co riesit.
Ja mam osobne 7600GT gainward + 7600GT expertvision, funguje to uplne v pohode. napr. hra witcher si pri auto nastaveni grafiky nastavi pri rozliseni 1680x1050 vsetko na max.
Ja mam osobne 7600GT gainward + 7600GT expertvision, funguje to uplne v pohode. napr. hra witcher si pri auto nastaveni grafiky nastavi pri rozliseni 1680x1050 vsetko na max.
all23 napísal:tak sa vyjadrim :roll:
jasne dakujem rad s anaucim nieco nove dakujem za tvoj pristup,myslim ze na kazdom fore by to tak malo byt ako vravim,cielom tohot threadu bolo naucit s anieco o SLI, co som sa naucil vdaka ludom ako ty.Este raz dakujem a pouvazujem o tom...a co vravis n ataku 8800GTS 640Mb?bolo by to lepsie ako single riesenie??