SUPER LASER!!!!!
bez toho to mas ako so slnkom a lupou
Slnko samotne ta nepopali...ale keD sustredis vacsiu plochu na do jedneho bodu je to ine...
Iba tak pre zaujimavost som to meral a s lupou (D=6cm) mi merak nameral max 200 C....cez leto to bude este lepsie....trebalo by to nejaku poriadnu lupu... 8)
Slnko samotne ta nepopali...ale keD sustredis vacsiu plochu na do jedneho bodu je to ine...
Iba tak pre zaujimavost som to meral a s lupou (D=6cm) mi merak nameral max 200 C....cez leto to bude este lepsie....trebalo by to nejaku poriadnu lupu... 8)
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
neviem ci by laser z br bol silnejsi lebo (infra)cervena ako iste viete z fyziky vykazuje znamky tepla, ostatne ziarenia maju ine vlastnosti....a co sa tyka tohoto "projektu" tak uz uz idem do tohoToman napísal:- ja tu mam jednu CD napalovackum s tou by to teda neslo?
- tak ma napadlo ze najsilnejsi laser bude asi v BluRay napalovacke
T.
- Crazy_Horse
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- no... problem zo zlabou intenzitou vyrieseny - (vybyte baterie) uz saze svieti poriadne....
- housing som upravil
- luc som zaostril...... (ako sa dalo)
- problem je v oplike, ak luc zaosrtim na bod tak stale mam okolo neho rozptilene velmi vela svetla....
- chce to LEPSIU optiku...
- housing som upravil
- luc som zaostril...... (ako sa dalo)
- problem je v oplike, ak luc zaosrtim na bod tak stale mam okolo neho rozptilene velmi vela svetla....
- chce to LEPSIU optiku...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
KUA, KUA!!!
Ako uz vcera (za denneho svetla) sa mi tel laser javil silny ale teras???!!!!
- mam pocit ze je to brutus!!!! (samozrejme v porovnani s beznim ukazovatkom)
- aktualny problem: ani pri lebelepsej snahe nedokazem doklasne zaostrit luc (pouzita optika z ukazovatka)
Ako to svieti:
- ak som namieril laserove ukazovatko na naprotivny barak (150m) v tme tak som 30 sekund hladal malu bodku, ale nasiel som...
- ak mierim "napalovackou" na tom istom baraku vidim "dvojmetrove metrove koleso s vyraznou bodkou v strede...."
- vraha laseru je vyditelna (ako v americkom filme)
- a to laser krmim len 2.7V (ukazovatko sa krmi 4.5V)
- zohnal som si lupu 100mm, ak ndem mat cas tak s tym budem experimentovat
T.
Ako uz vcera (za denneho svetla) sa mi tel laser javil silny ale teras???!!!!
- mam pocit ze je to brutus!!!! (samozrejme v porovnani s beznim ukazovatkom)
- aktualny problem: ani pri lebelepsej snahe nedokazem doklasne zaostrit luc (pouzita optika z ukazovatka)
Ako to svieti:
- ak som namieril laserove ukazovatko na naprotivny barak (150m) v tme tak som 30 sekund hladal malu bodku, ale nasiel som...
- ak mierim "napalovackou" na tom istom baraku vidim "dvojmetrove metrove koleso s vyraznou bodkou v strede...."
- vraha laseru je vyditelna (ako v americkom filme)
- a to laser krmim len 2.7V (ukazovatko sa krmi 4.5V)
- zohnal som si lupu 100mm, ak ndem mat cas tak s tym budem experimentovat
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent