Problem s nenabehnutim monitora po vysavani compu

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
Erazmus
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00

Problem s nenabehnutim monitora po vysavani compu

Príspevok od používateľa Erazmus »

Mal som CPU pretaktovany z 2,53GHz na 3,1Ghz a na tejto frekvencii som ho pouzival asi pol roka,asi pred tyznom som chcel zapnut PC a nezapol sa mi monitor.Resetol som BIOS a vsetko bolo OK.Znovu som pretaktoval CPU a opet ten isty problem.Chcel som sa vas opytat co to moze sposobovat.
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Si sa tusim rozhodol, ze nam oznacenie procesora budes tajit. Nemyslis, ze je ta informacia spolu s opisom celej zostavy dost dolezita :roll:

stastie ale, ze mam cislo na vesticu Theodoru, ta mi prezradila, ze by sa mohlo jednat o:
Celeron D, Asrock775i65g, 1024MB DDR400, Sapphire 2600xt AGP

- Nezapnuty monitor znamena, ze vetko nabehlo, len monitor nie? Alebo nenabehol cely pocitac? A ak nenabehol, ani nenastartoval, ci chvilu bezal (napr. ventilatory sa roztocili) a az nasledne sa restartoval, pripadne uplne zhasol?
- Nenachadzaju sa na doske diódy signalizujuce postup bootovania, kde by sa dalo zistit, co sposobuje zavadu?
- Ako si zistil, ze pricinou zavady by mohol byt procesor? Pri OC netaktujes predsa len procesor. Nemohla by byt zavada napr. v RAM?
- Skusal si nizsi takt CPU ako 3.1GHz, cize nieco medzi default a tymto taktom?
- Otestoval si funkcnost compu aj pri znizeni delicky na pamatiach pri OC? A ak mas dva pamatove moduly, skusal si bootovanie pri OC len s jednym modulom?
Erazmus
Nový používateľ
Nový používateľ

vsetko nabehlo len monitor nie

Skusal som taktovat aj na 3GHz a ten isty problem.Na zakladnej frekvencii pc pracuje normalne.
Bikermotyl
VIP
VIP

Erazmus napísal:vsetko nabehlo len monitor nie
hmm, tak to meni radikalne situaciu, rozhodne to teraz nepatri do sekcie "Procesory"
...CPU-ckom to totiz nebude ani nahodou, ak system normalne startuje, len monitor sa nezapne

...takze presun do sekcie "Hardware vseobecne"

btw, podobna zalezitost sa udiala viac krat u kamarata - comp normalne nabehol, len monitor sa nezapol. Udialo sa to vzdy, keD vysaval prach z compu. A nebolo to taktovanim. Rozbehaval som to nasledne u neho vzdy ja niekolko minut.

...si si ty na 100% isty, ze sa problem vyskytuje u teba vplyvom taktovania? Nemohol by byt zadrhel niekde inde?
Erazmus
Nový používateľ
Nový používateľ

Predtim ako sa to stalo aj ja som vysaval prach z kompu.
Bikermotyl
VIP
VIP

zaujimave
...opat zmena situacie

...takze okrem presunun do sekcie "Hardware vseobecne" aj uprava nazvu vystihujuca problem

U kamarata, ktoreho som spominal vyssie, sa ako najpravdepodobnejsia pricina javila redukcia DVI/VGA. Nie je to vsak overene na 100%. Kabel sme menili, skusali aj oba konektory na grafe a pre istotu aj iny monitor. Vsetko z tohto bolo O.K. a aj comp normalne bezal, len ten monitor sa "nerozbehol". Takze ostavala len ta redukcia z grafy do kabla VGA, a po doraznom natlaku na nu sa obraz objavil. Otestovat to ale s inou redukciou sa nepodarilo. V tej chvili iny kus nebol a neskor sa nato zabudlo, keDze comp uz dlhu dobu tento problem nezaznamenal. Kamarat si radsej bednu odtiahol mierne od steny, aby sa s vysavacom zanu dostal bez jej presunu.

btw: zaujimava je zhoda tvojho priezviska s kamaratovym. Hadam nebude problem prave v tom, keDze nikde inde tento problem nebol zaznamenany :lol:
Erazmus
Nový používateľ
Nový používateľ

ja redukciu nepouzivam, tak to asi necham tak ako je a budem komp pouzivat na zakladnej frekvencii,ved je to celeron.

Návrat na "Hardware všeobecne"