stavbari...aky co najlepsi material pomer cena-kvalite/uspora by bolo vhodne na zateplenie severnej a vychodnej casti domu? plocha priblizne 3x6 a 3x12 m2 ?
planujem nahodit okolo domu nieco ale neveim co by bolo naj...
uprednostnim osobne skusenosti
tak ma napadlo ze to dam i tu...
dik
stavbari poradte pls
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
stavbari poradte pls
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
teraz neviem ci planujes nejaku stavebnu upravu alebo len nejaky lachky addon
takto by sa to malo robit:
1) dat dole staru omietku(podklad ocistit az na tehlu, tvarnice, beton,... )
2) ocistit kludne aj striekanim vody z hadice (ale zas nie ze budes na jedno miesto striekat 1/2 hodinu)
3)naniest suvislu vrstvu stavebneho lepidla na polystiren
(viem ze ,,majstri,, davaju len do rohov a do stredu taku gucu ale ja pisaem ako sa to ma robit)
4)pritlacit rovnomerne na stenu
5)fixacia srobmi a podlozkami
6)omietka (povrchova uprava dla zelania zakaznika, ja preferujem srierku na sietku :rychle,pekne,efektovne, dlhotrvajuce)
neoplati sa setrit na hrubke polystyrenu, myslim ze pod 100mm sa neoplati ist
polystyten je to stale ten isty je jedno od akeho vyrobcu kupis, oplati sa pozret nejaku akciu v stavebninach niekedy to byva tak ze kupis nejake m2 a dostanes zadarmo lepidlo
btw to lepidlo je ako cement, miesa sa z vodou a na roznasanie je idealna spachtla
setrit alebo odflaknut nieco sa neoplati ...
takto by sa to malo robit:
1) dat dole staru omietku(podklad ocistit az na tehlu, tvarnice, beton,... )
2) ocistit kludne aj striekanim vody z hadice (ale zas nie ze budes na jedno miesto striekat 1/2 hodinu)
3)naniest suvislu vrstvu stavebneho lepidla na polystiren
(viem ze ,,majstri,, davaju len do rohov a do stredu taku gucu ale ja pisaem ako sa to ma robit)
4)pritlacit rovnomerne na stenu
5)fixacia srobmi a podlozkami
6)omietka (povrchova uprava dla zelania zakaznika, ja preferujem srierku na sietku :rychle,pekne,efektovne, dlhotrvajuce)
neoplati sa setrit na hrubke polystyrenu, myslim ze pod 100mm sa neoplati ist
polystyten je to stale ten isty je jedno od akeho vyrobcu kupis, oplati sa pozret nejaku akciu v stavebninach niekedy to byva tak ze kupis nejake m2 a dostanes zadarmo lepidlo
btw to lepidlo je ako cement, miesa sa z vodou a na roznasanie je idealna spachtla
setrit alebo odflaknut nieco sa neoplati ...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
no, my ideme zamurovat chodbu (asi 2*2 m2 po odratani okna, ktore v novej stene bude) a ako material na zateplenie sme si vybrali taku zaujimavu vec - polystyrenove gulicky obalene v cemente a znovu zlepene do polystyrenovej dosky - ma to vraj rovnaku izolaciu ako obycajny PS, ale narozdiel od neho dokaze cez to stavba "dychat" ...
//EDIT - hambim sa ako pes
//EDIT - hambim sa ako pes
Naposledy upravil/-a LittleMan v So 03. Máj, 2008, 17:27, upravené celkom 1 krát.
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
myslim, ze je to toto: http://www.rydoz.sk/styrcon.html
Life is short - enjoy it!