AMD/ATi R(V)7x0
Re: AMD/ATi "R7x0"
hmm $329 za GDDR5 512MB verziu RV770XT....no neviem neviem, mi to coraz viac pripada akoby ATI chcela konkurovat len G92b....tak teda asi kupujem predsa len GT260...no co uz.
Re: AMD/ATi R7x0
Som trochu prekvapeny, ze 1GB verziu s GDDR5 uvadzaju mimo Q3...a bez cenovky. Aspon v high resolutions by mohla poskytovat trochu lepsie vysledky v porovnani s 9800GTX. Ked odpocitam cely marketing hype, tak realne vidim 1GB verzie asi o 15-20% nad 9800GTX v najlepsom pripade. Co pri entry price pre 4870 1GB cca. $350 nie je prave to prave orechove. Nerozumiem tomu timingu ked maju naplanovanu 4870X2 na Q4. A cenovo by to defintivne mali tlacit viac dolu, ked 9800GTXky kupis za $270-$300 s klesajucou tendenciou. Motivacia pre kupu GT260ky stupa kazdym dnom, ale mozno benche prekvapia
Re: AMD/ATi "R7x0"
Podľa mňa je tu vyjadrená pravda. V hrách je výkon nižší ako v testoch a simuláciách. Výrobcovia omračujú trh (kupujúcich) frame-ami, bodmi aby nestratili okruh zákazníkov, ale pes je zakopaný v hrách (či skôr v tvorcoch hier). Myslím si že nevyužívajú skutočný výkon VGA ani na polovicu. Ak sa dnes používajú čipy VGA na vedecké výpočty a simulácie, znamená to, že sú na sakra vysokej úrovni. Kvôli herným vývojárom neschopným využiť možnosti GPU na maximum a dožadujúcim sa "vyššieho výkonu" a nenažratým vydavateľom nútiacim vývojárov rýchlo-rýchlo spustiť hru (Gothic III - jeden príklad za všetky) vývojári VGA podľa mňa ani nestíhajú dokončiť jeden projekt a už sú nútení dávať do obehu ďalší "výkonnejší". Je to na škodu veci, lebo to zbytočne predražuje nové VGA a mnohé technické zlepšenia ostávajú neodhalené. Stačí porovnať napr X1900GT a HD 3850-ku v hre a potom v synth teste. (http://www.tomshardware.co.uk/charts/de ... 633%2C1609" onclick="window.open(this.href);return false;crux2005 napísal:neviem aký výkon očakávaš ty, ale ja nie viac ako ~ 1.3x G92 v hráchfobos napísal:ak si AMD cenni RV770 na tolko dolarov, znamena to jedine .. snad si kazdy domysli
viac jedine vo vybraných testoch
Ako je možné, že je v hre rozdiel len 6 frame-ov? Medzi kartami je rozdiel minim. dvoch generácií a technologicky je to neporovnateľné. A napriek tomu nedávajú rozdiel viac ako 6-7 obrázkov. Tu by mal byť rozdiel v rádoch a nie jednotkách.
Možno je ale chyba aj v nás. Koľko z nás užívateľov sa nevie dočkať quad core CPU alebo GPU. Jednoduchá otázka je - NAČO? Sú schopné dnešné aplikácie využiť 4 simultánne pracujúce jadrá, alebo to dokážu len programy k tomu uspôsobené? Koľko z nás, čo sme hnali CPU do vyšších taktov to pri práci s kompom aj reálne spozorovalo?
A ešte jedna vec. Z niektorých príspevkov je cítiť až škodoradosť ak sa nedarí druhému táboru v pretekoch NV-ATI. Logika mi ale hovorí, že ak jeden z tejto dvojice padne na hubu, doplatíme na to my, koncoví užívatelia. Ceny sa vyšplhajú do nebies (niet koho podliezať s cenou), služby zákazníkom sa stratia (zvýši to zisky vlastníkom) a vývoj sa zastaví (vylacní to výrobu).
2Aradan: Jedna veľká pravda, čo si napísal. Napríklad ja fandím aj nV aj ATI. A vždy si kúpim tú grafiku, ktorá mi viac vyhovuje, má lepší pomer cena/výkon atď.
Ešte taká maličkosť. RV770XT má stáť 229 doláčov? Celkom dobrá cena nie? Zdroj Fudzilla, čiže to beriem aj tak s rezervou.
Ešte taká maličkosť. RV770XT má stáť 229 doláčov? Celkom dobrá cena nie? Zdroj Fudzilla, čiže to beriem aj tak s rezervou.
RV770XT bude s 512MB GDDR5 predavana za $329, RV770PRO s 512MB GDDR3 bude za $229. RV770XT s 1GB GDDR5 za $349.
Obchodníci platia za HW v dolároch a solídny si neprihodí viac ako 5-10% (v závislosti na celkovej cene). Čím viac posilňuje koruna, tým je to pre nás v konečnom dôsledku lacnejšie.crux2005 napísal:je reálna, otázne je ale, ako sa prepočíta na koruny
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
V europe ? Ani nahodou. U nas sa plati tvrdymi eurobankovkami do europskych pobociek vyrobcov (vacsinou su tieto firmy v Nemecku).Aradan napísal:Obchodníci platia za HW v dolároch a solídny si neprihodí viac ako 5-10% (v závislosti na celkovej cene). Čím viac posilňuje koruna, tým je to pre nás v konečnom dôsledku lacnejšie.crux2005 napísal:je reálna, otázne je ale, ako sa prepočíta na koruny
To asi ťažko viz. čo ti hore napísal Fero. Tu nie sme v USA a aj tá tvoja akási solídnosť v percentách je mimo - predajcu a obchodníka nerobia "solídnym" percentá. Ja by som povedal že je lepšie sa nemiešať do vecí, ktorým nerozumieme ako písať mimo..Aradan napísal:Obchodníci platia za HW v dolároch a solídny si neprihodí viac ako 5-10% (v závislosti na celkovej cene). Čím viac posilňuje koruna, tým je to pre nás v konečnom dôsledku lacnejšie.crux2005 napísal:je reálna, otázne je ale, ako sa prepočíta na koruny
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555