AMD/ATi R(V)7x0

Špekulácie o nevydaných produktoch...
Používateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 9265
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa GABO »

Aradan napísal:
GABO napísal:
Aradan napísal:
crux2005 napísal:je reálna, otázne je ale, ako sa prepočíta na koruny
Obchodníci platia za HW v dolároch a solídny si neprihodí viac ako 5-10% (v závislosti na celkovej cene). Čím viac posilňuje koruna, tým je to pre nás v konečnom dôsledku lacnejšie.
To asi ťažko viz. čo ti hore napísal Fero. Tu nie sme v USA a aj tá tvoja akási solídnosť v percentách je mimo - predajcu a obchodníka nerobia "solídnym" percentá. Ja by som povedal že je lepšie sa nemiešať do vecí, ktorým nerozumieme ako písať mimo..
Nikdy som netvrdil, že by som bol odborník na cenotvorbu. Rád sa nechám poučiť. Toto je bežná cena 3870-ky: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... _-14102719" onclick="window.open(this.href);return false;
Aká je podľa Teba veľkoobchodná cena? Žeby to bolo ešte menej ako 140 dolárov? Ak áno, neverím, že o veľa. Ale ako som povedal, rád sa nechám poučiť. Čo sa týka platenia za HW, tak obchodník, ktorý mi občas pomáha zháňať HW, platí za dodávky z Ázie a sev. Ameriky v dolároch. Nerobím mu účty, tak som to nevidel na vlastné oči, ale nemal mi prečo klamať.
Predajná politika veľkých výrobcov (čohokoľvek) je regulovať výšku predajnej ceny svojho tovaru parciálnymi dohodami s predajcami. Myslím si, že uletené ceny môžu mať len hadrbolci, čo nakupujú HW v OBCHODOCH a potom ďalej navyšujú cenu aby zarobili aj oni.
Napíš mi aké máš s týmto skúsenosti ty. Každý nový poznatok vítam.
Fero ma opäť predbehol v odpovedi, teda či čiastočne aj odpovedal. Čo sa týka tvojho známeho, ktorý nakupuje HW priamo v Ázii a USA. Podľa toho čo viem, tak toto sú už, čo sa obchodu týka 3 krajiny a el. súčiastky nakupované priamo tam nemajú CE znak (aj keď vieme, že sa bežné robí, že ten znak tam bez zhody poputuje tak či tak...ide to ale na triko toho kto podvádza). Ten tvoj známy, by teda ako distribútor (čím sa defacto stáva keďže uvádza na TRH EU danú vec ako prvý a stáva sa distribútorom / výrobcom) mal dať el. produkt certifikovať aby mal vyjadrenie o zhode a pod. Ono mam aj ja zákazníkov, ktorí sú mierne väčší čo sa týka biznisu a nosia si bežne sami veci z USA / ÁZIE sem s tým, že nejaká certifikácia, CE a pod. majú niekde resp. ani nevedia. Ono je iné nakúpiť ako koncový zákazník pre SEBA a inak keď nakupuješ na firmu / spoločnosť, ale podľa toho ako píšeš ti to neznáme nebude. Si predstav situáciu, že nakúpiš zdroje z AZIE a budeš predávať ich bez zhody, alebo CE znaku. Dáš ich na ďalší predaj a za polroka klientom, ktorí to majú vypáli počítače. Stačí, že jeden z nich a TAKÝ SA NÁJDE to dá na obchodnú inšpekciu a JE TO JASNÉ....mal som sám podobný problém a naozaj ma to stálo kopec nervov a dokazovania (a ten zdroj mal CE znak aj všetko čo je potrebné mať). Mne ako distribútorovi CHODIA kontroly na recykláciu, CE znaky a pod. veci iným neznáme 3x do roka - kontrolujú faktúry podľa toho, ako majú oni podané informácie z toho, čo priveziem. Väčšina obchodu sa deje ako to písal Fero...EU pobočky hlavne.

Ta cena newegg je naozaj mimo normálneho rozumu aspoň na Európu...BGS nemá na karte určite 1000SK :D. Dnes sa bežné komponenty predávajú horko ťažko s 6-7 percentami, niektorí (nie VO) (čo už našťastie skrachovali) predávali aj so 3-4, ale to sa akosi nedá (väčšinou neutiahneš náklady na RMA, lebo dnes sa pokazí všetko skoro, a čo sa nepokazí zvyknú kaziť špekulanti...).

Inak ten predchádzajúci post vyznel dosť blbo tak sa ospravedlňujem... :-) ...nebolo cieľom nejako podpichovať alebo vyvršovať sa.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
cyan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 09:35

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa cyan »

Vela ludi tu zabuda na fakt, ze EU nie su USA. V EU mame sice jednotny trh, ale ceny sa upravuju na zaklade trhovej ekonomiky pre tu ktoru krajinu. Navyse mozes tazko porovnavat newegg s nasimi VO. Na anandtechu je pekny clanok o prevdazkach neweggu, a ked si to precitas asi ti bude hned jasne, ze preco su tam ceny ake su a to ani neprihliadam na fakt, ze legislativne (vid. DPH) a trhove danosti v statoch su velmi specificke. Akonahle sa rozsiri statut "Europskych spolocnosti" (1 firma pre vsetky EU staty a la USA) a budu moct operovat na baze ako newegg tak sa to urcite prejavi aj na cenach, ale dovtedy si musime vystacit s tym co ponuka lokalny trh. Marze obchodnikov su mizerne a Slovensko uz zdaleka nie je uz low-cost krajinou a do buducna sa to bude len "zhorsovat". Pockaj 1-2 roky po prijati eura (tie ceny stupnu na EU priemer vid. nemecke hw stranky), ten silny konverzny kurz sme nedostali zadarmo. Celu situaciu pre laickeho pozorovatela komplikuje aj aktualna situacia v USA za posl. 18 mesiacov (si myslis, ze tie ceny by boli take aj mimo recesie), spojena s neadekvatne posilnenym kurzom SKK (vid. revalvacia centralnej parity). Je to velmi specificka situacia podmienena aktualnym vyvojom, takze porovnavas tu jabla a traktory.

A kazdy kto sa trochu vyzna do vyrobnych nakladov pre hw (vid. TSMC a cenovu politiku pre volume orders) predsa dokaze zratat 2+2 a je mu jasne, co je na trhu so specifikami EU mozne a co nie. Pozri sa najprv do regulacii EU na import/colne sadzobniky/dph/cetifikacia/servisne sluzby/hospodarska situacia a skus si to vypocitat. Ja sa cudujem, ze je tu vobec tolko e-shopov a ze sa uzivia (lebo slovaci su skoro ako nemci v tomto a la "Geiz ist geil" a dostat vsetko zadarmo a potom sa stazovat, ze servis je nap##u), lebo vo svete skor vyhrava koncentracia ako strategia na prezitie. (staci kuknut na masospracujuci priemysel v SR).

just my 2c
Používateľov profilový obrázok
crux2005
VIP
VIP
Príspevky: 10030
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa crux2005 »

faugusztin napísal:Fakt ?
áno, ja som poukazoval na fakt, prečo sa rozhodla nV pre GDDR 3 pamäte a nie pre GDDR 5 v prípade G200 - konkrétne GTX 280/260 - kvôli dostupnosti týchto pamätí

ja som neporovnával výkon, cena čipu, veľkosť čipu atď,
dostupnosť je key word a to je niečo diametrálne odlišné
faugusztin napísal:(a 2900, ale ta je mimo temy)
samozrejme, neviem o tom, že by nV vyrábala R600
faugusztin napísal:a prechod na 55nm proces ich bude tiez nieco stat, navyse bude to mat pre nich zmysel?
to je to, že nevsadili hneď na 55nm proces keď bol ešte defacto "novinka" ale až neskôr, okrem toho 55nmn ! = 55nm proces, existuje viacero variant

prečo by G92b nemal byť 55nm čip ? viem(e) dobre, že dlhšiu dobu testovali 55nm čipy
a koniec koncov, prečo by pre nich nemal mať zmysel ?
s pozdravom, crux.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa faugusztin »

crux2005 napísal:samozrejme, neviem o tom, že by nV vyrábala R600
Poprosim ta, aby si si to precital este raz a citaj co tam je naozaj napisane, nie to co si myslis ze je tam napisane. Je dost smutne, ze na toto musim upozornovat admina.
Nic v zlom, ale vyberas si co sa ti hodi. Cela debata zacala o tom, ze si napisal "AMD/ATi by sa pomaly mala začať učit zo svojich chýb ...". A prave to robi. Nezenie sa za highendom, nezenie sa zbytocne za 512 bitovym pamatovym rozhranim (ktore zvacsuje rozmery a komplexitu jadra), nezenie sa za maximalnym vykonom za maximalnu cenu - sustredi sa na najvynosnejsi sektor a tym je mainstream. Co sa tyka DDR5, zjavne to maju velmi dobre spocitane (odkial vies ze budu problemy s dostupnostou ?), takze take poznamky su uplne zbytocne. A celu tuto predchadzajucu debatu zacala tvoja poznamka "prečo asi vsadila nVidia na 512bit zbernicu ?". Tam som podotkol, ze na toto NVidia vsadila iba v absolutnom highende za absolutne vysoku cenu.
Používateľov profilový obrázok
crux2005
VIP
VIP
Príspevky: 10030
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD/ATi "R7x0"

Príspevok od používateľa crux2005 »

Aradan napísal:Podľa mňa je tu vyjadrená pravda. V hrách je výkon nižší ako v testoch a simuláciách. Výrobcovia omračujú trh (kupujúcich) frame-ami, bodmi aby nestratili okruh zákazníkov, ale pes je zakopaný v hrách (či skôr v tvorcoch hier). Myslím si že nevyužívajú skutočný výkon VGA ani na polovicu. Ak sa dnes používajú čipy VGA na vedecké výpočty a simulácie, znamená to, že sú na sakra vysokej úrovni. Kvôli herným vývojárom neschopným využiť možnosti GPU na maximum a dožadujúcim sa "vyššieho výkonu" a nenažratým vydavateľom nútiacim vývojárov rýchlo-rýchlo spustiť hru (Gothic III - jeden príklad za všetky) vývojári VGA podľa mňa ani nestíhajú dokončiť jeden projekt a už sú nútení dávať do obehu ďalší "výkonnejší". Je to na škodu veci, lebo to zbytočne predražuje nové VGA a mnohé technické zlepšenia ostávajú neodhalené. Stačí porovnať napr X1900GT a HD 3850-ku v hre a potom v synth teste. (http://www.tomshardware.co.uk/charts/de ... 633%2C1609" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako je možné, že je v hre rozdiel len 6 frame-ov? Medzi kartami je rozdiel minim. dvoch generácií a technologicky je to neporovnateľné. A napriek tomu nedávajú rozdiel viac ako 6-7 obrázkov.
nemôžeš zase všetko hodiť na vývojárov hier, to, že v určitej hre je niečo v RV670 limitujúci faktor (HD 3500 napr.), ktorý nedovolí sa odtrhnúť výraznejšie od staršej karty, neznamená, že na vine je programátor - pri vývoji čipu sa tiež musia robiť kompromisi a kto bráni AMD/ATi aby poskytli pomoc pri tvorbe hier ? aby bola odladená na ich GPUs, lebo to vedia najlepšie oni, čo presne treba zohladniť atď.

medzi X1900 GT a HD 3850 by som reálne videl len 1 generáciu, R580(+) vs. R600 = RV670, Direct3D 10.1 možno zanedbať s ďalšími minimálnymi zmenami - vo výkone samozrejme, lebo aspoň ja hovorím o "generácii" len keď je splnená podmienka - vysoký výkonnostný nárast (primerane vysoký)
to je vždy subjektívne ... :)

a ja tam vidím rozdiel 13 FPS, čo je ale veľmi dobré, keď si pozrieš, že je to viac ako SLI zapojenia GeForce 7. generácie
Aradan napísal:Tu by mal byť rozdiel v rádoch a nie jednotkách
ten nie je tak jednoducho docieliteľný
R300, G80 sú veľmi jasné výnimky v doterajšej histórii, ktoré poskytli oproti predchádzajúcej generácii v extrémnych prípadoch aj 3x výkon predchádzajúcej karty (8800 GTX) a rovnako aj veľký technologický pokrok (podpora D3D 10)
s pozdravom, crux.
cyan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 09:35

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa cyan »

faugusztin napísal:odkial vies ze budu problemy s dostupnostou?
AMD has just confirmed the marketing name for RV770 yesterday which is no surprise to anyone, the Radeon HD 4800 series. RV770PRO is Radeon HD 4850, RV770XT is Radeon HD 4870 and R700 is Radeon HD 4870 X2. AMD will be shipping RV770 GPUs to AIB by end of this month and you can expect different card designs from the manufacturers at launch. AMD is set to launch the Radeon HD 4850 on June 18th and it is definitely a hard one with retail availability on the same day. Radeon HD 4870, however, will be launched a week later on June 25th with retail availability in July due to GDDR5 availability. Radeon HD 4870 X2 will come later in Q3. As for the clocks, we won't be revealing them yet but the RV770XT core clock is not going anywhere above 800MHz.

http://www.vr-zone.com/articles/AMD_To_ ... /5777.html

Ta dostupnost sa tyka najma volume shipmentov na 1GB GDDR5 verzie. Ked je badatelny znacny shift na HD gaming a podporu 1920*1200+ koho este vobec zaujimaju 512MB karty.
Používateľov profilový obrázok
crux2005
VIP
VIP
Príspevky: 10030
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa crux2005 »

faugusztin napísal:Poprosim ta, aby si si to precital este raz a citaj co tam je naozaj napisane, nie to co si myslis ze je tam napisane. Je dost smutne, ze na toto musim upozornovat admina.
Nic v zlom, ale vyberas si co sa ti hodi.
robím to isté čo ty
faugusztin napísal:nezenie sa za maximalnym vykonom za maximalnu cenu - sustredi sa na najvynosnejsi sektor a tym je mainstream.
Obrázok
zdroj: http://www.jonpeddie.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
faugusztin napísal:Cela debata zacala o tom, ze si napisal "AMD/ATi by sa pomaly mala začať učit zo svojich chýb ...". A prave to robi. Nezenie sa za highendom, nezenie sa zbytocne za 512 bitovym pamatovym rozhranim (ktore zvacsuje rozmery a komplexitu jadra)
v tom máš pravdu, ale musela vsadiť na 55nm proces, keď bol nový a to stáli len všetci svätí pri nej, že nemali znovu žiadne problémy a budúcnosti bude musieť znovu - 40nm atď ...
vsadila znovu na najnovšie pamäte
čo si myslíš, 2x RV770 + 2x 512MiB VRAM, bude najziskovejšie pre AMD/ATi ? teda áno, znovu spravili tú "chybu", vydať takúto karty

a všimol si si frekvencie ? znovu ich zvýšili
faugusztin napísal:Co sa tyka DDR5, zjavne to maju velmi dobre spocitane (odkial vies ze budu problemy s dostupnostou ?)
prečo teda nevsadila nVidia na GDDR 5 ? lebo veľmi túžili po 512bit zbernici a nevedeli kde inde zainvestovať tranzistory ?
faugusztin napísal:A celu tuto predchadzajucu debatu zacala tvoja poznamka "prečo asi vsadila nVidia na 512bit zbernicu ?". Tam som podotkol, ze na toto NVidia vsadila iba v absolutnom highende za absolutne vysoku cenu.
áno, to viem a odpovieš mi na otázku ? xP
s pozdravom, crux.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa faugusztin »

cyan napísal:Ta dostupnost sa tyka najma volume shipmentov na 1GB GDDR5 verzie. Ked je badatelny znacny shift na HD gaming a podporu 1920*1200+ koho este vobec zaujimaju 512MB karty.
Drvivu vacsinu zakaznikov. Kolko ludi ma 24 palcove a vacsie obrazovky ? Kolko ludi hra v rozliseni vacsom ako 1680x1050 ? Milujem tieto debaty o highende (ano, 1GB karty a 1920x1200 je highend), pricom drviva vacsina zakaznikov pouziva omnoho nizsie rozlisenia. Pozrime si napriklad Steam hardware stats :

800 x 600 - 1.71 % (30 399)
1024 x 768 - 32.01 % (568 390)
1152 x 864 - 5.16 % (91 684)
1280 x 960 - 39.13 % (694 938)
1440 x 900 - 7.55 % (134 060)
1600 x 1200 - 1.61 % (28 626)
1680 x 1050 - 9.14 % (162 302)
1920 x 1200 - 2.29 % (40 688)
Other - 1.39 % (24,710)

40 688 uzivatelov z 1,77M je "badatelny shift" a relevatne mnozstvo ? Nemyslim. Znova je to o rozdiele medzi mainstreamom (rozlisenia do 1680x1050, tam bohate staci aj 512M) a highendom.

crux2005, myslis tu otazku preco NVIDIA nepouzila DDR5 ? Mozno preto, lebo G200 nie je na to vhodny ?
Používateľov profilový obrázok
crux2005
VIP
VIP
Príspevky: 10030
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa crux2005 »

faugusztin napísal: Mozno preto, lebo G200 nie je na to vhodny ?
pracuješ u AMD/ATi ? :)


---------------------------------------------
je pravda, že Radeon grafickým kartám vystačí v priamom porovnaní s GeForce kartami rovnaký frame buffera aj na hry, kde druhé menované (GF), ho už majú plný
na 1GiB VRAM by preto mala vsadiť hlavne nVidia u svojich high-end kartách
- hlavne ide o textúry a hry, ktoré ich majú veľké s vysokým rozlíšením, príkladov by na to bolo veľa, z modernejších: Crysis a na ňom sa budú orientovať ďalšie "pecky"
s pozdravom, crux.
cyan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 09:35

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa cyan »

faugusztin napísal:
cyan napísal:Ta dostupnost sa tyka najma volume shipmentov na 1GB GDDR5 verzie. Ked je badatelny znacny shift na HD gaming a podporu 1920*1200+ koho este vobec zaujimaju 512MB karty.
Drvivu vacsinu zakaznikov. Kolko ludi ma 24 palcove a vacsie obrazovky ? Kolko ludi hra v rozliseni vacsom ako 1680x1050 ? Milujem tieto debaty o highende (ano, 1GB karty a 1920x1200 je highend), pricom drviva vacsina zakaznikov pouziva omnoho nizsie rozlisenia. Pozrime si napriklad Steam hardware stats :

800 x 600 - 1.71 % (30 399)
1024 x 768 - 32.01 % (568 390)
1152 x 864 - 5.16 % (91 684)
1280 x 960 - 39.13 % (694 938)
1440 x 900 - 7.55 % (134 060)
1600 x 1200 - 1.61 % (28 626)
1680 x 1050 - 9.14 % (162 302)
1920 x 1200 - 2.29 % (40 688)
Other - 1.39 % (24,710)

40 688 uzivatelov z 1,77M je "badatelny shift" a relevatne mnozstvo ? Nemyslim. Znova je to o rozdiele medzi mainstreamom (rozlisenia do 1680x1050, tam bohate staci aj 512M) a highendom.
Mozno sa na to pozeram trochu z US angle (prof. deformacia) :) Tu ma kazdy 4ty HDTV. HD gaming pre mna nie je len PC sektor, ale aj konzoly. Nevyjadril som sa asi celkom korektne. Staci pozriet napr: http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=27156" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale pozeram sa na to asi prilis subjektivne. Monetalne je asi 1920*1200 high end (ale skor mainstream segmentu), (osobne ho vidim zacinat pri 30" 2560*1600). Ten shift je badatelny, aj ked som to nafukol v predoslom poste. Staci pockat na rozsirenie blue ray a HD vysielanie v 2009 v USA (resp. i2010 v EU). Ale neni to thread o high ende.
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3923
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa Memnon »

dovtedy high-end dneska uz nebude high end a ludia nezacnu len tak z roztopase prechadzat na 24 a viac palcove monitory cize momentalne 512MB staci pre vela vela uzivatelov samozrjme ze ale ked sa do uvahy vezme ze najvacsie prachy sa sypu prave z highendu tak potom GB isto najde svoje uplatnenie
a jak do toho mozes tlacit konzoly?? a este samozrjme ostava otazka jak si tie grafiky poradia s vykonom vo vysokych rozliseniach ked uz teraz sa prepoklada ze 4870 bude o cca 1/4 vykonnejsi ako 9800GTX tak v tych max rozliseniach toho moc nepotaha (to ak teda rozpavame o HD GAMINGU a nie nejakych HD vysielaniach v USA)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa faugusztin »

Memnon napísal:dovtedy high-end dneska uz nebude high end a ludia nezacnu len tak z roztopase prechadzat na 24 a viac palcove monitory cize momentalne 512MB staci pre vela vela uzivatelov samozrjme ze ale ked sa do uvahy vezme ze najvacsie prachy sa sypu prave z highendu tak potom GB isto najde svoje uplatnenie
Omyl. Najvacsie prachy sa sypu z mainstreamu. Sice na jeden kus pri highende zarobis viac, ale na pocet kusov bije mainstream highend radovo (1x5000 Sk na highende vs 30x1000 Sk na mainstreame - co je podla teba lepsie pre vyrobcu?).
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3923
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa Memnon »

tak no posledne tabulky som nevidel bo neviem kde by som ich hladal ale z tej co sem postol crux vypliva ze ak by som povedal nieco ine tak by som si sral do huby
Obrázok
alebo ty si azda nekay marketingovy expert alebo ekonomicky mag ze mi vies povedat preco by tie udaje falsovali?


EDIT: no tak najdi a postni sem ty nejku zrovnavaciu tabulku predajnosti ok? jako mne je to jedno vytrhol si jednu vetu z toho co som pisal a nevies to nicim vyvratit len recami... este by som zobral ze pravda je niekde medzi ale naco rozoberas tuto prkotinu ktora nebola podstatou prispevku tou bola otazka ci 512MB Vram ma este co povedat
Naposledy upravil/-a Memnon v So 31. Máj, 2008, 00:55, upravené celkom 1 krát.
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa faugusztin »

Memnon napísal:...
Len je otazkou, akym sposobom sa to deli. My napriklad urcite radime 48x0 do mainstreamu, ale v tej tabulke bude vystupovat ako co ? Highend ? Tak potom o com sa vobec bavime. Malo by to zmysel, keby ta tabulka bola rozbita aspon na typy samotnych GPU, ale takto je to nic nehovoriaca tabulka (kto zaruci, ze napr. 3870 ci 8800GT by nebolo zaradene v tej tabulke napr. ako highend?).
Používateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 6514
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)

Re: AMD/ATi R7x0

Príspevok od používateľa Gudas »

Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Návrat na "Špekulácie"