Test 19" LCD monitorov v PC Revue 07/2005

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
subz3ro
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00

Test 19" LCD monitorov v PC Revue 07/2005

Príspevok od používateľa subz3ro »

Len pre zaujimavost, test vyhral (cena:vykon) monitor BenQ FP91V+ ktory dostal hodnotenie kvality zobrazovania 10/10, pricom ViewSonic VP191b dostal 8/10 ( :!: )

[OT]
Uz ste to niekto citali? Tiez sa Vam z klesajucej urovne tohto periodika dviha zaludok?
crux2005
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crux2005 »

Uz som to cital.tazko hodnotit kvalitu takto na dialku,pretoze som ani jeden z tych monitorov nevidel na vlastne oci.Myslis si,ze ten ViewSonic bol podhodnoteny ?? Pretoze s BenQ mam celkom dobre skusenosti.(aj so Samsungom).
s pozdravom, crux.
w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa w0rm0n »

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 23:10, upravené celkom 1 krát.
diablik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa diablik »

prave kvoli testu 19" monitorov+ adsl routerov som si kupil ten casopis (dnes) a zistil som, ze som vyhodil peniaze nadarmo. toen "test" je takt neuveritelne odflaknute, ze to az nie je pravda. v sekcii "herne monitory" su cele TRI!!! haha monitory... aj to tam chybaju napriklad siemens, hyundai, velmi kvalitny..... dalej chyba realne statistiky odozva napr (hlavne b2b) a podobne+ obrovska chyba chyba podpora alternativnych systemov!!!! v grafike dost popularnych (macOSX, linux, bsd....)

naopak routre su celkom pekne urobene, ale o5 chyba funkcnost pod inym OS!!! je jasne ze ten kvazicasopis povazuje za jediny OS windows, staci precitat uvodnik...fuj. amateri, to este aj v LEVELi (herny casopis) som mal pred rokom tri krat lepsi prehlad monitorov.....

vravim, vyhodene peniaze. p.s: ak ma niekto zaujem tak mu mozem poslat oskenovane strany s tym "testom"....
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.
kOsTi
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa kOsTi »

mno mohol bz si ten test hodit sem... pokial tym neporusis autorske prava alebo co ja viem... :)
w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa w0rm0n »

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 23:10, upravené celkom 1 krát.
diablik
Používateľ
Používateľ

no hej asi urcite by ste s tym mali vela trablov. a okrem toho ak by som to mal oskenovat v nejakej slusnej kvalite tak by to chcelo aspon 25MB/stranka :P a to je asi 10 stran....

I like Tux.
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Ked to zoskenujes v 300dpi, tak je to postacujuce na tlac aj citanie a urcite ta stranka nebude mat 25MB - pokial to nedas do bmp :P
Bezne by mala mat tak do 2MB v JPG. Cize to neni az tak vela.

A k urovni tohto mesacnika: ja som to zistil uz davnejsie a preto som minuly rok zrusil predplatne. Tie clanky co tam pisali som cital na nete s predstihom aj 2 mesiace. A kvoli par testom HW /aj to biednym/ sa neoplati casak kupovat.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
subz3ro

ludia.... fakt Vam to neradim citat - zbytocne sa bude rozculovat :wink:
Inak pre mna plati to iste co pisal diablik - zvycajne taketo periodika nekupujem, ale tento test ma ozaj zaujimal....
Proste zbytocne vyhodene peniaze :x
subz3ro

crux2005 napísal:Uz som to cital.tazko hodnotit kvalitu takto na dialku,pretoze som ani jeden z tych monitorov nevidel na vlastne oci.Myslis si,ze ten ViewSonic bol podhodnoteny ?? Pretoze s BenQ mam celkom dobre skusenosti.(aj so Samsungom).
No pozri... ten BenQ ma TN+F panel, ktory je zamerany na rychlu odozvu (8ms), pricom ViewSonic ma P-MVA panel, ktory sice nema az taku rychlu odozvu, ale vernost farieb je u MVA panel X-krat lepsia ako u TN+F.

Teraz mi povedz ako subjektivne to ten redaktor hodnotil, keD BenQ ma 10/10 a ViewSonic 8/10? Podla mna tam funguje nejake dodavatelske lobby /viD. vyborne hodnotenia BenQ a Samsung monitorov... vsetko je to TN+F/ - ale toto je moj osobny nazor :wink:
diablik
Používateľ
Používateľ

MaxMan napísal:Ked to zoskenujes v 300dpi, tak je to postacujuce na tlac aj citanie a urcite ta stranka nebude mat 25MB - pokial to nedas do bmp :P
Bezne by mala mat tak do 2MB v JPG. Cize to neni az tak vela.

A k urovni tohto mesacnika: ja som to zistil uz davnejsie a preto som minuly rok zrusil predplatne. Tie clanky co tam pisali som cital na nete s predstihom aj 2 mesiace. A kvoli par testom HW /aj to biednym/ sa neoplati casak kupovat.
no je to :OT: ale na skenovanie pouzivam HP software ktory nie je naj a to potom rovno vlozim do openofficu..... pri rozliseni 300 dpi mi vypise ze 1 stranka ma 25,45 MB pri 600dpi uz ma 1 stranka 100MB a pri 1200 dpi ma 1.6 GB!!! nechapem preco ale budiz

I like Tux.
subz3ro

diablik napísal:no je to :OT: ale na skenovanie pouzivam HP software ktory nie je naj a to potom rovno vlozim do openofficu..... pri rozliseni 300 dpi mi vypise ze 1 stranka ma 25,45 MB pri 600dpi uz ma 1 stranka 100MB a pri 1200 dpi ma 1.6 GB!!! nechapem preco ale budiz
:OT:
Hmm, tiez mam doma HP1315 multifunkcne zariadenie a tiez som si vsimol ze tam je zakladna volba 200. Mne sa tak zda, ze ta jednotka nie je DPI (bodov na palec) ale DPP (bodov na pixel?). Potom to dava zmysel ze tie vystupy su take velke :wink:
crux2005
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crux2005 »

subz3ro napísal:
crux2005 napísal:Uz som to cital.tazko hodnotit kvalitu takto na dialku,pretoze som ani jeden z tych monitorov nevidel na vlastne oci.Myslis si,ze ten ViewSonic bol podhodnoteny ?? Pretoze s BenQ mam celkom dobre skusenosti.(aj so Samsungom).
No pozri... ten BenQ ma TN+F panel, ktory je zamerany na rychlu odozvu (8ms), pricom ViewSonic ma P-MVA panel, ktory sice nema az taku rychlu odozvu, ale vernost farieb je u MVA panel X-krat lepsia ako u TN+F.

Teraz mi povedz ako subjektivne to ten redaktor hodnotil, keD BenQ ma 10/10 a ViewSonic 8/10? Podla mna tam funguje nejake dodavatelske lobby /viD. vyborne hodnotenia BenQ a Samsung monitorov... vsetko je to TN+F/ - ale toto je moj osobny nazor :wink:
To mas pravdu s tymi panelmi.... Inak,keD sme pri tom casopise,najviac sa zasmejem pri urcitych HW recenziach...... :lol: :lol: :RLOL: :RLOL: . Ten kdo ma pristup k internetu v podstate ziska tie a mozno(asi urcite ak ho to zaujima) lepsie informacie 3 tyzdne vopred a musi si platit len internet.Nastastie existuju kvalitne hardwarove/softwarove servere......... :) A somozrejme aj o takteni .... :o
s pozdravom, crux.
subz3ro

crux2005
JJ, vies ja si myslim ze najviac tragikomicky vyznieva ta dåzka a obsah "vraj-recenzie". Ako sa preboha moze na par mini-riadkoch zhodnotit LCD monitor? Manik tam slahne tabulku nejakeho pochybneho merania vernosti zobrazenia farieb ktorej nerozumie mozno ani on sam......... ziadne podrobnejsie popisane spravanie sa toho-ktoreho monitora zhladiska roznych kriterii (pozorovacie uhly, podsvietenie, doba odozvy G2G B2B a realny pocit pri hrani hier, sum pri MPEG-2/4 resp. na farebnych plochach, atD. atD.).
A skutocna tragedia je, ze sice ja alebo ty sa tukame po cele "co toto je?!" ale bezny clovek si podla takychto testov skutocne kupuje monitor :cry:
kju
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa kju »

Netreba citat ziadne casaky a toboz nie slovenske a ceske, aj PC World a chip ma pravidelne zaplatene recenzie. Je dos komicke ked pozeranm recenziu v ktorej nieco vyhra alebo sa umiestni napr 2 mieste a ma jednu reklamu na A4 stranku pred testom a dalsiu hned po teste A4ku.
Ved dobre viete ze na slovensku je fabrika na Samsung a redaktor ma asi nove LCD doma. :wink:

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"