Zdravim, má niekto skúsenosti s týmto GPS? Micronet USB GPS Receiver SP3150...
Ja som to skúšal nahodiť, všetko mi nájde, len nejako ho neviem ďalej využívať. V microsoft autoroute mi ho nenájde, vždy napíše že nenašlo GPS na porte. Vie mi niekto poradiť, ako to treba nastaviť, prípadne s akým softom to použiť, ktorý má zaznamenané tieto naše cesty, maďarsko, česko, rakúsko a dole až pri jadran . Dík.
takze nejake tie skusenosti s USB GPS mam jedna sa oto ze ho musis mat korektne nainstalovany, potom by ti dana aplikacia / driver mal vytvorit virtualny COM port cez ktory "tecu" data z GPS do kompu, osobne pouzivam USB GPS od Navilocku ale v principe je to uplne to iste co mas aj ty, jedna sa oto spravne nastavit v softe konfiguraciu COM portov pre GPS, mne to v autoroute fungovalo na prvy krat, tatkiez som skusal aj softy: PC Navigator 6, MapSource CityNavigator v8, nRoute, proste vsetky aplikacie ktore podporuju GPS sa mi podarilo rozchodit, najzlozitejsie to bolo s produktami od Garmin-u, ku ktorym potrebujes soft GpsGate, ktory dokaze vitvorit dalsie virtualne COM porty, ktore sa spravaju ako zariadenie GARMIN a mapy od Garmin-u dokazu z neho "sosat" potrebne data
Dík za radu, skúsim popozerať to fórum.
Inak virtuálny COM port mi to vytvorilo, len v Autoroute mi vždy vyhodí že na tom com porte nevie nájsť gps zariadenie. Skúsim ešte tie ďalšie softy ktoré si mi poradil, možno sa nejaký chytí a ešte popozerám aj na tom fóre či nebude nejaký trik v tom .