Regulovat ide iba SYSFAN2 a CPUFAN. Ostatne nejde regulovat. Takze sup sup, nakupit externy regulator ventilatorov .Figio napísal:CPU fan ano, ale my hovorime o systemovych fanoch...aspon teda ja ...keby niekto vedel ako sa daju tie regulovat na tejto doske tak nech mi t opls vysvetli ....lebo mam 3 12cm vetreaky, jeden zapojim do tvorpinoveho konektora na doske a ide mozno 500 rpm a tie druhe dva idu do trojpinu a tocia asi 1200, co je mi vela...any idea??
Všetko o Gigabyte P35-DS3
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
To je asi ina tema, zavisi to ale od tvojich poziadaviek. Mozes zacat od jednoduchych a lacnych cez funkcne zhodne (az na dvojnasobok regulovanych ventilatorov) pokracujucFigio napísal:dpc...a aky regulator by si odporucil?? asi co najlacnejsi by som chcel..
regulatormi s meracmi otacok a teplot az po regulatory ovladane softwarom cez USB rozhranie.
faugusztin Dokonala odpoveD.
Chcel by som len prihodit jeden produkt (maly ale ucinny - a postacujuci).
Link sem:
http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-Fa ... 2-849.html
Chcel by som len prihodit jeden produkt (maly ale ucinny - a postacujuci).
Link sem:
http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-Fa ... 2-849.html
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
skusal som fany v kazdom konektore a ani jeden nesiel regulovatbruno75 napísal:Na tej doske urcite ide regulovat CPU fan v pohode cez Speedfan. Je to vecou nadstavenia speedfanu.
Ked pridem z prace pozriem a napisem sem co konkretne treba zmenit aby to slo. Takze dont worry
takze som stale worry
Spoiler: ukázať
Re:
I-pop napísal:Mam podobne skusenosti s DS4 (co sa CPU fan-u tyka). Skusal som to so speedfanom (podla niekoho navodu) a neslo mi to. Jedina cesta bola nastavit predvolene módy v biose a tak ide CPU iba 550 ot/min.
Skusal som rozne kombinacie nastavenia v biose, ale bez uspechu...
No otvor si v speedfane nasledovne:
Configure > Advanced > Chip > IT8718F > PWM1 mode > Set to > Software controlled > Remember it
Konfiguracia > Pokrocile > Cip > IT8718F > PWM1 mode > Nastavit na > Software controlled > Zapamatat si
Mne to krasne funguje ale samozrejme treba si nadstavit aj hranicne teploty (Konfiguracia > Teploty > ...) a hodnoty otaciek fanu (Konfiguracia > Rychlosti > ...)
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
Re: Gigabyte p35 DS3 + jej muchy.
Bruno dík - vyskúsam.
btw nevies ako to más nastavené v Bios-e?
btw nevies ako to más nastavené v Bios-e?
Bios klasika defaultne.
CPU fan regulacia mi ide korektne pri tom Speedfan nadstaveni a default hodnotach biosu.
CPU fan regulacia mi ide korektne pri tom Speedfan nadstaveni a default hodnotach biosu.
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Chcem sa opýtať majiteľov na pár vecí:,
1. Aký máte na tejto doske vDrop (presne prosím, ideálne po zapnutí záťaže v TAT - vtedy je vDrop najvyšší) a ako vám kolíše napätie procesora (v idle aj v burne).
Prosím hodnoty napätie z CPU-Z 1.46.
2. Funguje vám AHCI mód, ak používate Windows XP?
3. Všetkým vám robí tzv opakovaný štart, teda pri zapnutí sa na sekundu doska zapne, roztočí ventilátory, vypne a až potom naštartuje? (moja P5B to totiž robí)
4. Nemáte problém so štartom dosky, poprípade výpadok nastavení BIOSu?
5. Máte niekto na tejto doske procesor rady E8xxx? Sú nejaké problémy s kompatibilitou?
Ďakujem!
1. Aký máte na tejto doske vDrop (presne prosím, ideálne po zapnutí záťaže v TAT - vtedy je vDrop najvyšší) a ako vám kolíše napätie procesora (v idle aj v burne).
Prosím hodnoty napätie z CPU-Z 1.46.
3. Všetkým vám robí tzv opakovaný štart, teda pri zapnutí sa na sekundu doska zapne, roztočí ventilátory, vypne a až potom naštartuje? (moja P5B to totiž robí)
4. Nemáte problém so štartom dosky, poprípade výpadok nastavení BIOSu?
5. Máte niekto na tejto doske procesor rady E8xxx? Sú nejaké problémy s kompatibilitou?
Ďakujem!
Skladal som s ňou jeden PC. CPU tam bol E8200 -chodilo to na prvý šup. AHCI som tiež skúšal (pod XP) takisto no problem. Žiadny rozdiel vo výkone diskov som nezistil. Boli tam 2x WD 500Gb AAKS. Doska reagovala celkom svižne, páčila sa mi. Akurát ma prekvapilo že čipset kúri jak sviňa. Nebolo to pretaktované. Asi tie teploty sú už na všetkých new čipsetoch vysoké.andydul napísal:Chcem sa opýtať majiteľov na pár vecí:,
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ďakujem chlapi za informácie, s rottenkiwi už riešime na ICQ...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Užívateľ F242 má na tejto doske dva 2GB moduly bežných Apacer 800 MHz pamätí, idú mu stabilne (ako aj mne) na 1000 MHz pri 1,8v 5-5-5-18, viac neskúšal ani nevyskúša.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Áno, sú to presne ony.
Ja som ich na mojej P5B + E2160 dostal na stabilných 1000 MHz pri 1,8v 5-5-5-18, rovnako aj užívateľ F242 na svojej Gigabyte.
Maximálna stabilná hodnota, kotrú som dosiahol bola 1050 MHz pri 2,1v, ale záleží od dosky.
Momentálne mi po výmene procesora a flashi nového BIOSu nedajú ani 900 MHz.
Zjavne sa BIOS "podaril".
Ja som ich na mojej P5B + E2160 dostal na stabilných 1000 MHz pri 1,8v 5-5-5-18, rovnako aj užívateľ F242 na svojej Gigabyte.
Maximálna stabilná hodnota, kotrú som dosiahol bola 1050 MHz pri 2,1v, ale záleží od dosky.
Momentálne mi po výmene procesora a flashi nového BIOSu nedajú ani 900 MHz.
Zjavne sa BIOS "podaril".