EFI na ASUS ROG motherboards
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
EFI na ASUS ROG motherboards
neviete kedy sa ASUS odhodla dat na svoje dosky EFI miesto BIOS-u? Rad by som si koncom roka kupil nove PC tak preto sa pytam, a fakt by som to tam chcel mat.
Re: EFI na ASUS ROG motherboards
1. dúfam, že nikdy
2. načo ho potrebuješ? čo od neho očakávaš,
3. k tomu "kúpa pc koncom roka" sa radšej ani nevyjadrujem
btw, nič som o tom zatiaľ nepočul, ale ako sa stále jedna firma opičí po druhej, tak je dosť pravdepodobné, že niečo také si dá aj Asus
2. načo ho potrebuješ? čo od neho očakávaš,
3. k tomu "kúpa pc koncom roka" sa radšej ani nevyjadrujem
btw, nič som o tom zatiaľ nepočul, ale ako sa stále jedna firma opičí po druhej, tak je dosť pravdepodobné, že niečo také si dá aj Asus
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
No, ja velmi dufam, ze sa kazdy vyrobca velmi skoro odhodla na EFI, kedze v tom vidim velke moznosti...
EFI ma buducnost, no adaptacia sa uskutocnuje velmi pomaly... pokial dobre viem tak EFI vzniklo pred troma rokmi a zatial som len pocul o doske ktora to ma implementovane, aj to neviem ktora
EFI ma buducnost, no adaptacia sa uskutocnuje velmi pomaly... pokial dobre viem tak EFI vzniklo pred troma rokmi a zatial som len pocul o doske ktora to ma implementovane, aj to neviem ktora
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bola to MSI, bolo to v novinke na pctuning.cz... EFI ma okrem tej dosky iba jeden vyrobca tusim - Apple .ZoranICS napísal:pokial dobre viem tak EFI vzniklo pred troma rokmi a zatial som len pocul o doske ktora to ma implementovane, aj to neviem ktora
faugusztin napísal:Bola to MSI, bolo to v novinke na pctuning.cz...
Aj u nás http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ead&id=915" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Moderátor
No prepac ze som si to zapamatal z pctuningu . Vies, ja pouzivam RSS a ked niekde vidim 3x tu istu spravu tak si ju precitam iba raz a zapamatam si prave ten jeden zdroj spravy.Gudas napísal:
Aj u nás http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ead&id=915" onclick="window.open(this.href);return false;
to si si potom asi neprecital dost o moznostiach EFI...
Nejedna sa len o to, ze mas graficke prostredie v ramci BIOSu, ved take tu uz bolo... ja si este pamatam BIOSy zo starych 3-486, pentii v ktorych si mohol dokonca pouzivat mysku, resp, bez nej si toho vela ani nemohol spravit
Moznosti EFI spocivaju v niecom uplne inom...
Moznost spustania aplikacii bez potreby OS (pre mna osobne to znamena nastavenie max stabilneho OC bez potreby mnohonasobnej preinstalacie OS), moznost nahodit drivere priamo do EFI (jedna platforma driverov, nie rozlicne pre mnoho OS)
Pouzivat PC na browsenie po nete, prehravanie medii, a mnoho dalsich zakladnych funkcii PC pre ktore naozaj nie je potrebne kupovat/instalovat nestabilny drahy a pamat pozierajuci OS ktory je naozaj absolutne zbytocny pre taketo pouzitie...
Moznost prehadzovat OC profily bez dlheho cakania na restart OS... Moznost testovania stability/funkcnosti HW bez pomyslania na (mozno) vadne drivere...
A kopec dalsich veci ako nastavenie sietoveho rozhrania bez nutnosti bootovat OS a podobne...
Proste je to nieco ine ako graficky BIOS, je to EFI
Nejedna sa len o to, ze mas graficke prostredie v ramci BIOSu, ved take tu uz bolo... ja si este pamatam BIOSy zo starych 3-486, pentii v ktorych si mohol dokonca pouzivat mysku, resp, bez nej si toho vela ani nemohol spravit
Moznosti EFI spocivaju v niecom uplne inom...
Moznost spustania aplikacii bez potreby OS (pre mna osobne to znamena nastavenie max stabilneho OC bez potreby mnohonasobnej preinstalacie OS), moznost nahodit drivere priamo do EFI (jedna platforma driverov, nie rozlicne pre mnoho OS)
Pouzivat PC na browsenie po nete, prehravanie medii, a mnoho dalsich zakladnych funkcii PC pre ktore naozaj nie je potrebne kupovat/instalovat nestabilny drahy a pamat pozierajuci OS ktory je naozaj absolutne zbytocny pre taketo pouzitie...
Moznost prehadzovat OC profily bez dlheho cakania na restart OS... Moznost testovania stability/funkcnosti HW bez pomyslania na (mozno) vadne drivere...
A kopec dalsich veci ako nastavenie sietoveho rozhrania bez nutnosti bootovat OS a podobne...
Proste je to nieco ine ako graficky BIOS, je to EFI
- eFatal2ty
- Používateľ
Ved preto sa pytam.
podla mna je EFI zbytocnost. co som videl screeny tak to vyzeralo jak vyukovy program pre 1. rocnik zakladnej skoly (boli v tom dokonca aj hry). Ked to vyzera tak putavo bude do toho liest kazde decko a kazit to. Stary dobry BIOS vyzera odpudivo a kopu ludi sa ho boji a tak to podla mna je najlepsie.
Gigabyte GA-M52L-S3 II AMD Athlon X2 4200+ Windsor (2,2ghz @ 2,9ghz) II ATI/AMD Sapphire HD3850 512Mb II KME 400W II 2x1Gb Kingston 800mhz CL5 II Arctic Cooling Freezer 64 pro PWM II LG H55L LS II Projekt WoodCase in progress
Prirodzený jav...všetkého nového/zmien sa ľudia stránia
-
- Moderátor
Once again, EFI nie je o GUI. EFI je hlavne o inom sposobe bootovania. Skuste si o EFI nieco najprv precitat : http://en.wikipedia.org/wiki/Extensible ... _Interface" onclick="window.open(this.href);return false; . Az potom zacnite kritizovat EFI podla jednej z par implementacii.
A pritom vraj zmena je zivot...
Naozaj sa nie je coho bat... Je to rozhodne spravny krok vpred!
No a co, ze BUDU deti liezt do BIOSU? Servisaci aspon budu mat co robit... Ja som svoje prve navstevy v BIOSe a prve instalacie systemu tiez olutoval... teda skor mamine uctovnictvo to lutovalo, ked chuderka musela znova nahadzovat udaje za posledne tri roky pre asi sedem firiem Dokonca som v otcovej robote doje*al aj siet ale som sa ponaucil z vlastnych chyb a teraz viem co viem...
Neposudzuj EFI podla jedinej implementacie ktoru si zatial videl... a hlavne nestavaj na implementaciu od MSI... oni sa totizto este nenaucili spravit ani poriadny BIOS .
Smer, ktorym sa vybrali pri stanoveni standardu je spravny a implementacia bude kazda hovorit za seba (teda za programatorov danej fy)
Naozaj sa nie je coho bat... Je to rozhodne spravny krok vpred!
No a co, ze BUDU deti liezt do BIOSU? Servisaci aspon budu mat co robit... Ja som svoje prve navstevy v BIOSe a prve instalacie systemu tiez olutoval... teda skor mamine uctovnictvo to lutovalo, ked chuderka musela znova nahadzovat udaje za posledne tri roky pre asi sedem firiem Dokonca som v otcovej robote doje*al aj siet ale som sa ponaucil z vlastnych chyb a teraz viem co viem...
Neposudzuj EFI podla jedinej implementacie ktoru si zatial videl... a hlavne nestavaj na implementaciu od MSI... oni sa totizto este nenaucili spravit ani poriadny BIOS .
Smer, ktorym sa vybrali pri stanoveni standardu je spravny a implementacia bude kazda hovorit za seba (teda za programatorov danej fy)
EFI nie je na to, aby nahradil OS, nechapte to zle...
-
- Moderátor
To, co vy poznate ako BIOS je iba pozlatko nad funkcionalitou, ktoru to zabezpecuje. To, ze si mozte nastavit disky, pretaktovanie ci bootovacie poradie je ta mensia cast ulohy BIOSu. Ovela podstatnejsia cast je ale inicializacia zariadeni, porozdelovanie pamatovych blokov, preruseni ci IO portov a nasledne predanie riadenia bootmanageru.
Hlavne zlepsenie, zjednotenie tohto procesu je ulohou EFI, nie graficke ci textove rozhranie.
Hlavne zlepsenie, zjednotenie tohto procesu je ulohou EFI, nie graficke ci textove rozhranie.
- eFatal2ty
- Používateľ
Mohli by to uz konecne zaviest.