ako podtaktovat notebook nech pecie co najmenej
- morgun
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jún, 2007, 08:00
ako podtaktovat notebook nech pecie co najmenej
Cauko chcel by som podtaktovat notebook, nech pecie co najmenej, nech vydrzi na baterke co najdlhsie a podobne. Viete mi o poradit nejake zaujimave metody, ako sa to da? Napr programy a co vsetko sa podtaktuva. Chcel by som to na chvile, ked ci uz citam nieco, pozeram film a podobne. Vopred dik
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: ako podtaktovat notebook nech pecie co najmenej
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
podtaktovanie ti neprinesie daný efekt. keď je procesor podtaktovaný, tak dané "úlohy" spracúva dlhšiu dobu, takže to je to isté, ako keď sa pretaktuje a spracuje to rýchlejšie. mal som notebook, tak to mám overené.
najviac čo ti pomôže, je nájsť pre každý stupeň speedstepu, alebo CnQ čo najnižšie napätie a potom bude úspora energie pozorovateľná.
najviac čo ti pomôže, je nájsť pre každý stupeň speedstepu, alebo CnQ čo najnižšie napätie a potom bude úspora energie pozorovateľná.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
- morgun
- Nový používateľ
ano presne to mi radil aj jeden chalan. S akym programom to robis? popripade on mi poradil crystalCPUID, no neviem s nim robit, tak keby si v par bodoch napisal, ako sa v tom robi. Tie najnizsie napatia procesora si zistim...
Da sa takto znizit napatie na GPU popripade zberniciach? Dik ;-)
Da sa takto znizit napatie na GPU popripade zberniciach? Dik ;-)
ja som to robil s Notebook Hardware Control. zakaždým som si povolil iba jeden násobič a pri ňom som znižoval napätie a otestoval. potom som povolil všetky násobiče s danými napätiami. škoda však, že na môj procesor (Mobile Sempron 3200+) sa nedalo nastaviť nižšie napätie ako 0,95V, lebo pri nízkych násobičoch by šlapal vpohode aj s nižším napätím.
tu je návod1
tu je návod2
tu je návod1
tu je návod2
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
- morgun
- Nový používateľ
Dakujem ti velmi moc. Vyzera to ako velmi dobry nastroj Hned ako sa mi vrati book z opravy zacnem testovat ;-)
Maj sa
Maj sa
- Ulakursall
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Feb, 2008, 14:00
A naco taktovat NB? sak Nb ma byt na pracu usporu baterky a nie hranie no pokial si nekupis niaky za 50 litrov ale tak taky NB uz taktovat ani nemusis
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
on ho chce podtaktovať, nie pretaktovať ! Aspoň čítaj poriadne, keď už nedokážeš dať radu a zbieraš príspevky..Ulakursall napísal:A naco taktovat NB? sak Nb ma byt na pracu usporu baterky a nie hranie no pokial si nekupis niaky za 50 litrov ale tak taky NB uz taktovat ani nemusis
Non-OT: postup z prvého linku mi preniesol asi 20min pri VAIO NTB s C2D a cez 40 na ASUS EPC, takže smelo do toho, oplatí sa... (nezabudni aj na reguláciu chladenia a podsvietenie display-a, prípadne WLAN...)
CENTER
Spoiler: ukázať