Co sa bude a nebude dat spocitat ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00

Re: Co sa bude a nebude dat spocitat ?

Príspevok od používateľa Gogi »

numlock napísal:- to akoze chcete povedat, ze tisice a tisice ludi pocitaju Boinc a podobne gridy zamerane na choroby a nove lieky zbytocne ??
Tak im to hned povedzte ! nech neminaju zbytocne elektrinu... :wallbash:
to ze dnes sa pozerame na hociaky problem z neakeho pohladu to neznamena ze zajtra sa nan nebudeme divat uplne inak, ale k tomu aby sme prisli na to ako nieco(hocico nie len clovek, choroba) funguje(pochopili princip a suvislosti) a mohli sa tym padom na problem pozret z noveho uhla pohladu, k tomu treba pouzit stavajuce technologie

btw.: same teoretizovanie, prakticke riesenie si nedokazeim ani len predstavit(fuha opet som zazil dezavu, hmm moja pamet je asi vo velmi zlom stave)
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Používateľov profilový obrázok
avixe
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Apr, 2006, 02:00

Re: Co sa bude a nebude dat spocitat ?

Príspevok od používateľa avixe »

to timeshifter

...keby sme poznali vsetky zakonitosti sveta, dal by sa zostavit "vzorec" pre nasimulovanie sveta, je jednoznacne ze takyto vzorec existuje, kedze vsetko funguje...

podla mna:

za 1. keby ludia simulovali to co je dane, zacali by to od zaciatku (dajme tomu od velkeho tresku, vid 27 kilometrovy urychlovac castic v zeneve v hodnote zhruba jednorocneho rozpoctu SR) tak by sa dostali k tomu ako zacnu simulovat to co je dane... :-), cize aj to ze sa nad tym teraz zamyslame je v dokonalom sulade s tymto "vzorcom"

za 2. kedze ako hovoris svet funguje kvantovo... aj keby sme mali "vzorec na stole" nedokazali by sme nasimulovat "situaciu svet" do tej miery aby sme videli buducnost, pretoze by sme museli pocitat rychlejsie ako kvantovo.. kedze zivot stale realne prebieha, museli by sme simulaciu robit rychlejsie ako je samotny proces zivota (alebo sveta, neviem ako "tu" nazvat) predbehnut... (mozno raz budu kvantove pocitace len na zachodoch verejneho wc, a my budeme mat na stoloch nieco ovela rychlejsie) :-)

za 3. myslim ze choroba resp. "premenna" choroba, resp jej dosledky nemozno povazovat za vykyvy v spravani alebo odklon od normalu pretoze kazda "premenna" je sucastou toho "vzorca" a je nielen pricinou ale aj dosledkom urcitej priciny, cize zase sme len v dokonalej harmonii matiky... teda fyzikalnych zakonitosti

za 4. take moje scifi je ze si myslim ze kazdy clovek ma ten vzorec v hlave, sny, dejavue a podobne veci su len nespravnymi a teda niekedy aj korektnymi vypoctami... simulaciami.. dejavue je simulacia, na zaklade "vzorca" ktory clovek ma v hlave, a sny.. nuz to su v prevaznej miere nespravne simulacie, poznacene nejakou nespravnou operaciou pri vypocte alebo.. alebo tak nejak :-)

za 5. k tym dvom ludom v rovnakych podmienkach.. aj ti ludia su podmienky, a ti su predsa odlisni, na svete niesu dvaja rovnaki ludia, ale keby si do rovnakych podmienok dal identickych ludi, myslim identickych uplne aj s identickym ako niekto napisal "charakterom" tak robia to iste, ano

Návrat na "Debata o všetkom"