5ms alebo 2ms
- Razor329
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 14. Apr, 2008, 14:00
5ms alebo 2ms
Neviem sa rozhodnúť aký LCD kúpiť
LG 22", 1680x1050, 300cd, 10.000:1, 2ms, DVI, 8200SK
Alebo
LG 22", 1680x1050, 300cd, 8000:1, 5ms, DVI, 7200SK
Terajší LCD ma odozvu 2ms, 5000:1, DVI a nemá chybu až na 20" predávam za 6500SK
Neviem aký je rozdiel medzi 2ms a 5ms .
Ak by som ich mal doma dajú sa nejak otestovať aby som videl rozdiel medzi novým a starým?
Sú nejaké programy?
LG 22", 1680x1050, 300cd, 10.000:1, 2ms, DVI, 8200SK
Alebo
LG 22", 1680x1050, 300cd, 8000:1, 5ms, DVI, 7200SK
Terajší LCD ma odozvu 2ms, 5000:1, DVI a nemá chybu až na 20" predávam za 6500SK
Neviem aký je rozdiel medzi 2ms a 5ms .
Ak by som ich mal doma dajú sa nejak otestovať aby som videl rozdiel medzi novým a starým?
Sú nejaké programy?
Spoiler: ukázať
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: 5ms alebo 2ms
5ms, ale nie TN panel ale aspon MVA. Teda 22" lenovo x220 pripadne nejaky 24"...
inak hentie TNka su vsetky na jedno kopyto, uz sme to tu preberali asi milionkrat.
inak hentie TNka su vsetky na jedno kopyto, uz sme to tu preberali asi milionkrat.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ak nechces ist do MVA tak ber tu najlacnejsiu LG/Samsung 22' so statickym kontrastom 1000:1,aj bez DVI
napr tuto by som s tou za 8200sk co si pisal porovnaval v ‰
http://www.pcmania.sk/zbozi/22-lg-lcd-l ... p=z:104344" onclick="window.open(this.href);return false;
edit: a ked bude o rok v ponuke nieco poriadne napr MVA 16:9 tak potom presedlas
napr tuto by som s tou za 8200sk co si pisal porovnaval v ‰
http://www.pcmania.sk/zbozi/22-lg-lcd-l ... p=z:104344" onclick="window.open(this.href);return false;
edit: a ked bude o rok v ponuke nieco poriadne napr MVA 16:9 tak potom presedlas
Naposledy upravil/-a Andre v Ut 12. Aug, 2008, 13:20, upravené celkom 2 krát.
je to uplne jedno, kedze ani jeden nema taku odozvu ako pise vyrobca, to lenovo co spominal kajfun som mal doma, dobry obraz, pivot, ziadne zrno, akurat je trosku drahsi...
.
- kajfun
- Používateľ
za kvalitu sa vzdy platilo a aj sa bude.
a co si sa inak nepochvalil ze to mas doma?!
a co si sa inak nepochvalil ze to mas doma?!
mal som, kupoval si ho brat, stalo u mna asi 3-4 dni no nevybal ho, ale ako vravim, monitor bomba, ak nie si zatazeny na sproste leskle ramy ala samsung a vselijake ficurky, ale ide ti o solidny monitor, ber lenovo, urcite neprestrelis...
+ k tym LGniam, no, jednym slovom
+ k tym LGniam, no, jednym slovom
.
- Andre
- TV & Audio expert
lenovo na tom s odozvou nieje najlepsie
http://www.svethardware.cz/art_doc-0A10 ... 03B6C.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.svethardware.cz/art_doc-0A10 ... 03B6C.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- kajfun
- Používateľ
no hej, pre hracov su lepsie volby co sa tyka odozvy. Ale inak... mnam! Toto je monitor pre serioznych a business uzivatelov nie pre faganov na hry.
apropo, ti by si ho aj tak nekupili kvoli cene. Kolko ludi tu ho ma?
apropo, ti by si ho aj tak nekupili kvoli cene. Kolko ludi tu ho ma?
- Andre
- TV & Audio expert
vyzera to,ze chce monitor na hry,cize vase prispevky su trocha OT,tiez pochybujem ze by si ho kupil aj keby mal lepsiu odozvu,ak si to myslel na mna tak ja by som ho za tu cenu tiez nebral,az tak by som ho nevyuzil,si sa nahodou strafil
prispevky OT? OT znaci off topic, cize mimo temy, nase prispevky su IMHO k teme
ale aby som nebol OT, ked chce monitor na hry, CRT to isti to je na hry...
ale aby som nebol OT, ked chce monitor na hry, CRT to isti to je na hry...
.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
andrej, už dva týždne píšeš že ti príde z piksmanie 24" MVA panel ale zatiaľ akosi nič ..andrejsvk napísal:...
kajfun a snake majú pravdu..
- Razor329
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 14. Apr, 2008, 14:00
Gzachariasko napísal:andrejsvk napísal:...
To znamena že žiadny LCD od LG nie je dobry
A neoplati sa kupiť.
A samsung 2253LW je lepši ako LG W2252TQ-PF?
Chcem to na všetko Film ,Práca, Foto, Príležitostné hry.
V praci mam LCD BenQ FP91G a je v pohode (Word a MicroStation) Doma LG L206W zatiaľ som spokojny až na to že zorny uhol zo spodu je dosť zly.
Ale kamoš ma Samsung 20" tak pojdem ho porovnať s LG.
Mam pocit že dobre monitory sa nevyrabaju každy chvali niečo ine.
Lenovo 220x určite nie.
Dajte typ do 8000SK
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
podla toho co si napisal by ti skor to lenovo sedelo ,ze LG su ho.na bolo skor myslene v porovnani s tym lenovom;)
chces robit fotky ale chces si kupovat 6bitový monitor, pekná kombinácia . (vlastne až taká že keby si pracoval ako grafik / DTP tak ťa za to vyhodia)
Neoplatí sa šetriť na monitore, radšej počkaj kým neklesne cena než keby si mal objednať , pretože BenQ a LG tým rozhodné sú...
Neoplatí sa šetriť na monitore, radšej počkaj kým neklesne cena než keby si mal objednať , pretože BenQ a LG tým rozhodné sú...
.
- kajfun
- Používateľ
razor, zorne uhly zospodku UPLNE ZLE maju VSETKY TN panely - kazdy jeden samsung, lg, hocico ine.
a nielen zospodku seriozne vazne, chces robit grafiku? Ako zoom napisal, ani nerozmyslaj o posranych 6bit ditheringovych TN paneloch. Ber sfleku to 22" lenovo, je to parada ; pripadne akukolvek 24ku s AKTIVNYM nie-TN panelom. To uz je samozrejme cez 8k cenovo... ty ale ten komfort, mam vedla seba jednoduchu MVA 24ku a 22ku LG. To LG je uplne chudatko v porovnani... poviem ti jednu vec, keby si takto videl tie monitory vedla seba v obchode, NIKDY by si nedal za 22" ani tri tisic korun. To je taky rozdiel jak nebo a peklo, sefko...
a pritom to LG je uplne bezny "pekny" 22" monitor - az dokial neuvidis nieco ine. Ja ti to poviem este inak, mam doma Feliciu a Octaviu 1.6 benzin bez klimy obidve. To su auta pre mna a moju zenu, co jazdime desat tisic km rocne do roboty a s deckom do obchodaku na potraviny, trikrat rocne na daleky vychod [moja rodina : Levice] pripadne do pasma Gazy [jej : Spisska Nova Ves]. V ziadnom pripade hentie auta nie su pre profesionalneho businessmana ktory rocne natoci 100k km.
no a to je uplne presne to iste ako bezna pekna TN panel 22" a realny monitor 24".
a nielen zospodku seriozne vazne, chces robit grafiku? Ako zoom napisal, ani nerozmyslaj o posranych 6bit ditheringovych TN paneloch. Ber sfleku to 22" lenovo, je to parada ; pripadne akukolvek 24ku s AKTIVNYM nie-TN panelom. To uz je samozrejme cez 8k cenovo... ty ale ten komfort, mam vedla seba jednoduchu MVA 24ku a 22ku LG. To LG je uplne chudatko v porovnani... poviem ti jednu vec, keby si takto videl tie monitory vedla seba v obchode, NIKDY by si nedal za 22" ani tri tisic korun. To je taky rozdiel jak nebo a peklo, sefko...
a pritom to LG je uplne bezny "pekny" 22" monitor - az dokial neuvidis nieco ine. Ja ti to poviem este inak, mam doma Feliciu a Octaviu 1.6 benzin bez klimy obidve. To su auta pre mna a moju zenu, co jazdime desat tisic km rocne do roboty a s deckom do obchodaku na potraviny, trikrat rocne na daleky vychod [moja rodina : Levice] pripadne do pasma Gazy [jej : Spisska Nova Ves]. V ziadnom pripade hentie auta nie su pre profesionalneho businessmana ktory rocne natoci 100k km.
no a to je uplne presne to iste ako bezna pekna TN panel 22" a realny monitor 24".