trtko napísal:ja mam na 3.6GHz 1.24V pre porovnanie.. ked bude cas a chut testnem tych 3.8 co potrebujem.. tipujem + 0.02-0.1V
Mohol by si X@rdas-ovi napísať presné nastavenie BIOSU, či dosiahne aj on také nízke a stabilné napätie ako ty.
Ide mi o to, že máte rovnakú dosku. Že či je u mňa nedostatok v doske, alebo v kuse CPU.
sorrac, myslel som, ze to nie je otazka na mna
v podstate mam rovnake nastavenia ako uzivatel puschpull na tej strane topicu co postujem: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... &start=105" onclick="window.open(this.href);return false; ma tam vyfotene nastavenia biosu, iba pamata mam inak nastavene, ale to kludne nemenit a nechat na 800MHz pre istotu a voltaz na cpu mam cca 1.27V nastavene, aj tak mam realne 1.24V pri loade treba skusat a mrkat aj v cpu-z realne napatie alebo v biose kolko dava do cpu.. ako vravim mne cuca 1.24V a mam 3.6GHz, rovnako to islo aj uzivatelovi palee, ktory mal rovnaky cpu ale na doske P5Q Deluxe a tiez mu to ficalo na 1.24V 3.6GHz ako mne.. ked tak by som este odporucil skusit flashnut bios na najnovsi.. mne to trosku aj priblizilo realnu voltaz na cpu od udanej
no ja mam 1004 ten bol najnovsi co som par dni dozadu flashoval..
nevkladal by som nadej do novsieho biosu, naozaj ti neslape ? mrkni si pozorne vsetky nastavenia a ponastavuj si to.. a tiez si mozes popozerat trosku par stranok dozadu a dopredu v tom topicu co som pridal, bolo tam rozoberane toto taktovanie..
a odporucam tiez vsetko s voltazou nastavit manualne
no tak ja teraz momentalne bezim na 200*6 teda 1.2GHz (0,85V) nakolko ma neskutocne chytil Age of Empires 2... utilitka k doske (EPU) ukazuje pri AoE 2 spotrebu do 12W...