problem s PC - doska v podozreni..

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
zlodej
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 03. Sep, 2008, 19:25

problem s PC - doska v podozreni..

Príspevok od používateľa zlodej »

Zdravim. mám nasledovný problem: akonahlke spustim nejaku hru tak mi začne po určitom čase trhat, približne tak 5sek to trha potom prestane a o chvilu zas začne.. a to sa opakuje a opakuje. ked si otvorim spravcu úloh tak jasne vidiet že v tom čase ked hra trha tak procesor pracuje na 100% alebo kusok pod 100%. skúšal som novšie hry ako crysis, bioshock ale aj staršie ako CS:Source alebo wowko, všade to trhalo rovnako či boli detaily na HIGH alebo LOW.
Moja zostava: zdroj SAGA+ 450W, ASUS M3A78-EH, AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.00 GHz, ADATA 2GB DDR2 800, GAINWARD HD4850 512MB DDR3
teploty pri zátaži CPU 49°C, MB 39°C a grafika max. 50°C
Skúšal som nove ramky aj druhu grafiku, ale s tymi to robilo tiež. S druhym single corovym procesorom to šlo už bez problemov, nesekalo to. avšak tak isto moj procesor šiel v druhom PC bez problemov, bez sekania. preto si myslim že bude problem niekde v doske, možno niečo zle nastavene v biosi. mám najnovší bios aj najnovšie ovladače na HW
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Re: problem s PC - doska v podozreni..

Príspevok od používateľa PatrikL »

AMD Dual-Core Optimizer Version 1.1.4
z
http://www.amd.com/us-en/Processors/Tec ... 18,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- mohlo by pomôcť.
zlodej
Nový používateľ
Nový používateľ

DCO mám už nainštalovane, ale ani to nepomohlo.. preinštaloval som aj windows niekolkokrat ale bezvysledne
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Problém by mohol byť v procesore. 6000+ žerie 125W , ostatné menej. Ak tvoja doska nie je stavaná na taký odber, môže spôsobovať všeličo. Keď aj píšeš že v single (menší odber) to šlo OK.
Ešte môže byť problém že nemáš vo windowse nainštalovaný dual core patch čo by tiež mohlo spôsobovať blbnutie všeličoho spusteného.

(patrikL ma predbehol :-) )
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
zlodej
Nový používateľ
Nový používateľ

môže byť.. skúsim teda nejaky podobny procak v mojej doske a uvidime čo to bude robit.. BTW dik za rady :-)
zlodej
Nový používateľ
Nový používateľ

takže po menšom loveni informacii som zistil že predsa len bol problem v procaku ako pisal robour, procak žere 125W a doska je stavana na max. 95W.. takže mi ine neostava ako kupit novu dosku. ak by ste mali nejake odporučanie tak budem len rad :) bral by som dosku do tych 3 000Sk, rozmyšlal som nad ASUS M3A78 PRO, ale v doskach sa moc nevyznam, takže ak viete poradte ;)
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Čo som letmo pozrel na ten Asus tak vraj podporuje 150W CPU. Podľa toho ako má urobenú napájaciu časť sa tomu hádam aj dá veriť. Potrebuješ aby to malo aj integrovanú VGA?
Za dobrú cenu sú aj gigabyte. Stačí sa popozerať po doskách kde majú hodne prepracovanú napájaciu časť okolo pätice CPU.
GA-MA770-DS3 (rev. 2.0) podpora 140W CPU.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Návrat na "Základné dosky"