Google Chrome - prvé dojmy
- INTRO222
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 31. Aug, 2008, 21:38
Re: Google Chrome - prvé dojmy
Na českej verzii je to este haluznejšie ze "jejda!" inak mam taky pocit že keď kukam na youtube tak to zvykne dosť často zamŕzat ale akože rýchlosť je fakt dobra
MB: MSI KM2M Combo CPU: AMD Athlon XP 2200+ @ 2089MHz (154,8x13,5) RAM: GoodRam 512MB DDR 154MHz GPU: Gainward GeForce5500FX 256MB @ 300MHz/450MHz HDD1: WD 80GB HDD2: Samsung 200GB
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Po dlhsom pouzivani opat hodnotim:
-Super vec tie miniaplikacie, to sa mi velmi zapacilo a casto to pouzivam. (mailove konto, flashovka, intranet)
-Otvaranie poslednych tabov z niakeho dovodu nefungovalo, uz funguje
-Rychlost je fajn ale vela-krat je porovnatelna s ostatnymi browsermi
-Nevyzaduje admin prava a prisiel som na to ako rozbehat aj flash/javu bez instalacie pluginov (Staci prekopirovat par kniznic)
-Tym padom sa da spravit jednoducha portable verzia na kluc
-Chyba mi tam viac moznosti/nastaveni (chapem vsak kedze Beta)
-Skoda ze sa neda modifikovat GUI ako napr. v Opere, presunut si panel zaloziek na lavu stranu napr.
-Chcem mouse gestures z Opery, dufam ze sa na moj dotaz Google chyti a prida to do najblizsej verzie
Howgh!
-Super vec tie miniaplikacie, to sa mi velmi zapacilo a casto to pouzivam. (mailove konto, flashovka, intranet)
-Otvaranie poslednych tabov z niakeho dovodu nefungovalo, uz funguje
-Rychlost je fajn ale vela-krat je porovnatelna s ostatnymi browsermi
-Nevyzaduje admin prava a prisiel som na to ako rozbehat aj flash/javu bez instalacie pluginov (Staci prekopirovat par kniznic)
-Tym padom sa da spravit jednoducha portable verzia na kluc
-Chyba mi tam viac moznosti/nastaveni (chapem vsak kedze Beta)
-Skoda ze sa neda modifikovat GUI ako napr. v Opere, presunut si panel zaloziek na lavu stranu napr.
-Chcem mouse gestures z Opery, dufam ze sa na moj dotaz Google chyti a prida to do najblizsej verzie
Howgh!
Spoiler: ukázať
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Neviem o čom píšeš...Martan napísal: -Super vec tie miniaplikacie, to sa mi velmi zapacilo a casto to pouzivam. (mailove konto, flashovka, intranet)
Kde je taká možnosť? Nikde som to nenašiel. Napr. keď som omylom zavrel kartu, tak som musel len cez históriu znovu otvoriť.Martan napísal: -Otvaranie poslednych tabov z niakeho dovodu nefungovalo, uz funguje
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Z kazdeho samostatneho tabu si vies spravit "Aplikaciu" ako to Google nazyva...
http://www.google.com/support/chrome/bi ... 5710&hl=sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy zavrete taby v aktualne spustenej relacii su vzdy na home stranke Chrome, napr. ked otvoris novy tab...
http://www.google.com/support/chrome/bi ... 5451&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false;
V nastaveniach Chrome sa da povolit ako sa prehliadac spusti, je tam aj moznost otovrenia poslednej relacie, tzn. ked si mal otvorenych 5 tabov a prehliadac vypnes, potom co ho zapnes ti tych 5 tabov naskoci spat tak ako si ich mal pred zavretim...
http://www.google.com/support/chrome/bi ... opic=14663" onclick="window.open(this.href);return false;
'Restore the pages that were open last'
http://www.google.com/support/chrome/bi ... 5710&hl=sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy zavrete taby v aktualne spustenej relacii su vzdy na home stranke Chrome, napr. ked otvoris novy tab...
http://www.google.com/support/chrome/bi ... 5451&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false;
V nastaveniach Chrome sa da povolit ako sa prehliadac spusti, je tam aj moznost otovrenia poslednej relacie, tzn. ked si mal otvorenych 5 tabov a prehliadac vypnes, potom co ho zapnes ti tych 5 tabov naskoci spat tak ako si ich mal pred zavretim...
http://www.google.com/support/chrome/bi ... opic=14663" onclick="window.open(this.href);return false;
'Restore the pages that were open last'
No mna dost nahnevalo to ze nejde instalovat ak som vo firemnej sieti za proxy a firewallom.
Zacne sa instalovat a potom to chce stahovat hovadinky z netu...
Narazi na proxac a chcipne to tam, ani sa nehne....
Nam tu bezi prochac iba na par portoch.
Takze nasadenie v podnikovej sfere takmer nemozne
Zacne sa instalovat a potom to chce stahovat hovadinky z netu...
Narazi na proxac a chcipne to tam, ani sa nehne....
Nam tu bezi prochac iba na par portoch.
Takze nasadenie v podnikovej sfere takmer nemozne
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram
No dnes som to konečne nahodil na novozloženú zostavu, a pravdupovediac, bol som prekvapený...rýchlosť, jednoduchosť...skutočne fajn...len mi neskutočne moc chýbajú "myšacie" skratky z Opery...
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
super rýchlosť, po dvoch dňoch som ale presedlal s5 na horiacu líšku, mrzlo https, problém s certifikátmi. Ostrá verzia bude pecka. Značka google sa stáva synonymom kvalitného softu
CENTER
No neviem ci sa stava synonymom dobreho softu, lebo takto oholeny prehliadac si napises vo visuali aj ty.....
Popripade si stiahnes sablonu toho z netu napises tam google chrome a mas dvojnika
Ale u kamosa v inet kaviarni sme to dali a ludia sa nestazuju......
Popripade si stiahnes sablonu toho z netu napises tam google chrome a mas dvojnika
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm 12GB 1333 DDR3 Ram
- cool_point
- Používateľ
Kde sa dá stiahnuť? Hladal som snáď všade. Nieje to náhodou bezpečnostný patch?Gudas napísal:Prvý patch dostupný:
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
Ahojte problem s instalaciou cez proxy je vyrieseny, staci si stiahnut full instalacku chrome a poslape jak hodinky...
Adresa : http://cache.pack.google.com/chrome/ins ... taller.exe
Velkosť cca 7.5 MB
Adresa : http://cache.pack.google.com/chrome/ins ... taller.exe
Velkosť cca 7.5 MB
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Jasne, napises. A bude rovnako rychly ? Nemyslim si. Vo "Visuali" sice vlozis komponentu IE, ale to je asi tak vsetko. U tohto prehliadaca islo o vsetko mozne len nie UI. Ich prioritou bolo rychle jadro (Webkit/KHTML) a rychly JS engine. UI sa da neskor doladit/doplnit, ale u prehliadaca je podstatne jadro.typhoon napísal:No neviem ci sa stava synonymom dobreho softu, lebo takto oholeny prehliadac si napises vo visuali aj ty.....
Mas pravdu jasne....
Ide o to co kto tym sleduje....
Mam este obavy z tohto programu, vobec mu neverim
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Rozdiel medzi Google Chrome voci Safari, IE a Opere je to, ze si mozes (budes moct) pozriet jeho zdrojak (predpokladam, ze ho nevolaju open source zo srandy). Takze zatial co zo Safari, IE a Opery su obavy opravnene, z Chrome nemas preco. A okrem toho, nic ti nebrani nastartovat Wireshark, sledovat co posiela/prijima z netu a uvidis ci po tebe spehuje alebo nie.
- cool_point
- Používateľ
Pochybujem, že by si dovolili niečo nekalé, nakoľko ny sa im rapídne znížili šance u konkurencii.typhoon napísal:Mas pravdu jasne....