v ktorej banke si zalozit studentsky ucet

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

v ktorej banke si zalozit studentsky ucet

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

zdar

rad by som si zalozil ucet v nejakej banke

rad by som tam dal svoje uspory pred prichodom eura, aby som mal po starostiach
rad by som co najlepsi urok
rad by som co najmensie poplatky (idealne bez poplatkov)

skuste poradit nejaku banku (mBank ne, potrebujem aj kamennu pobocku)
...
MBG
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00

Re: v ktorej banke si zalozit studentsky ucet

Príspevok od používateľa MBG »

Jednoznačne TatraBanka a jej účet TatraAcademy...žiadne poplatky len dákych 10sk mesačne a máš všetko free (vrátane SMS notifikácie)...
LittleMan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LittleMan »

MBG napísal:Jednoznačne TatraBanka a jej účet TatraAcademy...žiadne poplatky len dákych 10sk mesačne a máš všetko free (vrátane SMS notifikácie)...
ja len k tej formulacii - "vsetko je zadarmo len pravidelne platis ..." to sa mi zda torochu zvlastne napisane ;)

co sa tyka vysokeho uroku - ten dostanes bez poplatkov a viazanosti iba v mbank a na ing konte ... aspon ja nemam info o ziadnom inom produkte ...
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

ideálne zadarmo všetko... :)
čo VUB, alebo SLSP?
CSOB sú puntičkári, furt im musím nosiť potvrdenie o štúdiu, inak mi ošklbú účet o pár stoviek na poplatkoch
Me like Pentium
guess2k6
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa guess2k6 »

ja tiez odporucam TatraBanku.....mam studentsky ucet uz 4ty rok .... a nemozem povedat krive slovo na nich, uplna spokojnost, a poplatok je iba 11Sk mesacne co je uplne zanedbatelne :)
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
janci11
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa janci11 »

ja mam OTP ready konto a mam zadarmo vsetko teda okrem vyberu z cudzieho bankomatu
CPU: AMD Ryzen R7 5800X CPU Cooler: Noctua NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32 GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 GPU: Sapphire PULSE RX6800XT 16GB SSD: Kingston KC3000 1TB + Adata XPG SX8200Pro 512GB + Crucial MX500 1TB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: Fractal Design Define 7 Compact White TG
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

OTP, SLSP alebo VUB.. uroky su tam sice len okolo jedneho percenta( na vyssie uroky su tu mbank a ing - tzv "virtualne ucty").. tusim vo vsetkych troch mas zadarmo vsetky najcastejsie (aj menej caste, mozno aj uplne nepouzivane) pouzivane operacie zadarmo (hadam je kazdemu jasne, ze tu hovorime o studentskom ucte, na obycajnom je to uuplne inak).. ta TatraBanka (uz len ten mesacny poplatok by ma odradil keby si to spocitam, kolko im zaplatim napr. za 5rokov studia).. takze medzi tymi troma by som sa rozhodoval, pricom ja som sa pred troma rokmi rozhodol pre SLSP (cize klasiku) a vobec nelutujem.. ;)

P.S. popri tom mam aj mbank a ing kvoli setreniu :)

edit// spomenul som si, v tych bankach(v SLSP to viem naisto) mas zadarmo asi vsetko okrem bezhotovostneho vkladu na ucet(ten stoji 10sk) a vyberu z "cudzieho bankomatu.. internet, mobil, a neviem este aky banging, sms notifikaciu, vypis(kazdy mesiac postou) uctu, zriadenie inkasa(zmena, zrusenie) a vela, vela inych mas zadara.. proste si pozri stranky tych bank a vyber si podla toho co si myslis, ze by si vyuzival a ak to ma banka zadarmo, tak urob nejaky uzsi vyber, ale asi by ti vysli tieto tri banky, a asi ani s jednou neurobis podla mna chybu.. vrele ale odporucam SLSP (napr. v kombinacii s mbank)..
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

chlape ber len mBank.... neplatis tam nic, ziadny mesacny poplatok, prevody zdarma, vytvorenie zdarma, debetna karta zdarma a tri vybery mesacne v hociakom bankomate (aj v zahranici) mas zadarmo. Nad ramec je to za 15 korun.

Nevyhodou je vklad v hotovosti ale myslim, ze v mKiosku to pojde. Ja ho mam a som spokojny. A keby si sa dostal k vacsej sume ktoru si chces odlozit mozes si, opat zadarmo, otvorit subezne aj sporiaci ucet s vyssim urokom.... cize neni o com
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

materik napísal:chlape ber len mBank.... neplatis tam nic, ziadny mesacny poplatok, prevody zdarma, vytvorenie zdarma, debetna karta zdarma a tri vybery mesacne v hociakom bankomate (aj v zahranici) mas zadarmo. Nad ramec je to za 15 korun.
Hmm, to je nejaká výhra? Mám tb, platím mesačne 79. Vyberieš 10x peniaze a už platíš ďaleko viac než ja...
Nejako všeobecne nevidím výhodu študentských účtov, výpisy raz za rok, alebo ani to nie, pomaly všetky transakcie platené... :?
materik napísal:A keby si sa dostal k vacsej sume ktoru si chces odlozit mozes si, opat zadarmo, otvorit subezne aj sporiaci ucet s vyssim urokom.... cize neni o com
Nehnevaj sa na mňa, ale či máš úrok 0,0nič alebo nejaké 4%... Nevidím rozdiel, peniaze si nezarobia ani na infláciu...
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Hmm, to je nejaká výhra? Mám tb, platím mesačne 79. Vyberieš 10x peniaze a už platíš ďaleko viac než ja...
No je pravda, ze to nemusi byt vyhoda pre kazdeho... Ja uz len velmi obvykle platim v hotovosti (okrem potravin a barov) a na platbu kartou obmedzenia nemaju. A peniaze vacsinou vyberam, len ked sa v baroch zdrzujem nad ramec planovaneho casu a rozpoctu... :D
A boli aj mesiace, ked som v hotovosti vyber nespravil....
Nevidím rozdiel, peniaze si nezarobia ani na infláciu...
Pri sucasnej miere inflacie nie... Cize je to naprd v kazdej banke.
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

jaffar napísal:Nehnevaj sa na mňa, ale či máš úrok 0,0nič alebo nejaké 4%... Nevidím rozdiel
tak to sa potom do toho pekne nerozumies :good:

ja tam vidim rozdiel nejaké 4% :rolleyes:
jaffar napísal:Mám tb, platím mesačne 79.
pekne preplacas :D
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Ja mam tiez Tatra banku, ucet tatra academy (cize studentsky ucet), platim 11Sk mesacne, za vybery z tb bankomatu neplatim, z inych ani nevyberam lebo v BA je ich pozehnane na kazdom kroku, jedine co mi vadi je poplatok tusim 37Sk za prevod do zahranicia, ale inak vsetko super ;)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
mato1
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mato1 »

Ja som mal tiez academy v tatrabanke. A bol som spokojny. Dokonca ak mas mesacny zostatok na ucte cez 20 000, tak mas ucet zadarmo,bez mesacnych poplatkov. To som sa dozvedel vlastne az teraz. Nakolko som uz skoncil studium a presiel som na normalny ucet za 79 Sk. Ten tu uz spomenul jaffar. Ten studentsky ucet som mal 5 rokov a netreba nosit ziadne papiere o skole. Takze celkom dopohody ucet.
MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7-9700K + Noctua U12P SE2, Gigabyte RTX 2070WF3, HP 2475w, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Predator, SSD Samsung 860 EVO 500 GB (system + games) + WD Red 2TB, 3TB (data), Enermax Mod82+ 625W, Thermaltake AQUILA Silver, Creative Sound Blaster R3D Fatal1ty Professional + Creative T6100 5.1, Win10 64bit SK
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

to je dobra sprava ze ak je zostatok cez 20k tak je to zdarma

tak reda asi pojdem do TB tatra academy, este to prestudujem na ich webe
...

Návrat na "Debata o všetkom"