Kód: Vybrať všetko
P5Q PRO BIOS 1406
1. Enhance CPU compatibility with certain Yorkfield C1 stepping CPUs.
2. Enhance the compatibility of certain memory.
Kód: Vybrať všetko
P5Q PRO BIOS 1406
1. Enhance CPU compatibility with certain Yorkfield C1 stepping CPUs.
2. Enhance the compatibility of certain memory.
wolfmen napísal:Memnon takže hento mam nastavit v biose tolko vediet budem Moooc ti dakujem ak by si mi vedel este poradit na doske su niake campre nemam ich prehodit niako inak tie oc co co to tam je . A potom ako pretaktujem procesor???Pamete ??? a grafiku??? ci to uz je ked hento nastavim?? A da sa potom poradit aj niaky komplet zatazovy test ?? Aby som zistil ci to nepada???
Asi by sa zišlo, keby si si prečítal na nete pár článkov o pretaktovaní. Ono je to súhra rôznych nastavení. Budeš múdrejší a potom sa zasmeješ na tvojom príspevku...wolfmen napísal:...?
mam nadstaveny AHCI...idem skusit to IDE.....glObalist napísal:Pocuj, a aky mod mas nastaveny v BIOSE pre SATA? AHCI, IDE, alebo RAID?
Lebo ja mam AHCI a zda sa mi ze to bude tym, lebo inak nevidim ziadny rozdiel oproti mojim predchadzajucim doskam. Mozno na tych CDs nie su obsiahnute drajvre cez ktore by vedeli pristupovat na SATA disky v tomto mode... CD neprecita partition table, hodi nejaky neviditelny error a doska zacne pipat.
Prepacte, nemam cas citat tych 20 ci kolko stran, len dodam, ze P5Q seria je dost chybna, na internete sa stazuje vela ludi, ze im zamrza (najma P5Q-E), ja mam skusenosti so zamrzanim dvoch P5Q-SE/R maticnych s BIOSom 0409 (nepomohol ani najnovsi 0803, ani "first release" 0405, ani "skorsi ako first release LOL" 0306). Vyrobne cislo maju odlisne len o 4 cisla, takze je to ten isty problem a do tretice P5Q-EM s integrovanou GPU (G45) robi tiez to iste. Drzte sa radsej dalej od Asus P5Q. Alebo sa uspokojte s riesenim, ktore mi zatial 100% funguje - vypnut v BIOSedrhugo napísal:Kúpil som si novú dosku P5Q3 Deluxe, CPU C2D e8500, RAM 2x2GB Corsair 1333MHz a mám taký problém, že mi nejde nainštalovať žiadny OS. Spustím inštaláciu napr. XP a po natiahnutí ovládačov mi zamrzne(pri Viste tiež).Môže byť vadný BIOS(v.0611)? Nastavenia v BIOSe idú normálne. Skúšal som prehadzovať RAM-ky, prehodil so mechaniku, nepomohlo. Už som zúfalý . Poraďte mi prosím.
prosím Ťa, nestraš... ja Ti po nete ukážem tisícky ľudí, čo sú absolútne spokojný s Asusom + ďalších, čo nadávajú na GB a prešli na Asus... može ísť o nejaké chybné kusy, to sa stáva, u každej značky... ale treba si uvedomiť aj to, že často je problémom bios, keďže Asus vydáva dosky veľmi skoro, GB vtedy ešte ani nevie, že čo bude predávať... pozri sa len na dosky s P45 čipsetom, kým ich Gb dodal na trh, a nehorázne kazivých, prejdi si napr. thready na xs.org o prvých verziách GB, tak ja som už 2 Asusky s P45 kompletne "využil", až som ich už aj predal, lebo mi už prišli "staré" a chcel som niečo nové...Ellessar napísal: Prepacte, nemam cas citat tych 20 ci kolko stran, len dodam, ze P5Q seria je dost chybna, na internete sa stazuje vela ludi, ze im zamrza (najma P5Q-E), ja mam skusenosti so zamrzanim dvoch P5Q-SE/R maticnych s BIOSom 0409 (nepomohol ani najnovsi 0803, ani "first release" 0405, ani "skorsi ako first release LOL" 0306). Vyrobne cislo maju odlisne len o 4 cisla, takze je to ten isty problem a do tretice P5Q-EM s integrovanou GPU (G45) robi tiez to iste. Drzte sa radsej dalej od Asus P5Q. Alebo sa uspokojte s riesenim, ktore mi zatial 100% funguje - vypnut v BIOSe
C1E Support
Intel SpeedStep Tech
Intel C-STATE tech
Ked som toto vypol, P5Q-EM a P5Q SE/R PC prezili Memtest86+ a P5Q SE/R aj Prime95 na CPU test - 10 hodin (btw. E8400 max teplota 66C s BOXom, NB 40, miestnost 25-26). Na P5Q-EM som to Prime95 neskusal (tam je E5200).
Ktore z tych to sposobuje, neviem a nemam cas sa s tym hrat.
To mam za to, ze som presiel od Gigabyte k Asus. S Gigabyte som v zivote problem nemal... no ale bohuzial skoncil mi lokalny predajca Gigabyte, tak som myslel, ze Asus je rovnako kvalitny... Omyl. Aj ked s MB som spokojny az na tento nevyrieseny problem.