Input lag
je realny problem. Mozete tu ako len chcete vypocitavat a prepocitavat, co vidi atlet a na co reaguje normalny clovek, ale fakt je, ze ja som si domov doniesol dve LCD (jedno s vysokym input lagom, jedno s nizkym) a jedno CRT a skusal som. Vysoky input lag je velmi neprijemny, je to jeden z najvacsich dovodov na ne-kupu monitora. Predtym, nez som mal prve LCD, som si myslel, ze najhorsie bude to mazanie a hoci som uplny odporca LCD hovno-technologie, musim povedat ze mazanie (sposobene klasickym response rate) mi nevadi a po prvych par hodinach som si na to uplne zvykol. Na co som si vsak nezvykol je input lag. Niekto to tu velmi trefne napisal, ze kurzor je ako na gumicke.
Tu mate simulator input lagu, skusajte.
Musim vsak povedat, ze monitor s vysokym IL, ktory som doma testoval ma namerane okolo 30-40 ms. Pri hrani TF2 to vsak vyzeralo asi tak, ako ked v tom flashi nastavite 80 ms odozvu, takze neviem nakolko presne to je. Mozno svoju ulohu zohrava aj kolisanie tej hodnoty v reale. Inak extremne neprijemne, nic sa neda zamerat, mal som chut to vyhodit von oknom. Druhy monitor, ktory ma odmerany IL cca 11 ms je zase pre mna uplne v pohode a ani pri priamom porovnani s CRT som nevedel presne zachytit oneskorenie. Takze menej teoretizovania a viac skusania. Na druhej strane, ludia su vselijaki a aj po odskusani Dell 2408 (kral input lagov) povedia, ze je to v pohode. No co... niekto je zase spokojny aj s TN panelom.
EDIT: Doplnok pre faugusztina- tu nejde o ten reakcny cas, ked sa nieco nahle stane, ale ze FURT ked hybes kurzorom je oneskoreny, furt stale vzdy, hocikam sa kukas, hocikam ides mysou, hocijake jednotky oznacujes v RTS, alebo sa len rozhliadas v MMORPG, vzdy mas ten pocit, ze mas kurzor na gumicke.