Hewlett-Packard LP2275W/LP2475W - skúsenosti a recenzie
Re: Hewlett-Packard LP2275W/LP2475W - skúsenosti a recenzie
A co ti mam napisat ? jediny problem bol so bzucanim. Teraz proste nic nepocut.
- oldshaterhand
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 18:28
Seruste,nejako tato tema potichla...
Tak bude ten LP2275W alebo nie?Nieco som googlil a nic podstatneho nenasiel...
A tak rozmyslam nad LP2475W...
Tak bude ten LP2275W alebo nie?Nieco som googlil a nic podstatneho nenasiel...
A tak rozmyslam nad LP2475W...
Som späť...
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Volal som do autorizovaneho servisu tu v BA a povedali mi, ze vraj ho mam vratit, kde som ho kupil a vystavia mi dobropis. Vraj je to tak dohodnute s HP. Momentalne sa vraj pracuje na oprave stiahnutych kusov a ked to bude hotove znova pojdu do predaja. Kedze nemienim zatial pozerat na bielu stenu, tak radsej pockam. Aj ked podla X@rdas-ovej odozvy som myslel, ze uz je to vyriesene.
Kazdopadne nedavno som mal chvilu k dispozicii LP2475ku a je to podla mna este o triedu lepsi obraz ako ma LP2275ka. Takze kto je ochotny priplatit si, rozhodne odporucam.
Kazdopadne nedavno som mal chvilu k dispozicii LP2475ku a je to podla mna este o triedu lepsi obraz ako ma LP2275ka. Takze kto je ochotny priplatit si, rozhodne odporucam.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
tiez som sa rozhodoval medzi HP 2275 a 2475... a nakonec som rad ze som zobral 24... uz sa mi aj ten zda maly
Spoiler: ukázať
- oldshaterhand
- Používateľ
Tomu verim ze na 2475ke je este lepsi obraz,ta je tusim 24 palcova a rozlisenie 1920 x 1200...
to by som mal v izbe uz poriadny zobrazovac...aj ked 15000 za taky monas je relativne malo,kedze ceny S-IPS panelov sa pohybuju podstatne vyssie...Mozno pod stromcek bude
to by som mal v izbe uz poriadny zobrazovac...aj ked 15000 za taky monas je relativne malo,kedze ceny S-IPS panelov sa pohybuju podstatne vyssie...Mozno pod stromcek bude
Som späť...
Takze mam lp2475w, 0 vadnych pixlov (resp. este som ich neobjavil..). Len sa chcem opytat taku vec, nevadi vam ten siroky gamut? Existuje na to nejake (vseobecne) riesenie?
- oldshaterhand
- Používateľ
Pockaj na Snakeho,ten ti nieco urcite na to napise...pet123 napísal:Takze mam lp2475w, 0 vadnych pixlov (resp. este som ich neobjavil..). Len sa chcem opytat taku vec, nevadi vam ten siroky gamut? Existuje na to nejake (vseobecne) riesenie?
Som späť...
Aký wide gamut? Veď to je štandardné Adobe RGB
.
Chces povedat, ze adobe rgb ma menej farieb ako srgb, ktore pouziva tak 99% aplikacii? V tomto zmysle to je siroky gamut a vsetko vyzera ako papagaj. (teda okrem firefoxu a photoshopu)
Wide Gamut je niečo iné, sRGB je niečo iné a Adobe RGB je niečo iné
.
Vsetko su to farebne priestory. Pozri do vykladoveho slovnika vyznam siroky. Za to ze si to niekto oznaci ako priestor este neznamena, ze adobe rgb nie je sirsi ako srgb. Takze je nejake riesenie alebo nie? Ak nie fakt neviem ci si ten monitor nechat.
Ja viem o čom sa bavíme...
Ano, da sa to, kalibraciou
o tomto tu hovoris len a len ty, nikto to netvrdi, nikto tuto debatu mimo teba nezacal...ze adobe rgb nie je sirsi ako srgb
Ano, da sa to, kalibraciou
.
No dobre, ale to ti pomoze len vo photoshope s profilom, ale ja hovorim vseobecne - pustis si video, mas to prefarbene, pustis si hru, mas to prefarbene, cely windows desktop je proste prefarbeny. Kalibracia ti nastavi iba lut, tym zmenis len kontrast, gammu, jas, ale aby to bolo normalne, musel by si transformovat farebny priestor, co sa neda urobit jednoduchou Look Up Tabulkou (transformacia je funkcia vsetkych troch zloziek) a to je podla mna hlavny problem tychto monitorov, ak to ovsem nie je monitor vyhradne na pracu s grafikou, ovsem malokto si moze dovolit taky luxus (ci uz priestorovo alebo financne). Ale zas napr. ten dreamcolor ($$$) to vie transformovat.
ps: ked si to pozres, tak zistis ze si to zacal ty, ja som sa pytal uplne na nieco ine a kazdy kto vie o com je rec snad pochopil co som myslel
ps: ked si to pozres, tak zistis ze si to zacal ty, ja som sa pytal uplne na nieco ine a kazdy kto vie o com je rec snad pochopil co som myslel
uz viem co myslis, asi som to zle pochopil z formulacie, bohuzial toto nie je mozne kedze monitor nema HW CM.
.
Ako zistim či ma monitor HW CM a čo to znamena.Snake napísal:uz viem co myslis, asi som to zle pochopil z formulacie, bohuzial toto nie je mozne kedze monitor nema HW CM.