Výuka angličtiny

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
cool_point
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12

Výuka angličtiny

Príspevok od používateľa cool_point »

Zdravím Vás.
Aký odporúčate soft na výuku angličtiny? Niečo ozaj slušne zvládnuté, kde by som sa dokázal dosť dobre naučiť anglicky.
Viem tkzv. počítačovú terminológiu ako tak, ale chcem vedieť plynule čítať resp. v hovore rozumieť.
Alebo iná alternatíva v podobe kurzu? Aj tak by som radšej niečo ako samouk. Nejde teraz o peniaze, ale čas. Učil by som sa doma, keď je čas. :rolleyes:
Ďakujem za vaše rady a názory...
Pekný deň všetkým... :dance:
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Re: Výuka angličtiny

Príspevok od používateľa jaffar »

Filmy s titulkami, samozrejme anglickými, nejaké ľahšie prípadne priamo zjednodušené knihy (prípadne so slovníkom v ruke). A samozrejme snažiť sa hovoriť vždy keď sa dá, nie je hanba povedať anglánovi vetu s 5 chybami, horšie je nepovedať nič a odísť, oni pochopia aj zlé vetné stavby :)
Inak než praxou sa rozumne nenaučíš, po 10 rokoch angličtiny v škole som viac zabudol než sa naučil, až keď som začal intenzívne riešiť skoro všetko na kompe v angličtine + povinne aj v práci, tak sa to zmenilo...
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

jednoznacne anglicke filmy/radio/serialy/spravy

cokolvek, proste to dostanes do ucha a pojde to ovela lahsie
kled mas slovnu zasobu obkecas uplne vsetko
...
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

no tiez odporucam vsetky filmy v angline, dabing je vacsinou lepsi (az na simsonovcov) a vela toho pochytis. Anglinu je najdolezitejsie pocut a hovorit nou. A hlavne rozpravanie velmi pomoze. Ja sa niekedy sam so sebou rozpravam po anglicky aby som z toho nevysiel.
kled mas slovnu zasobu obkecas uplne vsetko
Ked som ako mladsi hral hry, viedol som si slovnik, lebo som dokopy nicomu nerozumel. Este teraz mam na povale 3 zosity 444 plne slovicok z hier (AOE2 zabralo pol zosita :D )
cool_point
Používateľ
Používateľ

Takže zatiaľ ďakujem za názory, čakal som že ešte niekto niečo navrhne.
Je mi nad slnko jasné, že najlepšie je byť priamo v dianí. S tými filmami to mám ako chápať? Mám si pustiť ENG film a slovenské titulky? Lebo ak len ENG film, tak ako budem vedieť čo hovoria? Len tak dúfať, že som správne porozumel?
Ale aj tak skúste poradiť nejaký výukový program, alebo niečo obdobné.
Ďakujem.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

v ziadnom pripade ne ENG film + cz/sk titulky
ENG film + ENg titulky, ak fakt vobec nerozumies, tak si ho raz pozri s titulkami nech vies o co pojde a druhy raz sa zameraj na jazyk, vyslovnost atd
...
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Takto ti poviem, cudziu rec sa najlepsie naucis len priamo v tom state, pocuvanim (pozeranim) filmov nic moc neporiesis. Ja som tiez maturoval z anglictiny a koktal som ako nikdy. Potom som vycestoval na pol roka do USA a tam som bol hodeny do vody a nebolo na vyber musel som zacat rozpravat anglicky. Naucit sa mozes aj tu ale musis kazdy den rozpravat anglicky s niekym a to preto lebo sa musis naucit aj po anglicky "rozmyslat" dufam chapes ako to myslim.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
cool_point
Používateľ
Používateľ

Jasné, chápem, ale som čakal niečo ako program na výuku angličtiny, kde by som nabral ako takú slovnú zásobu a nejaké tie slovné spojenia a pod. Niečo viem, ale strašne málo. Keď sa jedná napr.o článok na nete, tak ako tak vydedukujem čo tam asi je, ale niekedy kľúčové slovíčko si musím preložiť. :rolleyes:
Ondro1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Ondro1 »

Kúp si 1. učebnicu, 2. knihu(napr. Titanic, Forrest Gump,... predáva to jedno vydavateľstvo, po 150Sk, majú veľa titulov) a za 3. film. Ono to, keď sa to budeš učiť z knihy, ktorú si kúpiš v obchode(nejakú, podľa tvojho stupňa znalostí si vyber) raz príde aj samo a pochopíš, že si nemôžeš všetko v duchu prekladať do slovenčiny a že nemusíš úplne všetkému rozumieť, len treba zachytiť pointu a potom môžeš prejsť na pozeranie filmov, tiež pomáha pozerať anglické stránky, hrať hry bez prekladu (také, kde je niečo iné, než len "Take cover!", proste nejaké s poriadnym dejom a dialógmi) a keď ti to už pôjde, tak choď na ICQ alebo Skype, vyber si nejakého Angličana a rozprávaj sa s ním(nie anglicky hovoriaceho, ale skutočného Angličana z Anglicka alebo Američana a hlavne nejakého tolerantného, najlepšie vyberať na diskusných fórach a takého, čo má mikrofón :) ). Ja som sa takto učil a angličtinu ovládam dosť dobre(perfektne to nebudeš ovládať snáď nikdy, ibaže by si sa presťahoval do anglicky hovoriacich zemí), síce tri štvrtiny slovíčok, čo poznám neviem preložiť do slovenčiny, ale rozumiem im, to je hlavné, netreba prekladať, treba rozumieť, pri rozhovoroch na prekladanie nemáš čas. ;)
We'll bang, ok?

Návrat na "Debata o všetkom"