faugusztin:
Kedze to robili aj E5200 aj E8400, tak to od procesoru to asi velmi nezalezi... Mozno od revizie a tak...
Ano, mas pravdu s tymi P5E, aj ked je to v tomto topicu a k mojim skusenostiam s P5Q irelevantne.
Absolutne irelevantne je koment o frekvencii na aku to vies dostat, nikto sa o pretaktovani nebavil. A tie dosky az tak low-end nie su, ved maju RAID a najnovsi northbridge a southbridge a nie su to dajake lacne Intel BULK... Si uvedomte, ze drviva vacsina ludi stale surfuje a pise vo Worde a max. upravuje fotky (a to este mozno v mspaint
) a na to Maximus Formula IIIIII +++ nepotrebuje.
Kedze som kupoval microATX disku s integrovanou grafikou, tak nebudem pouzivat ext. grafiku, takze PCI Express linky nepotrebujem riesit.
Na internete som vlastne nanasiel staznosti na moje dosky, ale na P5Q-E, ktora ma zarucene daktore prvy rovnake ako P5Q SE/R a ten P5Q-E uz nie je tak "low-end"... A popis toho problemu s P5Q-E bol na vlas zhodny s mojim. Ale dobre, ak sa niekomu nepaci, tak to zmenim
Davajte si pozor na P5Q-EM, P5Q-E, P5Q SE/R a ked si budete kupovat P5Q, skuste si na nete pozriet nejaky feedback a kommenty k tymto doskam a nekupujte len podla znacky a cipsetu.
Dik za prispevok, ale neviem, citim sa ako keby som hovoril s dajakym cudzincom. Hovorim o probleme pri konk. modeloch a dostanem prispevky o low-end a pretaktovani apod. To ked mas problem s autom tak ti tiez v servise povedia, ze mas lowend za 400 000 a tvoj VW Golf nema vela spolocneho s VW Polo a Skoda Fabia ma za rovnaku cenu len 8 ventilove motory kym Polo 16?
palee napísal:Ellessar napísal:Toto s pamatou som si ocheckoval este raz:
http://www.valueram.com/datasheets/KVR800D2N5K2_4G.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
a su 1,8V +-0,1V
A tu P5Q SE/R som skusal aj s KVR800D2N5K2_2G (2x1GB) a bolo to uplne to iste.
A v BIOS problem nie je, kedze som pisal, ze som skusil asi 4... Vsetky, ktore sa mi podarilo stiahnut...
Skor by ma zaujimalo preco je problem v Intel Speedtech alebo takom dacom + Asus P5Q + Windows... To je ich super EPU? Ze sa ti zasekne 5x PC, potom ho od nervov radsej vypnes a usetris elektriku?
možeš prosím Ťa napísať, aké ramky si skúšal? to by ja mňa zaujímalo... dosť je problém s A-Datamy (relatívne), alebo nespolupracujú alebo sú často chybné... o iných ramiek som ani velmi nepočul, že by robili nejaký ten problém...
tá lowend rada može mať nejakú chybu, nevylučuejm... nemal som takú dosku, takže neviem... v minulosti mali Asusky semtam problémy s lowend doskami, GB tam jasne vedie...
a zaujímavé, že vypnutím šetriacich funkcií sa to rieši... skúšal si iné procáky? EPU to može robiť, u nejedného sa to stalo... nemože to súvisieť so stavmi, ktoré sa v cpu prepínajú pre šetrenie, ak sa dobre pamätám? tak hlboko sa do toho nerozumiem, ale na IDF sa aj tieto veci preberali...
Kingston: KEKVR800D2N5K24G a KEKVR800D2N5K22G